• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Male motokopačice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pretpostavljam da nema mjenjača niti rikverca (pri nama ih nisam viđal).
Koliki je zahvat noževa?

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Nema mjenjaca. Radi na principu kad das gas krene a kad pustis staje. Radna sirina 22-70cm. Moze na svakoj strani biti jedan, dva ili tri reda nozeva.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ima centrifugalno kvačilo (slično kao kod motornih pila), šalica na ulazu u reduktor - četiri trokuta na radilici. Omjer reduktora je koliko se sjećam 9 : 1. Karburator je na ovoj za razliku od većinu ostalih Bing 15,5/192 sa donjom diznom 70. Najprije sam probao sa njim bez ikakvih promjena (za probu i dobro radi).

Starter je druge boje, pa malo kvari dojam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ide još to. Možda bi bilo zgodno okrenuti ga, da se troši s nove strane. Pa dok traje - traje.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Da vrti na mjestu ali u zemlji ni centimetra. Ali imam moguce rjesenje za to za u buduce.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Onda se pužno kolo vrti na osovini?
Ne izgleda (pre)loše.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Ne nego se puzna osovina vrti uz puzno kolo. Pojedeni su zubi na puznom kolu toliko da se skoro ni ne uzubljuju jedno u drugo. Kazem jos kako tako bez opterecenja ali uz opterecenje ili proklizava tu na njihovom spoju ili centrifugalno kvacilo proklizava. Puzna osovina se ne ostecuje ali puzno kolo je namjerno mekse napravljeno. Mislim da je ovo mesing.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne vidi se na slici da je pužno kolo baš toliko poderano.
Materijal za pužna kola je bronca.

Jel na osovini ima kajlu ili zube ili samo čvrsti dosjed, odnosno, može li se zamijeniti kolo bez osovine?

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Kazem ti kakvi su simptomi bili. Uz sve to ni ulja nije bilo i jedno s drugim...

Koliko ja znam puzno kolo ima sesterokutnu rupu i vjerojatno se da promjeniti. Brgud ce mozda bolje znati.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Da može se promijeniti samo pužno kolo koje je od bronze. Pužno kolo ima rupu u šesterokut i naprešano je na šesterukutnu osovinu od 22 mm.

Najčešće strada pužno kolo, iako nije iznimka da i puž ne strada (jako rijetko, ali da). Ali naravno zbog ne adekvatnog podmazivanja.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
I moja ide kraju i sve je blize oglasnicima :(rofl):

Slozeno centrigugalno kvacilo

Tu to sjeda

Ovako kvacilo izgleda montirano na radilicu

I evo spojena

Ova cak ima i sve orginal osigurace na nozevima

Treba jos slozit uljni filter zraka

I gas sajlu koja mi fali.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Ovo je polivalentni prostor od cca 45 kvadrata. Tu se radi i stolarija i sve al ne zivi se tu. Budes vidio kad cemo slagat Super Speciala...:(rofl):

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
uf..ako moja žena vidi da ti u radioni imaš zavjese ja ih budem moral montirati i izvana

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ova tvoja ima radijator i desni rezervar, a ovako izgleda oglođeni puž i pužno kolo. :(devil):

IMG_20170208_110504_1.jpg

IMG_20170208_110526_1.jpg

Na vrh