• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mane

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
Svim forumašima lijep pozdrav iz okolice Duga Rese od mane-ta.
Vlasnik sam TV-419 iz 1981 god. Još imam i Universala iz 1972 god. Nadam se lijepom i ugodnom druženju sa vama. Pozz.
 
B

BAGERISTA

Guest
Pozdrav i dobrodoša,,,,,,,dugoresanin.....:partyman::partyman:
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,504
pozdrav i dobrodošao.....
hm...općina je velika,odakle si...
 

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
422
Lijep pozdrav iz Mrežničkog varoša dobro došal . Kaj ima novo na kameščaku ?
 

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Čini mi se da je podmazivanje zapljuskivanjem, ne mogu sa slike vidjet jel "PowerBuilt" ili bolji "Intek",,?
Ovo je kolko vidim kosilica MTD koja se prodaje u Obi-u.
Za te novce da se kupiti nova...to je moje mišljenje..
 

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,504
Zanima me jel netko nešto zna o ovim kosilicama, imam priliku ovu uzet a nemogu nać baš nešto previše podataka na net-u.
Uglavnom zanima me kakva je za košnju po kosim terenima, navodno nesmije kosit na kosini većoj od 12 stupnjeva. Da li ima uljnu pumpu ili je podmazivanje putem zapljuskivanja?

http://www.njuskalo.hr/traktori/traktor-kosilica-prikolicom-oglas-3040344

za te novce sam kupio u pevecu novu i to od 17,5 ks.....sigurno je podmazivanje zapljuskivanjem al nek te to ne brine,jedino ak je baš tako velika strmina,ali onda bi ti proklizavao.....
ja imam na mjestima dosta strmine koju sam kosio sa vikingom od 3,5 ks već godinama i nikada problema,a sada to kosim 2 sezonu sa mtd-om.....a i za te novce ćeš teško naći sa uljnim podmazivanjem...
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
ma problem je kaj je sve kosina, nema ono da je malo ravno pa malo koso. Na mjestima ima sigurno 30% a možda i više tako da se bojim da mi motor ne ode k vragu. Imam i ja malu od 3.5ks sa brigssovim motorom i istom kosim sve i svašta i po obalama i još uvijek radi, al ovo je ipak malo skuplja zabava da bi se samo tako upuštal u to.
 

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,168
na ovoj prvoj slici izgleda lijepo izvađen, nije raštrkan unokolo, a bome ni ne izgleda oštečen. jel tak i u stvarnosti?

mogo si još koju fotku nabacit, možeš i 5, 6 komada polijepit bez bige :D
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
stavio bi ja još slika, al sam ih nehotice izbrisao:madmana:

Ovaj stroj (neznam ni kak se zove stručno) za vađenje mi se najviše sviđa. Probali smo vadit i sa suncem i sa običnim plugom al ovaj je definitivno najbolji. Krumpir ne oštati nimalo, ne razbacuje ga okolo nego ga samo lijepo istrese iz rešetke. Malo mi je bio problem na početku jer nisam pokosio travu pa se zna štopat, i zemlja je bila jako suha pa je bilo dosta gruda koje nisu ispale kroz rešetku nego su ispadale zajedno sa krumiprom. Inače vadilicu sam posudio i jako sam zadovoljan sa njome.
 
B

BAGERISTA

Guest
Evo da bacim koju slikicu od prošlo tjednog vađenja krumpirića



Uploaded with ImageShack.us



Uploaded with ImageShack.us

Bome lipo se dela,,,poli vas.......:supz:

Zanima me kako se zove ta makina,,,i pošto se kreču cijene prodaje njih,....:confused:jednom sam je vidio u radu,,,i mogu reč da jako malo oštečuju krumpir...
Ako imaš koju sliku od nje nebi škodilo..........;)
 

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,666
Kak se zove neznam, slika nažalost više nemam jer sam ih neznam ni sam kako izbrisao.
Sistem rada se svodi na to da je kardanski pogonjena preko traktora ova rešetka na koju dolazi krumpir sa ostalom zemljom. Razmak tih rešetki je nekih 3 cm otprilike. Ispred te rešetke je neko polukružno rilo ili plug koje kopa krumpir sa zemljom i usmjerava ga na rešetku koja se trese. Uslijed trešnje zemlja ispada kroz rešetke a krumpir lagano na lijevu stranu izlazi van i pada na zemlju, naravno i nešto zemlje prođe zajedno sa njime ali to je zanemarivo. Uglavnom sistem mi se jako sviđa i prilično se brzo sa time da delat, ja sam to kopao u drugoj sporohodnoj brzini na nekih 1800okr/min.
 
B

BAGERISTA

Guest
Evo baš mi posla kolega čiko,posla,link,,,sa slikama,,,i moren reč da je prejak stroj,,,,mada sam i sam vidija kako dela,,,,,,,.....uživo,,ko klinac,,,a di je nesta od susjeda pitaj boga..:rolleyess:
e sad u potragu pomalo,,,pa če se sredit,,ili več nač nešto,,,,ali pomalo nije sila,,,,....;)
 

Najnoviji postovi

Na vrh