• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,562
Imao sam ga nekoliko godina i dobar je. U granje ga nisam tjerao i nije on za to. Malo je osjetljiv na remenje, na knap mu je bilo tri remena na 155 cm. Solidan stroj za tu cijenu.

salafek

Novi član
Tu od
26 Velj 2014
Poruka
9
Auto Horvat je relativno skuplji od ostalih. Proćaćkaj malo ostale
Koje ostale ?
Susjed je kupio Panexov od 155 cm, ne sviđa mi se jer su Kinezi kod balansiranja stavili uteg iza čekića, samo što čekić ne udara u uteg, a na drugoj strani su izbušili provrt kako bi ga stavili u balans.

Hvali se Mateng Menasor, njega još nisam vidio u živo, ali ne nalazim verziju sa mehničkim pomakom, verzija sa hidrauličkim pomakom i radne širine 155 cm košta 2600 eura plus kardan

Zanon TFX 150 koji bi trebao biti kvalitetom u rangu Ino Brežice ili iznad je 3150 eura plus kardan, mislim da INO ELITE OPEN 160 nije jeftiniji

Uvijet mi je da ima mehanički pomak i vrata vrtio bi ga IMT 539

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,314
A koja je prednost ili poboljšanje u odnosu na UML?
On izgleda vrlo solidno napravljen: osovina rotora je fi 168x12mm…

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,314
To je manje važno. Najvažnije svojstvo je masivnost rotora i lagera, broj remena i promjer remenica…

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,562
Nazovi u agroklas za malčer Mateng menasor, ja sam dobio kardan uz malčer i model 160 mislim da možeš kupiti ispod 2600e i to sa hidro pomakom. Bez njega još jeftinije izađe

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
518
Probaj i Giemme DPM 155 uzeti u obzir. 4 remena, vrata, dobar stroj. Imaš i mehanički i hidro pomak opciju ( mala razlika u cijeni) al za nju trebaš i dva izvoda afkors. Ima Tomi Breznica. Pri njemu sam direkt probal sa traktorom pa sam odmah znal kaj kupujem. Ja imam DPM 175 na zetoru, optimalan je . Ima i Cortesea ali on je puno skuplji ( viša klasa ). Ne znam napamet točne dimenzije rotora i bateva ali dobro odrađuje zadatak. Neusporedivo bolje od Panexa kojeg sam prije imal. Al da ima boljih,sigurno ima, al to prati i cifra. Zavisi od tvojih realnih potreba...
1000012942.jpg

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,482
Batovi postavljeni u spiralu, zaobljeni valjak, jedino mi se čini da nema kontra noževe na kučištu. Ili?

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
518
Aha...ima male noževe po cijeloj gornjoj dužini kučišta, u biti nazubljeni dio za lomljenje grana, ne vidi se na slici ( sliknem za vikend). Ima i jače ( i slabije ) modele, al kolegi treba za ferca i neke normalne novce pa mislim da mu takvi model bude puna šaka brade. I cjenovno i kvalitativno ...

gost1975

Član
Tu od
20 Pro 2022
Poruka
73
Imao sam ga nekoliko godina i dobar je. U granje ga nisam tjerao i nije on za to. Malo je osjetljiv na remenje, na knap mu je bilo tri remena na 155 cm. Solidan stroj za tu cijenu.
Mozete li reci koji remeni idu gore i koji su promjeri remenica?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,908
Probaj i Giemme DPM 155 uzeti u obzir. 4 remena, vrata, dobar stroj. Imaš i mehanički i hidro pomak opciju ( mala razlika u cijeni) al za nju trebaš i dva izvoda afkors. Ima Tomi Breznica. Pri njemu sam direkt probal sa traktorom pa sam odmah znal kaj kupujem. Ja imam DPM 175 na zetoru, optimalan je . Ima i Cortesea ali on je puno skuplji ( viša klasa ). Ne znam napamet točne dimenzije rotora i bateva ali dobro odrađuje zadatak. Neusporedivo bolje od Panexa kojeg sam prije imal. Al da ima boljih,sigurno ima, al to prati i cifra. Zavisi od tvojih realnih potreba...
View attachment 81278
Gledal sam s kolegom u 12 mjesecu na Velesajmu te giemme i cortese kod njega,obadva 180 širine.
Na giemme bočne stranice od debljeg materijala nego na cortese i čišćii varovi.

Na vrh