seljačić
Aktivni član
- Tu od
- 8 Velj 2009
- Poruka
- 2,154
puknuti kaže:Ovo gore može na tvoj izvod ali preko kardana .Dakle prvo na tvoj izvod poklopac sa semeringom , na osovinu s istim uzubljenjem prirubnicu za kardan ..ovak nešto :seljačić kaže:može li ovo da se priključi na ovu spojku gore na slici?:
http://www.zapfwellengetriebe.de/Getrie ... umpen.htm#
pa onda pumpu na to.
neznam šta je sve potrebno da se taj sklop ujedini kako bi sve to skupa radilo.
A u kom smjeru gleda taj izvod sa slike ..?
Pitanje za koliko snage / momenta je napravljen ..to treba vidjeti u manuelu od pinca .
Dalje ... kako montirati ralicu?
On nema šasije ..variti za onu uzdužnu cijev? :scratch ili vješati za karoseriju :?: uff!...
Iz savinog lonca bi to bilo puno jednostavnije/manje pitanja ..pa pricekaj njega
fazit:znači šta god stavio da nestavljam direktno nego sa/preko kardana,nažalost sa kardanom je to skoro pa neizvodljivo jer nema baš puno mjesta za kardan.odmah iza toga je vješanje zadnje osovine vidi sliku
. kako se zove tačno ovaj tvoj dio sa slike?(prirubnica?)
Kako montirati ralicu? sigurno misliš na frezu jer nevjerujem da bi ralica bila rješenje za moje potrebe. na slici se vidi kako je ralica pričvršćena i tako bi se nešto moglo za frezu napraviti.
i dok sam ja išo poslikati mjesto na pinzu gdje se ova osovina nalazi nalazi i dok sam postao slike evo i savo se javio pa da dam odgovore na pitanja.
znam da je ralica ili kašika lakša za primjeniti ali pošto nemam kud sa snijegom ja maltene moram frezati jer snijeg mora sa puta da se smakne.
neznam promjer osovine ali to se da provjeriti,skinem poklopac i izmjerim.osovina stoji kao što se vidi na slici ispred zadnjeg desnog točka,i pokazuje u smjeru nazad od vozila.za smjerove okretanja moram provjeriti.
to je to.mislim da je izvodljivo ali neznam kako jer nisam od struke.