• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Manometar i Indikator ulja

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
OHO :)
Ako sam ja dobro skužil ovo sa slike u kompletu ide ovaj mesingeni dio (predpostavljam da je kad je zlatno žuti :)) i ova dva šuplja vijka, veči kojim se šerafi mesingeni dio za indikator na blok i ovaj manji šuplji s kojim se šerafi lajtung od manometra??

Nego samo da još provjerimo dimenzije!
Jel ovaj veči vijak je 12mm??? Jer ona redukcija je te veličine! Pa ako nju skidam ili ide šuplji u nju, a na toj strani je 8 mm!!
Ulaz za indikator je tu 10 mm??
A ovaj mali vijak je 8mm??

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Tak kak vidiš zašarafiš gore.
Onu svoju redukciju izbaciš.
Ni vrag da trebam slikati zašarafljeno na motor?

Dobiješ šuplji vijak 12, mesingani dio i šuplji vijak 8
Indikator metneš svoj i lajtung si kupiš kakav ti paše.

Dojdeš po to ako ti je usput ili šaljem?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
E sad je sve jasno ko dan!! :)

Za sad neplaniram ići na taj kraj, pa ako ti nije problem pošalji, ja platim poštarinu!
Nevjerujem da budem prije kraja mjeseca išel uopče na tu stranu!
Adresu pošaljem na pp.

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kakva te poštarina spopala.
To dolazi đabatransom najvjerojatnije u Petak.
Dovoljan je kontakt telefon.

Znam gde si doma, otprilike, išel sam tud prije 2 tjedna.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
@ Oficir.
Kolko si ti dal za pleteno crijevo i kolko je bilo dugačko?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@ Oficir.
Kolko si ti dal za pleteno crijevo i kolko je bilo dugačko?

98Kn 1.5m sa jednim ovalnim zavrsetkom 10mm i druga strana s konusom za manometar,u poljostroju imaju frajera kaj radi to za njih.1m je 65kn.imaju raznih duzina al do 1m iznad se narucuje i drugi dan je gotovo.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Pitam tak bezveze.
Danas čovek uzel 1, 3 M, 83 kn i na lageru odmah.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pitam tak bezveze.
Danas čovek uzel 1, 3 M, 83 kn i na lageru odmah.

Pa to je tu negdje,samo na lageru imaju do 1m duzine a ak je duze drugi dan je gotovo.

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,257
@ oficir:
ja bi svejedno izvadio onaj sat od tlaka zraka i tu stavio ovaj za pritisak ulja.
Napravi samo prsten oko sata par mm širine da ti sat nepropane kroz rupu, obojaš ga u crno i ko orginal.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
@ oficir:
ja bi svejedno izvadio onaj sat od tlaka zraka i tu stavio ovaj za pritisak ulja.
Napravi samo prsten oko sata par mm širine da ti sat nepropane kroz rupu, obojaš ga u crno i ko orginal.

Tak sam i ja mislil al moram nabavit krunu tog promjera tak da ide ko u kuminu,a pleh imam pocincani 0,8mm.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Daj tokaru da ti odšteha jednu pločicu debljine i promjera po tvojoj želji.
More biti i obična metalna pa ju pofarbaš.
U kabini nebu pohrđala 100 let.
One limiče odispod kaj drže manometar malo razvineš i problem riješen.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas namontiran manometar ulja i novi indikator na 540-Fiat i baš sam iznenađen, na hladno u ler gasu ima punih 4 bara, a na toplo u leru ima 2, a več pri malom gasu ide do 4 bara pritiska. Motor nikad otvaran, a ima samo oko 13.000 rh!! E to ja zovem kvaliteta :)
Usput promjenjeno ulje i filter, stavljeno Super 3 i FRAD filter. Sad je spreman za sezonu oranja plastenika i frezanja istih :)

Slike sutra po danu ako stignem!

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Danas namontiran manometar ulja i novi indikator na 540-Fiat i baš sam iznenađen, na hladno u ler gasu ima punih 4 bara, a na toplo u leru ima 2, a več pri malom gasu ide do 4 bara pritiska. Motor nikad otvaran, a ima samo oko 13.000 rh!! E to ja zovem kvaliteta :)
Usput promjenjeno ulje i filter, stavljeno Super 3 i FRAD filter. Sad je spreman za sezonu oranja plastenika i frezanja istih :)

Slike sutra po danu ako stignem!

Meni na zetoru kad je hladan tlak je 2bara i kad je vruc na leru je 2bara.
Kad je hladan skoci na 4.5bara na gasu a kad se zgrije na gasu nejde prek 3.5bara.
Ulje je novo super 5 i filteri zetor brno oprani.:(call):
Daj koju sliku da vidimo kak je ispalo.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Danas podnoć sam malo radio i onako ga pravo ugrijao i onda mi pokazuje na vruč motor 0.5 bara na leru, a pri gasu je na 2 bara. Malo je slabiji pritisak, ali ja mislim da to još uvjek može proći :)

Slika nema, nisam stigel poslikati. Bude bilo!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
S tim se slažem, samo nek još malo izdrži :) Bude i on došao na red remonta!

Sad imam sve pokazivače na njemu, od temperature vode, pritisak ulja, indikator ulja i punjenja, nadam se da nebude zaribao, sad ga mogu dobro pratit kaj mu se dešava.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
S tim se slažem, samo nek još malo izdrži :) Bude i on došao na red remonta!

Sad imam sve pokazivače na njemu, od temperature vode, pritisak ulja, indikator ulja i punjenja, nadam se da nebude zaribao, sad ga mogu dobro pratit kaj mu se dešava.
Meni je do 1bar crveno polje i kad kazaljka padne dok ga gasim na 1bar upali se lampica indikatora.
Kak tebi ne svjetli lampica kad je na 0.5bara?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Meni je do nekih 0.2-0.3 bara crveno, pa je zatim bjelo do 2 bara, a od 2-4 bara zeleno.
pali se lampica kad padne ispod 0.5 bara.

Najnoviji postovi

Na vrh