• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Maline

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840
Re: maline

Milky kaže:

Moza koja rijec o ovim dvjema cijevima sto se ukopavaju? Zasto dvije? Ova druga je koliko mi se cini za ovu tanku cijev, ali ne razumijem zasto bi se tanka ukopavala...... :scratch

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

da i kod mene na ljetnima zuti,al na ovime se jos bere tako da ne zuti dok snjeg neopadne.... :D

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Moza koja rijec o ovim dvjema cijevima sto se ukopavaju? Zasto dvije? Ova druga je koliko mi se cini za ovu tanku cijev, ali ne razumijem zasto bi se tanka ukopavala...... :scratch[/quote]

Jedna cijev ti je glavni vod a druga ti ide u svaku od 3 sekcije koje su odvojene ventilima jedna od druge tako da se može bilo koja otvoriti ili zatvoriti neovisno o ostalim sekcijama! Navodnjava se svaka sekcija pojedinačno-jedna je otvorena dok su druge dvije zatvorene!

Smiljan

Aktivni član
Tu od
5 Ruj 2007
Poruka
1,840

Nisam bas siguran da sam razumio pa sam na brzinu skicirao kako ja shvacam.
Jel' to nesto ovako, ove tri sekcije i ventili izmedju?

T

Tomazy

Guest

Milky kaže:
Moza koja rijec o ovim dvjema cijevima sto se ukopavaju? Zasto dvije? Ova druga je koliko mi se cini za ovu tanku cijev, ali ne razumijem zasto bi se tanka ukopavala...... :scratch

Jedna cijev ti je glavni vod a druga ti ide u svaku od 3 sekcije koje su odvojene ventilima jedna od druge tako da se može bilo koja otvoriti ili zatvoriti neovisno o ostalim sekcijama! Navodnjava se svaka sekcija pojedinačno-jedna je otvorena dok su druge dvije zatvorene![/quote]

Ok ali ne kužim smisao toga? jeli drukčija struktura tla?pa nema potrebe za zaljevanjem neke od sekcija ili je u pitanju kapacitet pumpe? možeš malo pojasniti :scratch

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Kapacitet pumpe je 5m3/h! ovi što su mi postavljali navodnjavanje su rekli da bi trebalo navodnjavati sekciju po sekciju da se ne otvara više istovremeno! u biti tlak je veći kada je otvorena jedna sekcija i čim se otvori još jedna on automatski padne što je i logično! pumpa mi je grundfos(raketa)!
Kopali smo drugi bunar -ovoga puta uski promjera 15 cm-dubok je 26m i ima dosta vode hvala Bogu! U 3-4 dana ispumpala je 50-ak m3 vode!

T

Tomazy

Guest

kolko imaš redova i kolka im je dužina. i koji si razmak stavio

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Koju mehanizaciju koristite? Tomazy, Oršić...? Koliko puta godišnje špricate i s kojim preparatima?

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

mehanizacija-carraro,agromehanika atomizer,malcer,freza sirine 1 metar,mozda kupim berac....

Milky

Član
Tu od
8 Tra 2008
Poruka
161

Pozdrav!
S čime prihranjujete maline preko navodnjavanja?
I kako se borite sa voluharicama ako imate problema s njima?

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

evoslike mog jednog nasada....

tu su sorte viljamet,tulamen,cilivok,moras jos himbotop nasade poslikat....
danas malo zafrezavo gnoj....

voloharice sam rijesio frezanjem i postavljanjem otrova za mise,a ove godine sam preso na sistem prihranjivanja preko lista(spricanjem),i puno mi se bolje pokazalo nego preko vode.....

T

Tomazy

Guest

E a koja ti je ovo mreža? bird net ili protugradna? i pitanje jedno, nisam špricao uopće od proljeća s ničim a sad si mislim možda sam trebao nardoxom jer su mi još skroz zelene. E sad kakve su tvoje i hoće li mi možda smrznuti zbog te pogreške? jel ti baš svu zaštitu radiš ili si više eko orjentiran?

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

iskreno vise se nesjecam koja je mreza,znam da je sedmo godisnja,,to je bilo prije tri god.kad sam ju uvezo iz italije,mi spricamo redovno s cim treba,al nista pretjerano,moje ljetne nisu zelene,al himbotop je....

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

imas par postova prije,na prvoj slici ti se vidi viljamet,ima vec dosta suhih listova....

T

Tomazy

Guest

i koja ti se sorta pokazala kao najbolja, vidim da ih ikaš mnogo, pa ono koja ti je the best?

Najnoviji postovi

Na vrh