• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Male motokopačice

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,801
Dole u pužni pogon nema potrebe stavljati više od 4 - 5 dcl ulja , jer ostali prostor iznad puža je samo gola osovina pužnog zubčanika do reduktora a reduktor ima zasebno kućište.

Tako je meni došao lik da mu servisiram karburator i kaže da li mu to mogu odraditi odmah da ne ostavlja kopačicu pa da mora dolatiti dva puta. Mogu to odraditi ako je samo to , ma da (kaže on samo to). Kopačica je kod mene od nove i malo je radila , duže je stajala, imam servisnu knjižicu i sve znam o njoj (kaže on). A dobro ako je za odraditi samo servis karburatora , napravim ti odmah i to mu riješim pa kažem riješeno je i gotovo , plati nešto sitno i čao. Probamo i lipo šljaka ali slabo vraće špagu startera? A joj a bi mogao i starter riješiti, malo ga oprao. Riješim mu starter i OK. Onda cimne ručke i one mlattaraju pola metra livo - desno.:mad: Ma kako bi to riješio ? Fiksiram mu ručke i kažem evo i to smo riješili.:D E onda ide priča dalje , slini ulje na plovici reduktora ma što , kako????? Kaže on ma ja ništa nisam dirao . A uopće nije bilo onog štitnika okolo i vidi se da je nešto čačkano po njemu. Itd... nikad kraja .:LOL:

CK1

Novi član
Tu od
30 Lis 2021
Poruka
2
Pozdrav svim forumašima,
nov sam ovdje, pa i što se samo motorne kopačice tiče, ovo je prva, pa bih zamolio nekog za pomoć i savjet. Neki dan sam udomio jednu, MIO 300 Standard sa UMO-06 33 Tomos motorom o kojoj se ovdje koliko vidim dosta raspravljalo, pa usput listam i popunjavam praznine.

Bila je u planu ADK WR69151 ali sam odustao i uzeo MIO 300. Prvi vlasnik i po njegovom nije ju baš pretjerano izraubao, a i opće stanje se nekako s time slaže ali kod rabljenih se nikad ne na na čemu si, nadam se da će poslužit i da sam dobro odabrao.

Imam mali vrt za obradu, nešto manje od <100m2, pa je za tu potrebu i kupljena. Prije nam je to obrađivao jedan koji se time bavio, mislim da je baš sličnu sa Tomos motorom imao ali se prestao time baviti, pa sam odlučio to uzet na sebe i ne moljakat više nikoga. Trebam napravit neko detaljnije čišćenje, zamjena remena na redukciji, jer je napuknut, pa je to je među prvim stvarima prije nego krenem u vrt, ali bih zamolio nekoga od kolega ovdje da li netko ima upute od MIO 300 za korištenje i servisiranje?

Ono što me isto zanima je redoslijed paljenja kod tog motora i na što trebam obratit pažnju, gdje je čok, u kojem položaju treba biti, kako se namješta prije prvog pokretanja motora na hladno i te neke osnovne stvari.

U prilog sam stavio nekoliko slika, a dolje je i video kojeg sam snimio kod vlasnika kad ga je upalio.

Unaprijed se zahvaljujem!

MIO 300 Standard
Tehničke karakteristike:
- TOMOS Koper
- UMO-06 33 (dvotaktni motor)
- Zapremina: 596 cm3
- Snaga: 2kW / 2.5KS
- Obrtaji: 5800 o/1 min
- Težina: 10,50 kg (motor)
- Ukupna težina: cca. 37kg

YouTube

Prilozi