U mojoj su firmi radi proizvodnog procesa masovno radili metalizaciju i "usrali" nam mnoge vrijedne strojeve i njihove klizne staze. Fučka se tehnologu i šefu proizvodnje kako bude iza metalizacije održavanju.
No dobro, poneki smo put i mi iz održavanja neke dijelove metalizirali pa onda obradili. Samo mi smo imali svoje nadprosječno kvalitetne kolege u održavanju, 2 tokara i stroja, glodalicu i glodača, brusilicu i brusača, ti su ljudi bili "maestralni, virtuozni" u strojnoj obradi metala. Bilo je u proizvodnji preko 100 sličnih ljudi i struka, našima niti do koljena.
Nekoliko sam puta prijateljima "spašavao" svinute ili potrošene radilice na način da se taj dio odrezao i bacio. Moji bi kolege istokarili, usadili, zavarili i finalno obradili kao da je bilo original. Naravno da su to bile naše privilegije, ti ljudi i njihove vještine.
Zato sam samo šutio, jer teško da bi kroz forum to tako išlo.
Najbolje sam osjetio kakva smo ekipa bili i ostali dok sam malo preko 5 god radio u drugoj ogromnoj radioni, u kojoj nismo mogli tako nešto napraviti nikako. Nit je bilo takvih kolega, znanja niti volje...
Za kraj ja sam kao hrčak uvijek imao i 2-3 rezervna motoreka, ne samo radilice, tako da sam sad loši sugovornik, jer sam mislio i radio za forumsku situaciju "sve naopako", zato se nisam ni usudio komentirati pitanje kolege po forumu gospodina
@brgud - a.