Znam ja kaj on pita.
Ja mu odgovaram na jedno dtugo pitanje koje nije tu postavljeno,
Njemu je manometar za zrak kad da kontkt stalno na max.i misli da je možda krivo spojeno,pa ako netko zna koja boja žice ide na koju stopicu nek napiše.
Još če vam kolega@navi pojasnit.
Bok !
@OFICIR je u pravu jer sam s njim na pp diskutirao o manometru zraka koji mi čim dam kontakt kazaljka skoči na maksimum . Na boci su žice obje spojene a na manometru pogledajte na slici koju ću stavit na kraju odgovora .
Ako i otpojim žice s boce kazaljka je na maksimumu tako da neznam što je problem . Ako tko zna kako se spaja manometar za zrak ili može na svom zetoru x211 ili x245 neka pogleda i neka odgovori .
Inače kompresor je isključen na pumpi , a zrak u boci se puni kad je traktor upaljen . Ne treba mi taj manometar ali mi ide na živce da kazaljka skoči čim dam kontakt .
[/IMG]
Iako je manometar orginal češki nema brojeve 30 i 31 no plava je na plusu kod mene a siva na minusu a zelena na trećem izvodu kako se i vidi na slikama
@OFICIR - reci mi , molim te gdje si kupio onaj probušeni šaraf koji ide kroz lajtung i šarafi se u blok motora . Znači dimenzije i neku oznaku po kojoj bi ga u trgovini tražio . U Kutini ima neki lik koji pravi sve vrste lajtunga i visokotlačna i niskotlačna , sve vrste hidrauličnih za bagere i ... po naruđbi .
Veli da će mi ga napravit za oko 100 kuna 1,5 metar samo moram znat koje priključke da ugradi . Znači na manometar ide ženski m10x1mm a prema bloku oko samo koji promjer oka . Nadam se da si skužio .
Pozdrav svima
Pa mogel bi koristiti i ovog za zrak ako mu dobar indikator trebal bi biti na rezervaru od zraka .Najvjerojatnije otpojena žica sa njega .
Bok !
Ma žice su na tom indikatoru spojene obje su uštekane .
Kako taj indikator na boci uopće radi . Da li on kao kao i senzor brzine koji pri različitim okretajima daje različit napon ? Možda on ne valja , no kako ga ispitat
Taj manometar bi po promjeru bio idealan jer bi ga lakše ugradio u ploču s instrumentima . Problem je što radi od 0 -2 bara jer je 30 psi = 2 bara
Ispravljam se ima ih i do 100 psija
Hvala