• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Danas sam napravio 300+ km zbog mogućih dodatnih poskupljenja. Kako stvari stoje, moguće da ću na njemu zaradit i po kili. Cijena je sa njuškala, model mx155, 360 kg, ima mehanički posmak, i vrata. Kupljen zbog pozitivnih komentara na ovom forumu, i na prvu, čini se kao best buy za te pare. Dosta je masivan, mirno radi, ležajevi su dostupni i standardni. Sve se čini dosta masivno. Kardan isto masivan. Nadam se da nisam pogriješio, podmazao sam ga i sad neka čeka sezonu.

Prilozi

• IMG_20220129_161029.jpg
    IMG_20220129_161029.jpg
    51 KB · Pregleda: 119
  • IMG_20220129_160504.jpg
    IMG_20220129_160504.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 118

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,922
Taj mehanički pomak možeš vrlo lako pretvoriti u hidraulički, samo trebaš odgovarajući cilindar i crijeva. Već ima ušicu i rupu gdje se zašerafi.

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Ja kad sam kupoval malčer bila je opcija s ručnim i hidrauličnim pomakom, s tim da je za hidraulični bila nadoplata još 1000 kn.

damir098

Član
Tu od
21 Sij 2021
Poruka
36
Kojem bi malčeru dali prednost, Tehnos MUL 200 ili Ino Elite L 190?
Slična klasa, Tehnos je 30tak kg teži, ali ima manje čekića (18 kom, a INO ima 24).
Tehnos ima 8 cm radne širine više, što je opet skoro pa isto...
Znam da su oba odlični, ali me zanima mišljenja/iskustva kome bi dali prednost :)
Moja preporuka Tehnos. Manji broj čekića ne igra neku ulogu bar sam se ja tako uvjerio. Mogu reci da mi čak iza tehnosa ostane ljepše pomalcirano. Imao sam priliku raditi sa oba dva brenda. Ja sam pred godinu dana isto tražio malcer također sam se dvoumio između Tehnosa i INO, na kraju je doma došao Tehnos i stvarno nisam pogriješio

salyn

Aktivni član
Tu od
25 Lip 2011
Poruka
348
Kojem bi malčeru dali prednost, Tehnos MUL 200 ili Ino Elite L 190?
Slična klasa, Tehnos je 30tak kg teži, ali ima manje čekića (18 kom, a INO ima 24).
Tehnos ima 8 cm radne širine više, što je opet skoro pa isto...
Znam da su oba odlični, ali me zanima mišljenja/iskustva kome bi dali prednost :)
Moja preporuka tehnos, ja trenutno imam model mu 220 lw to bi trebao biti profi stroj, teži od standardnog za nekih 170kg na istu širinu

Usporediti ga mogu jedino s panex agm 200, razlika nemjerljiva.
Sama izvedba stroja, puno mirniji i tiši u radu, ja ga koristim većinom za usitnjavanje žetvenih ostataka te nešto manjih raslinja koje bez ikakvih problema samelje.

S njim rade traktori 75ks i 95 ks, manji ga u većoj travi lagano osjeti.

Uglavnom ja sam pre zadovoljan s njim

Prilozi

• 20210918_165408.jpg
    20210918_165408.jpg
    73.4 KB · Pregleda: 65

damir098

Član
Tu od
21 Sij 2021
Poruka
36
Možeš ga usporediti sa INO euro L 230, to su ti malčeri ajmo reci jako sličnih karakteristika i cijenovno su tu negdje.

JoGre

Dobro znana faca
Tu od
21 Lip 2019
Poruka
86
Da, oklop im je gotovo isti.
S tim ga je Jansen kod nas skuplji oko 2000 kn u odnosu na istaknutu cijenu na njihovim stranicama.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Scukaf

Dobro znana faca
Tu od
31 Sij 2022
Poruka
132
Pozdrav svim zaljubljenicima u traktore i malčiranje. Pratim već dugo ovaj forum i eto, konačno sam se odlučio i ja nešto napisati.

Dakle, imam spomenuti NOVA-A 155cm malčer (taj po Lindberg licenci, kome treba, mogu poslati i upute na danskom i engleskom ☺️) kupljen kod Horvata 2019. i za sada imam samo riječi hvale za njega. Odradio je 2 sezone, no mislim da ću ga morati prodati jer sam pred mj. dana nabavio traktor koji je, po mom mišljenju prejak za njega. Do sad sam ga vrtio s IMT539, a ovaj novi traktor je 83KS.
Kaj mislite, dal da prodajem taj malčer ili da ga tjeram s ovim novim traktorom pa kad skupim lovu da onda uzmem nešto jače? Mislio sam ili Mateng ili INO ili onaj turski Minos (taj mi je nekak najviše zapeo za oko, 210 cm 22 čekića, 700kg težak)

Lil puppy

Novi član
Tu od
6 Ruj 2020
Poruka
23
Pozdrav! Kupujem bočni malčer(novi) za traktor 90ks. Koje bi mi preporučili? Što treba tražiti kod takvih malčera? Malčirao bi nešto kukuruzišta, i granje uz rubove parcela. Za oko mi je zapeo Mateng, kakva je kvaliteta malčera i malčiranje? Ovaj mi nekako najviše odgovara:

miro. gata

Novi član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
1
Evo jedan upit: koji bi malčer čekičar preporučili za Tomu Vinkovića, širine 95-110, ima raznih proizvođača na tržištu a i cijena. Koristio bih ga u voćnjaku u Dalmaciji.

Nixa

Član
Tu od
24 Kol 2008
Poruka
253
Pozdrav dečki,
jel netko ima iskustva sa zamjenom za teže čekiće od orginala.
Nedavno sam stavio na Gramipov GS55K malčer od 180cm čekiće koji pašu i na Zanon od 1600g, orginalni su bili od nekih 1000g.
Može li biti negativnih posljedica za valjak lagere...
Tjerati će ga traktor od 110ks pa ne vjerujem da će faliti snage.

Najnoviji postovi

Na vrh