• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Maline

K

kemicar

Guest
Re: maline

Cijene tako ispadaju kad direktno pretvaraš njihove. Što sa tržištem? Kakvo je tržište izvan sezone o kojoj oni pričaju?

breskvar

Aktivni član
Tu od
25 Velj 2009
Poruka
1,150

kemicar kaže:
Cijene tako ispadaju kad direktno pretvaraš njihove. Što sa tržištem? Kakvo je tržište izvan sezone o kojoj oni pričaju?
...gledaj, odmah do mog breskvika poznanik ima 3KJ (1,5 ha) kupine i prošle godine je davao ljudima po 5 kn/kg samo da sami dođu i naberu si koliko hoće...kad je prije 4 godine kretao s tim, napalili ga Matijević i kompanija pričama "to je voće kojega nenormalno fali na tržištu, samo sadi, sve ćemo otkupiti"...
...i napravio je sve po PS-u, plastični stupovi, sve fino obrađeno, urod samo takav...a oni na kraju uvezu iz Srbije...
...s malinom bi, kao i sa svime drugim, mogao biti sličan slučaj...
...a ono malo što bi eventualno otkupili bilo bi manje od 10 kn/kg, sve pakovano u posudice od 250 g...

H

haso

Guest

dečki šta vam ja kažem sadi racionalno ne grlom u jagode, radom u poljoprivredi se niko nije na brzinu obogatio samo nasjedaju na fore velikih majstora(prodavača magle). Ja sam ove godine isto posadio maline ali ne preveć onoliko koliko mogu sam pobrati i prodati,a mogao sam naj.... da sam uzeo sadnice i ugovor od fragarije (zar vi mislite da je fragariji stalo do vaših malina, ma boli njih k...... za vaše maline ,bitno da oni uvale svoju robu i dobro naplate pa jeste li vidjeli koju cijenu nude priča se o neznam ti ja kakvim prinosima itd SAME GLUPOSTI), DEČKI RAZMISLITE i nedajte se zaj......znate li onu staru NEMA LEBA BEZ MOTIKE nismo mi političari.

K

kemicar

Guest

Znači zaključak je da idem polako i gradim tržište, a ugovorenu proizvodnju zaboravim (eventualno za višak). Jasno mi je da se poljoprivredom nemre na brzinu obogatiti, ali nema baš puno ljudi koji bi se gurali u polj. pa bi ih trebalo malo pogurati. Državi je u cilju uvoz jer na njemu zarađuje. Na mom voćnjaku doma dobije premalo (svoje potrebe-nema poreza)

K

kemicar

Guest

Kaj sve trebaš imati od dozvola da bi mogao prodavati voće na tržnici?

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

Kontam kaže:
Plastenik koji je preplačen dobivate još i gratis da pronađete kupca maline po izuzetno povoljnoj cjeni od samo 87,21 kn za kilogram i naravno ne zaboravite osmijeh :mrgreen:

Kontam mi smo na jesen prodavali kilu po 100kn....

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Uvijek mora netko biti za EPP. Pokaži mi cijelo selo koje proizvodi malinu i prodaje po 100 kn/kg. U Srbiji je malina 65 dinara neka je 100 dinara, ja ću je prvi uvesti i dati je tebi za 120 dinara a ti prodaj kao svoju po 100 kn. Meni 20% na moj kapital izvrsno :lol:

T

Tomazy

Guest

Kontam kaže:
Uvijek mora netko biti za EPP. Pokaži mi cijelo selo koje proizvodi malinu i prodaje po 100 kn/kg. U Srbiji je malina 65 dinara neka je 100 dinara, ja ću je prvi uvesti i dati je tebi za 120 dinara a ti prodaj kao svoju po 100 kn. Meni 20% na moj kapital izvrsno :lol:
ooo pa to bi bila svježa malina kad bi je ti uvezo iz srbije :lol: a kolko sam upučen srbija ima za sad 90 % jednorodne sorte meker i wilamette tako da ti preostaje smrznuta ili u sezoni a tu neki pričaju o malini van sezone. u ostalom zašto da čovjek ne proda ako može i po 200 kn.ako je prodano za 100 kn u pitanju je bolji restoran ili hotel znači manje količine tako da ti se tvoj uvoz neće isplatiti NHF.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Eh Tomazy već sam se ponadao da ću oploditi svoj kapital za 20% :mrgreen: ;) Ima u Srbiji i plastenika, zaboravili su oni kad je sezona samo novce pokaži ;) Svakako svim malinarima želim sreću i neću ništa uvoziti, to se ja malo šalim ;) Samo Vi proizvodite i pametno. Ali postoji razlika u cijeni između domaće i srbijanske i to u par X.

