• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,895
Več kad se spominje MATENG(Brus Liiii :cool: )..
Stroj je kod mene 2 sezone,godišnje odradi e sad neznam neku brojku ali stavimo 80ha površine,trave,kukuruzovine,zelene mase razne,i tu i tam koji grm obori..Zasad nije se desio ni jedan kvar na njemu,osim kaj je problem to je posmak koji je zacvikao i sad više neradi,rješenje sam našao, nestignem presložit..Uglavnom malčer je TOP za cijenu koju se nudi i roba koja se dobije,a zna se da cijena dirigira proizvodu...Bolji malčer koji sam ja vidiio je cjenovno 2x skuplji,sve ovo između je jako slično kinezu...
IMG_20221215_140036.jpg

Zhaba

Član
Tu od
9 Stu 2014
Poruka
176
Da li ima veze ako i kardan i malčer u getribi imaju protočnu skolpku? Ili je bolje staviti na kardan običnu vilicu?

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
194
Kak ljepše "pokosi" zelenu travu, na primjer u trsju koje se malčira jednom mjesečno.
1) malčar širine 160 sa 28 batova
2) malčar širine 160 sa 20 batova
3) mačara sa Y noževima - 40 komada

Ima li uopće pravila?

Patrik

Aktivni član
Premium
Tu od
15 Kol 2007
Poruka
756
Najljepše onaj sa novim i oštrim batovima, isprobano, nakon šta probaju malo kamena i otupe isto je ok 🤣.
Za takve stvari ko šta su trava između redova ja sam uzeo panexa i radi ko urica vec 7 godina, a probao je i grmlje i panjeve.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,368
Tak nikad ne budeš kupil malčer.. Svaki ti bude rekao svoje mišljenje, svakom drugačije radi, vrti ga z drugim traktorom i ne more ti 100% reči..
@Tino je promjenil i isprobal par malčera, dok nije došel do toga koji mu zasad najbolje odgovara.. 💪💪
Jednostavno moraš riskirati i kupiti, ak daješ zadnje novce za malčer, onda bolje nemoj. Ima bitnijih stvari u životu 😉

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,944
Evo Daleks malčari su odobreni od Chuck Norrisa, made in Italy :
Baš...
Chuck-Norris-thanks-truckers.png

...ih je odobril starac od 85 g. :rolleyes::ROFLMAO:

MaliMravac

Aktivni član
Tu od
3 Lis 2023
Poruka
194
Možeš ih kupiti online. Isporuka besplatna u EU.
Koliko sam saznal rade ih kinezi, ali u Italiji. Sad kaj je stvarno rađeno u Italiji , a kaj je uvezeno iz Kine, teško je reći.
Ali skroz su transperenti. Znači napisali su na stranici koje modele ležajeva koriste, čija je transmisija , debljine plašta, valjka, konstrukcija osovine oko koje se rotira malčar, ....
Isto tak imaju javno i skice koje je malo teže naći za druge malčare. Ova ispod na primjer.
Da sad kupujem bili bi sigurno bi bili uži izbor.

Prilozi

• 1738263280115.png
    1738263280115.png
    135.2 KB · Pregleda: 39

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,748
Ja izuzetno cijenim kad uz proizvod postoje tehnički podatci. Pogotovo ako na pojedinom dijelu stoje i njegove oznake ili korisni detalji. Ako je potreban remont onda se (približno) zna kakav je deo otišao.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,312
@Tino je promjenil i isprobal par malčera, dok nije došel do toga koji mu zasad najbolje odgovara.. 💪💪
Jednostavno moraš riskirati i kupiti, ak daješ zadnje novce za malčer, onda bolje nemoj. Ima bitnijih stvari u životu 😉

Isprobal sam ih par, na svakom ima prednosti i mane, al sam sa svima bil zadovoljan.
Mijenjal sam samo radi traktora koji su dolazili sve veći pa sam tak gledal malčer uloženo/dobiveno.
Na oko vidiš kak je napravljen, kak su neke stvari riješene naspram prošlih i onda kupim bez obzira na marku

Moji traktori su 80% vremena na malčeru i s tim zarađivam pa volim prenesti svoja iskustva.

Mateng mi je i dalje jedan od top strojeva, al nije bilo modela koji sam htel kad sam kupoval pa je na kraju ipak došo bočni. Ima svoje prednosti on al za neke plohe bi mi dobro došo još jedan obični 2.2m da budem brži a to bude još ove godine

Najnoviji postovi

Na vrh