• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,895
Več kad se spominje MATENG(Brus Liiii :cool: )..
Stroj je kod mene 2 sezone,godišnje odradi e sad neznam neku brojku ali stavimo 80ha površine,trave,kukuruzovine,zelene mase razne,i tu i tam koji grm obori..Zasad nije se desio ni jedan kvar na njemu,osim kaj je problem to je posmak koji je zacvikao i sad više neradi,rješenje sam našao, nestignem presložit..Uglavnom malčer je TOP za cijenu koju se nudi i roba koja se dobije,a zna se da cijena dirigira proizvodu...Bolji malčer koji sam ja vidiio je cjenovno 2x skuplji,sve ovo između je jako slično kinezu...
IMG_20221215_140036.jpg

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
176
Da li ima veze ako i kardan i malčer u getribi imaju protočnu skolpku? Ili je bolje staviti na kardan običnu vilicu?

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
194
Kak ljepše "pokosi" zelenu travu, na primjer u trsju koje se malčira jednom mjesečno.
1) malčar širine 160 sa 28 batova
2) malčar širine 160 sa 20 batova
3) mačara sa Y noževima - 40 komada

Ima li uopće pravila?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
753
Najljepše onaj sa novim i oštrim batovima, isprobano, nakon šta probaju malo kamena i otupe isto je ok 🤣.
Za takve stvari ko šta su trava između redova ja sam uzeo panexa i radi ko urica vec 7 godina, a probao je i grmlje i panjeve.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,368
Tak nikad ne budeš kupil malčer.. Svaki ti bude rekao svoje mišljenje, svakom drugačije radi, vrti ga z drugim traktorom i ne more ti 100% reči..
@Tino je promjenil i isprobal par malčera, dok nije došel do toga koji mu zasad najbolje odgovara.. 💪💪
Jednostavno moraš riskirati i kupiti, ak daješ zadnje novce za malčer, onda bolje nemoj. Ima bitnijih stvari u životu 😉

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,925
Evo Daleks malčari su odobreni od Chuck Norrisa, made in Italy :
Baš...
Chuck-Norris-thanks-truckers.png

...ih je odobril starac od 85 g. :rolleyes::ROFLMAO:

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
194
Možeš ih kupiti online. Isporuka besplatna u EU.
Koliko sam saznal rade ih kinezi, ali u Italiji. Sad kaj je stvarno rađeno u Italiji , a kaj je uvezeno iz Kine, teško je reći.
Ali skroz su transperenti. Znači napisali su na stranici koje modele ležajeva koriste, čija je transmisija , debljine plašta, valjka, konstrukcija osovine oko koje se rotira malčar, ....
Isto tak imaju javno i skice koje je malo teže naći za druge malčare. Ova ispod na primjer.
Da sad kupujem bili bi sigurno bi bili uži izbor.

Prilozi

• 1738263280115.png
    1738263280115.png
    135.2 KB · Pregleda: 20

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,737
Ja izuzetno cijenim kad uz proizvod postoje tehnički podatci. Pogotovo ako na pojedinom dijelu stoje i njegove oznake ili korisni detalji. Ako je potreban remont onda se (približno) zna kakav je deo otišao.

Na vrh