• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Malčeri

tine

Dobro znana faca
Premium
Tu od
10 Pro 2006
Poruka
887
Dojdi pa si kosi... Meni netreba
Ne mislim na tebe.
Tu bi stali u redu da mogu pokosit, vidi se lepo ravno.
Sigurno nisu svi tereni takvi, a da skupa staviš sve lepo, trebao bi kupit dosta velik laktofriz.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,940
Postoji i Kuzminec u Koprivničko-križevačkoj županiji. Rekoh, pa nije valjda Tino sve do tuda pomalčiral? Makar kak si krenul jedna županija bu za čas gotova.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,018
Tino, svaka čast. :ppozdrav: Dobro ti ide. Za nepunih tri frtalj vure se to riješil. (y)
Nadam se da imaš više toga dogovorenu u Kuzmincu. Ipak je to kakvih 15-ak km od tebe, vjerojatno više od pol vure u jednom smjeru.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,851
Danas doveženo još malo gvožđa na dvorište. I sad si mislim kolike bi to bilo gemišti. Ovak bu samo još jedna nova muka.
Meni se vidi da se bolje podruma držati nego bilo kaj delati.
Strojevi se samo nižu..... :unsure: :ROFLMAO::hahah:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,940
Poslikam sutra. Ako je reduktor sa vanjske strane onda se malčer može više izbaciti u stranu jer se kardan manje lomi.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,750
Znači to je glavni razlog? Kardan s duplim zglobom bi puno pomogel i da je reduktor s unutarnje strane. Ili?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
4,940
Kaj se tiče kardana ne bi ti znal reči. Vidim da postoje dvije vrste malčera. Jedni imaju reduktor iznutra, a drugi izvana. Razlog je taj kojeg sam ti naveo. Nisam nigdje vidio da itko koristi kardan da duplim zglobom. Možda bi i to funkcioniralo, ali mi onda nije jasno zbog čega se to inženjeri nisu dosjetili?

djutrisa

Aktivni član
Tu od
18 Lip 2015
Poruka
72
Kaj se tiče kardana ne bi ti znal reči. Vidim da postoje dvije vrste malčera. Jedni imaju reduktor iznutra, a drugi izvana. Razlog je taj kojeg sam ti naveo. Nisam nigdje vidio da itko koristi kardan da duplim zglobom. Možda bi i to funkcioniralo, ali mi onda nije jasno zbog čega se to inženjeri nisu dosjetili?
Ja imam kardan sa 2 dupla zgloba. To je obično doplata. Recimo za tehnos ak želiš walterschaidov kardan sa 2 dupla zgloba je doplata 1000€

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,819
@Matija_E30, nema neke koristi od duplog zgloba, jer je to jako dugi kardan i ne radi pod (pre)velikim kutem.
Problem je između ovog okvira, na kojeg se kapči. Tu bi zapinjal, pa je zato getriba z vanjske strane.

Najnoviji postovi

Na vrh