K

kemicar

Guest

breskvar kaže:
...možda sam Don Kihot, ali tržnica je zakon...

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

nabijem ja svakog na kur...ko ce mi rec da treba iz srbije i bosne uvazat voce il bilo sta drugo,nasi ljudi nemaju kud sa svojim a ti bi uvazo,nije ni cudo da je stanje u drzavi kakvo je kad tako ljudi razmisljaju,treba se trudit i imat dobru robu da mozes imat i cijenu a ne ove trule iz uvoza....svaki dan sam na hladnjaci i vidio sam voce iz srbije i bosne,zato nebi dao niti 1kn po kili jer su vec napola trule kad dodu....

zvonis01

Član
Tu od
2 Ožu 2009
Poruka
792

kemicar kaže:
breskvar kaže:
...možda sam Don Kihot, ali tržnica je zakon...

zakupiš klupu,baždarena vaga,ispisana cijena i rješenje opg-a da se vidi da to proizvodiš

T

Tomazy

Guest

Tako je netreba nam uvoz upitne kvalitete tj. još bolje rečeno nikakve kvalitete malina izdrži jedan dan dakle svako nek se drži svoje matične zemlje i briga me kakva je cijena u srbiji ja živim u HR i tu je sav materijal skuplji tako je i proizvod skuplji :evil:

H

haso

Guest

dečki, a da li kupujete u NAŠIM ? trgovačkim lancima diljem lijepe NAŠE samo hrvatske proizvode.

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076

Haso nije bitno, važno je da se tera u rodni kraj :mrgreen: Ja bi se bojao prodati malinu po 100 kn nekom hotelu. Jer dioničari vjerovatno tog hotela bi poslali Uskok. Naravno ako je hotel 4 zvijezdice i više pa ima noćenje preko 2000 kn ajd onda sigurno može gost izvoljevati svježu malinu. No koliko je takvih slučajeva? Ili da dođe Madona u Hrvatsku i traži voćni bar koji mora imati svježe voće u 2 mjesecu :lol: Će da bude svježe voće za MAdonu :lol: No okriviti carinike da puštaju trulo voće da se uvozi... Ljudi samo konstruktivno, svi smo na istoj strani i svi smo proizvođači.

H

haso

Guest

ovaj forum bi nam trebao služiti da pomognemo jedni drugima i da se malo opustimo,a ne da polemiziramo tko šta trba raditi (i da se vrijeđamo međusobno). Ja se nadam da su vremena gos.Sanadera i sličnih njemu iza nas.Neka pravna država profunkcionira kako treba pa će nam biti svima bolje.

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415

haso upravo u tome i je problem sta nas jebe u tim trgovackim lancima trula roba iz vana a mi nemamo kud sa nasom hrvatskom....da ti vidis sta konzum uvozi,uvozi trulo voce i povrce i onda neka balavica(voditeljica konzumovog skladista)se izivljava na penzicima koji nemaju za kruh da sortiraju sta je jos dobro i ide u trgovinu i ti to kupis pod prvom klasom i pod hr. proizvodom,toga nema nigdje,treba svu tu gamad pobit nije tu samo Sanader.....poljoprivrednici se placu po televiziji nemaju za kruh nit za rate krede,netrebaju nit imat,neka blokiraju granice pa ces vidjet kak ce imat,a ne Kosorica rekla tri lijepe i oni otisli iz Zagreba....

Na vrh