• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MASINE ZA CISCENJE SNIJEGA

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
da na tako su nesto mislili.....
lda 450 ti je motor lambordini od kultivatora labin valjda,ima snagu oko 14ks..........
meni se ova ideja ne svidja jer je budzevina naprjed a i ne bi imo kontrolu nad tim motorom,trebo bi raditi nekih 2000 obrtaja,a i mogo bi da se gusi jer nebi cuo kad bi poceo da crkava jer imas vec buku od pinca,jer je to male snage....

A

agt835

Guest
Motor od 14 KS može tjerati frezu od 80 cm. Ja imam takvu. Za 150 cm trebaš dobrih 40 KS. Ja imam na AGT-u od 35 KS frezu od 120 cm i to je optimalno. Kad je snijeg pola metra može raditi samo u prvoj. Isto tako nije dobro da se vrti prebrzo, ova moja bolje radi na 540 nego na 1000 okretaja.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
agt835 kaže:
Motor od 14 KS može tjerati frezu od 80 cm. Ja imam takvu. Za 150 cm trebaš dobrih 40 KS. Ja imam na AGT-u od 35 KS frezu od 120 cm i to je optimalno. Kad je snijeg pola metra može raditi samo u prvoj. Isto tako nije dobro da se vrti prebrzo, ova moja bolje radi na 540 nego na 1000 okretaja.

Bravo majstore ....uglavnom kad bi se zbrojilo pinc bi se dobro znojio(cuclao) pod frezom

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
ajde mi onda objasnite kako ja sa vladimircom tjeram 175cm :roll: ''ladno'' sto se tice snage

kako ne bi imao kontrolu prednjeg motora , provedes sajlu koja kontrolise gas i gasenje , sta ti treba vise
mozes ga staviti na remenje da pogoni i tako dodati jedan spaner koji bi sluzio kao kvacilo i ujedno osiguranje od udarca u prepreku

ali je to sve komplikovanije nego napraviti na traktor koji vec imas
bolje ti je da napravis kabinu na traktor i deri , i ja cistim velike kolicine snijega sa rusom kasika 2.5m i sve stignem iako imam dosta razstrkanih lokacija na kojim radim
prije sam cistio sa vladimircom i kasikom od 165 , patio se ali je islo , lanci obavezni

ajd mi pojasni zasto ne bi ovo napravio kao i ja na traktor

bdw znam za jednu koja se prodaje u Tuzli vidio sam je pored puta ;) fabricka , sirina od oka cini mi se oko 180tak

SUI=SUS , motor Sa Unutrasnjim Sagorijevanjem

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
joekiki kaže:

jel ovo ja čitam da motor košta oko 71.000 kuna? pa to je katastrofa. ili koja je to valuta?

savo koja je to u tuzli?

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
savoris kaže:
ajde mi onda objasnite kako ja sa vladimircom tjeram 175cm :roll: ''ladno'' sto se tice snage
Nije sve u snazi motora nego i u okretnom momentu koji u ovakvim situacijama puno znači a dizelaš ima na istoj snazi min.50% veči okretni moment od benzinca.
@seljačić
cjena je vjerovatno u dinarima.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
cijena je 100% u dinarima posto iza pise ''poljoprivrednik'' cirilicom ;)

kako mislis ''koja je u Tuzli'' ?
gdje ili sta?
ako ti kazem kako ces mi isporuciti pivo i cevape :lol:

evo ovako nesto bi rijesilo sistem podizanja

problem pogona ostaje i tesko je rijesiti po mome misljenju

naravno obrtni moment igra ulogu ali snaga je snaga , sve sto kazem vezano za pinca je sa misljenjem da covjek ubacuje dizela u njega ;)

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
savoris kaže:
cijena je 100% u dinarima posto iza pise ''poljoprivrednik'' cirilicom ;)

kako mislis ''koja je u Tuzli'' ?
gdje ili sta?
ako ti kazem kako ces mi isporuciti pivo i cevape :lol:

evo ovako nesto bi rijesilo sistem podizanja

problem pogona ostaje i tesko je rijesiti po mome misljenju

naravno obrtni moment igra ulogu ali snaga je snaga , sve sto kazem vezano za pinca je sa misljenjem da covjek ubacuje dizela u njega ;)

ako mi kažeš to za tuzlu,pivo i ćevape imaš kod mene,a ako ne onda ja nazovem najbolju ćevabdžinicu u tvojoj blizini i kažem da ti donesu porciju sa pivom i to je to,jel paše :D

podizanje i spuštanje je najmanji problem,pa mora da postoje hidraulik pumpe sa više izlaza i za tu funkciju.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
pa neznam :scratch
ajd ti prvo posalji taj paket pa cu ja tebi reci za lokaciju :mrgreen:

ovaj tvoj problem bi se dao rijesiti sa nekom ''tandem'' pumpom koja ima jednu veu i jednu manju
veca da pogoni samo turbinu a manja samo za podizanje
toj vecoj ne bi trebao ni razvodnik samo jedan najobicniji ventil i jos jedan sigurnosni ventil
a za manju bi trebao neki razvodnik ili elektro kao sto sam stavio gore na slici ili neki ''rucni''

imas PP ;)

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
savoris kaže:
pa neznam :scratch
ajd ti prvo posalji taj paket pa cu ja tebi reci za lokaciju :mrgreen:

ovaj tvoj problem bi se dao rijesiti sa nekom ''tandem'' pumpom koja ima jednu veu i jednu manju
veca da pogoni samo turbinu a manja samo za podizanje
toj vecoj ne bi trebao ni razvodnik samo jedan najobicniji ventil i jos jedan sigurnosni ventil
a za manju bi trebao neki razvodnik ili elektro kao sto sam stavio gore na slici ili neki ''rucni''

imas PP ;)

hvala,

ma nešto će se već naći,samo da se vrijeme proljepša pa da idem vidjeti kako se ona osovina vrti. ako nebude ništa od toga onda ću morati neku turbinu sa motorom nabaviti pa da pinc bude samo guralo u toj priči.

puknuti tebe pozivam u bihać na vožnju pincom,vidim da bi ti to godilo :D

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
seljačić kaže:
a mene NE :(
posto vozim autokros trke mogao sam ja malo provozati tog tvoga pinca :roll:

nece mu nista bit' :lol: :lol: :lol:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
savoris kaže:
seljačić kaže:
a mene NE :(
posto vozim autokros trke mogao sam ja malo provozati tog tvoga pinca :roll:

nece mu nista bit' :lol: :lol: :lol:

znaš ono:koje auto ide 160km/h makadamom?
šefovo :D

autokros??? aha onda bi trebo doći na džipijadu. :D

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,144
evo jos jednog "divljeg rjesenja" :lol:
[youtube:1a657svp]uP4iDBru0oI&feature=related[/youtube:1a657svp]

a ovo je vec nesto kulturnije