• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,585
Koja je razlika između ovih malčera na ruci što imaju reduktor s vanjske ili unutarnje strane malčera? Koje su mane i prednosti?

djutrisa

Član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
51
To je baš za mog. Dole u tablici je za oba modela kolko se koji istegne. S vajnskim reduktorom ga možeš više u desno imati, i možes dublje u kanal dosegnuti i kardan se prelama pod manjim kutom pa je bolje za njega. Jedino moraš više paziti kad ga voziš uspravno iza sebe onda ti je reduktor blizu poda pa možda nekad zakačiš s njim 1000033699.jpg

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
82
Mislim da nisu toliko kocnice koliko je prednji pogon i to da traktor ne iskoci iz brzine ili mu ne iskoci prednji pogon.
Da imas ne znam kakve kocnice, bez prednjeg pogona si pokojni.
Same (i svi noviji SDF traktori) imaju kočnice i na prednjoj osovini - to jest za svaki prednji kotač u glavnčini posebnu kočnicu (a ne onaj disk na prednjem kardanu). Imaju i posebni ventil gdje se može isključiti funkcija kočnice na prednjem mostu tako da se možeš lakše okretati na uvratini pomoću kočenja pojedinih zadnjih kotača. Stvar radi odlično - poslije torpeda sa mehaničkim kočnicama - osjećaš se kao da si u autu.
Za rad na ovakvim nagibima bi pomoglo da se maksimalno rašire zadnji kotači traktora, ali ako je samo jedna takva parcela malo tko će se ići zajefrkavati sa šarafanjem.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,585
Ako mislis na SLH, imaju svi oni koji imaju 40km/h getribu, od početka 80-ih, čak i bez prednjeg pogona.

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
82
Ako mislis na SLH, imaju svi oni koji imaju 40km/h getribu, od početka 80-ih, čak i bez prednjeg pogona.
Pa da to su ti 'noviji', sa početka osamdesetih. ;)

Sad sam procitao da je prosjecna starost traktora u HR 30 godina.
Koliko ima tih novijih traktora? ;)
Pa taj moj o kojem pišem je star 20 godina, i to je 'novi' traktor kod mene. Još nije skinut najlon na tapecirungu krova - znači to je još novo. A 20 godina staro.

Najnoviji postovi

Na vrh