• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Male motokopačice

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Izbiti semering može ako dođe do detonacije (npr. kod gašenja ako se motor potpuno ne ugasi u fazi gašenja).
Kod Mio 300 i Mio 350 semering dođe prema van (prema reduktoru) u kojemu ima ulja.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Obrađeni cilindar na 42,5 mm, montiran novi klip i sad bi se snaga trebala povećati za 1,3 % a iznosila bi 2,53 KW.
Gledam ovo pa si mislim gde je računica (novi delovi i brušenje cilindra) kad se za 20-30 eur dobi kpl kosilicu sa umo motorom u odličnom stanju.:icon_scratch:

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Ok kosilice stvarno jesu najmanje sklone trosenju ali bas rec da su u odlicnom stanju tesko. Na puno njih su ili izbijeni/losi semerinzi a i pitanje je u kakvom je stanju radilica ako je model bez kvacila. Ove sto imaju direkt na radilici cesto znaju imat radilicu van centra. Ja imam dvije Panonije i na obje se jos pozna honanje u cilindrima a predratne su obje. Sad cu pred sezonu pregledat stanje jer su moje otvorene maksimalno i ne stede se uopce. A sto se tice komplet kosilica po 20-30 ja cu ih sve kupit po toj cijeni ako su kompletne.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Čekaš priliku na bolhi i odma u akciju.Samo ja sam več 3 kupio po takvoj ceni.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Evo slozena jedna ubijena danas. Novi semerinzi, sve brtve, kondenzator, svjecica, drugi cilindar i klip.

Sve po PS-u.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Izvagani klipovi stari i novi, iste su težine u gram.

Prilozi

• IMG_20170203_193724[1].jpg
    IMG_20170203_193724[1].jpg
    23.6 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20170203_193750[1].jpg
    IMG_20170203_193750[1].jpg
    21.2 KB · Pregleda: 43

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Mariozg jesi klip okrenuo pravilno kod montaže?
Jesi ležajeve promjenio na radilici?
I dali je na spoju klipa i klipnjače(ojnice) piksa ili igličasti ležaj?

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Lezaje nije potrebno mjenjat posto su dobri. Klip normalno spoj karika prema ispuhu. Na klipnjaci je piksa.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
I jesi u globalu zadovoljan sa dijelovima i poslom koji si napravil?
Ja sam ubacil dva semeringa i proširil rupu za podmazivanje drugog ležaja radilice,neznam zakaj sam to napravil ali sve je ok jedino mi je teže vuči štrik kod prvog paljenja.
Na klipu postoji strelica koja pokazuje kak se montira klip,strelica mora pokazivati prema ispušnom kanalu kad je montiran klip u cilindru.
Karike sam pronašel one kromirane sjajne i mogu reč da mi je kompresija bolja i konstantna sada u odnosu na crne karike koje se mogu svugdje kupiti.
Sa zamjenom dizne i dobrim podešavanjem količine zraka na fergazeru se može puno dobiti kod tih motora.
Ja sam sada prezadovoljan snagom i paljenjem i radom na leru.
Igral sam se i sa kutem paljenja al to neču sada pisati to je za druge teme...

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Zadovoljan sa djelovima i stanjem opcenito. Ova je bila pregrijavana i ljepio se klip za cilindar. Vise nemam zdravih termogrupa fi 42 tako da cu morat dat razbusit par kom na 42,5.

Ili strelica ili pogledas spoj karika. Uvijek je na ispusnoj strani.

Sutra opaljenje dok jos stavim ventilator i pregledam karburator i ustelam paljenje u. Slozio sam si adaptere za komparator za Tomos i IMT glave tako da sad mogu paljenje stelat u stotu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
s obzirom da si perfekcionist u ovom poslu preuzmi rizik one dvije kave ili čaja koje nismo popili i uzmi si na ebaju jedan stroboskop

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Prijatelju kava ili caj ili bilo sta drugo nije problem nikada. Imam ja i stroboskop ali ima jednostavniji nacin za utvrdjivanje opaljenja sa instrumentom kako je i opisano u radionickim uputstvima za tomos. Prije sam to stelao od oka ali zasto ne uz minimalna ulaganja imat aparaturu za pravi posao.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Dosad sam radio tako i stelao u stupnjevima ali ovo je brze i bolje.

Ovim raspolazem.

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
zapravo je tak , prvo nakupuješ hrpu alata onda shvatiš da je najlakše s folijom cigareta

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Ma probao sam ja i na foliju i sve. Ovo sve imam doma tako da zasto ne koristiti. Kod ovih masina vec desete se osjete u radu pod opterecenjem. Lijepo se uvrne komparator i za sekundu se odredi GMT i onda vrlo lako postela na trazenu vrijednost na platinama.

Na vrh