Ovako ide priča, imam jednu Tomos kopačicu koja je jako malo radila ali sad postoji neki problem. Koji? Ma ja je koristim za međuredno okopavanje mrkvice i salate, i to sa samo dva loža (na najuže). I stvarno sinoć malo kasnije je dovezli i na njoj samo dva noža, onako malo u mraku malo je pogledam, nije izgledala u neko sjajnom stanju a ni tako katstrofalno.
I koji je problem sa njom?
Ma ona upali pa malo radim i jednostavno se ugasi, i neće više upaliti, i nije baš dobro primala gas pa sam montirao jednu šuštu od kemiske , da moren delati. Ma sigurno su platine!
I danas idem malo pogledati kakvo je stanje, skinem karburator_ rezervar_filter zraka i onda na red dolazi kapa, i kad sam je skinuo imao sam što vidjeti.🤬
Zagušen a skroz luputa blokirana smećem, rebra isto tako.
Skinem cilindar_ klip_ bolcn, čaura (u maloj pesnici ) se okrenula , karike dosta potrošene, ali cilindar još u dobrahnom stanju kao i klip.
Mala pesnica je malo jajasta , tako da neću moći uprešati čauru od 16 mm, ustvari mogao bi , ali bi se odmah okrenula. Tako da ću morati otokariti novu čauru u većoj tolernciji, uprešati _ bušiti i trivelat.
Na slici se vidi šušta na karburatoru, koju su naknadno ugradili.🥸