reider
Aktivni član
- Tu od
- 9 Velj 2012
- Poruka
- 864
Iwanhu, hvala na obrazlagi. Zanimivo, da se zašopavalo, kad valjak bijo blizu čekiča. Virojatno imadu svi, koji imado tako blizu valjak il jaku dugo šasijo nazad, kao nekakav rep, da može bacati preko valjka daleko nazad il imadu vrata. Jer ovakva šasija, kao tvoja usmijerava več zmalčen materijal ravno dole na valjak i jer on se vrti naprijed, opet baci mlevenino naprijed , gdje jo uhvate ponovo čekiči. Sve u svemu, izgleda, da trebaš kupiti i testirati koji malčer ili 2, da onda shvatiš, koji malčer zapravo radi kako treba. Mene to ne zabrinjava, jer stvarno malo radim, al kuda se rade dosta, dobro je razmisliti, što nabaviti.
Meni se čini najbrže i najjednostavnije riješenje namijestiti sličan lim kako kod "Tino", pa da zlevenino lim odpilava, nego odgurava. Onda ima taj lim funkcijo "šaubera", kako smo u tvornici papira kazali čistačima valjaka.
Kolega ima rotacijoni malčer, pa mu se valjak straga tako nabaše mleveninom i zemljom, da ga podigne u zrak. Tad treba špohtlom očistiti dole, jer ni nema čistača valjka.
Meni se čini najbrže i najjednostavnije riješenje namijestiti sličan lim kako kod "Tino", pa da zlevenino lim odpilava, nego odgurava. Onda ima taj lim funkcijo "šaubera", kako smo u tvornici papira kazali čistačima valjaka.
Kolega ima rotacijoni malčer, pa mu se valjak straga tako nabaše mleveninom i zemljom, da ga podigne u zrak. Tad treba špohtlom očistiti dole, jer ni nema čistača valjka.