• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Massey Ferguson

B

baranjac

Guest
VELIKA JE RAZLIKA IZMEDU MASSEYA I FENDTA.
JEDAN MOJ PRIJATELJ JE REKAO DA MU SE NUDI NOVI MASSEY OD 100 KS PO UVOZNIJ CIJENI OD 18000 € IZ TURSKE. SVI DO 100 KS SU IZ TURSKE.

A AKO SU MJENJACI ISTI KAKO OBJASNJAVATE GOLEMU RAZLIKU U CIJENI, MEDUOSTALOM I MOTORI SU DRUGACIJI.

R

Ratarko

Guest
@baranjac
Velika razlika između MF i Fendta je bila , prije , sada više ne .
Mogao bih biti toliko zloban i rači da je MF danas bolji od Fendta ali neču jer je navike kod ljudi teško mjenajti.
MF je na lošem glasu zbog svojih velikih traktora ( 200 i više KS ) koji su se proizvodili prijašnjih godina , sve dok nije izšao MF sa Dyna 6 i Dyna VT mjenjačem. Dyna 6 se več par godina koristi u Claas traktorima pod imenom Hexa-Shift a Dyna VT je preslik Fendtovog vario mjenjača. Kako je Fendtu i MF isti " tata ili pak mama , AGCO američka firma " bilo je samo pitanje vremena kada če taj isti amer učiniti nešta što če MF-a izvuči iz problema . Uspijelo im je to kada su kupili večinski dio u Fendtu i počeli sa ugradnjom vario mjenjača u MF.
Vrijeme če pokazati da li je MF toliko kvalitetan kao i Fendt , ja mislim da je blizu. Cijena novog Fendta je uvijek bila največa od svih drugih traktora , ekskluziva je skupa a oni su ju imali. MF je u cijeni 8 % jeftiniji od Fendta ali ne zbog toga što je lošiji nego zbog pametna politike firme i nijhovog pokušaja da vrate stare MF mušterije koji su ih zamrzili zbog prije spomenutih problema .

Sve ovo sam napisao ne obaziruči se na ove MF iz Turske jel nema smisla njih gurati u isti tekst sa Fendtovima . Tvornica MF-a je u Francuskoj i traktori koji iz nje izađu su pravi MF-ovi.
Novi MF-SISU motor se nema čega stidjeti pred Fendt-DEUTZ motorom , ako misliš da nisam u pravu pitaj našega člana "marko zgb" koji ti to može bolje objasniti nego ja , ja sam ipak krajnji korisnik i seljak.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Koji motor je po vama bolji: Deutz, Perkins ili Sisu diesel ?

R

Ratarko

Guest
Uhh , teško i nezahvalno pitanje za onoga koji ima hrabrosti odgovoriti :wink:

Radi se o tome da se mi poljoprivrednici nikada ne služimo samo sa bilo kojim od tih motora pojedinačno nego sa cijelim paketom ( mjenjač , hidraulik , dif.. ) pa je teško biti objektivan.

Osobno ne mogu izabrati najboljega od ta tri , neka proba netko drugi , probaj ti :wink: :?:

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Meni su svi na istoj razini! Zanima me dali je istina da John Deere motori troše više goriva?

R

Ratarko

Guest
JD motori su bili na glasu kao malo veči potrošači , kako je sada neznam.
Prije dvije godine sam o tome dosta razmišljao prije nago sam kupio Forda .
Pričao sam sa dvojicom poljoprivrednika koji su več kupili Ford-New Holland traktore i oni su me uvjeravali da JD troši više od njihovih traktora u istim radnim uvjetima ( govorim o 200 KS traktorima ).

Nadam se da danas više nije tako ...

B

baranjac

Guest
jd je uvjerljivo najveci potrosac.
Za razliku od ostalih traktora koji uglavnom danas koriste kamionske motore koji su se razvijali daleko vise nego traktorski u smjeru smanjene potrosnje stekli su prednost u odnosu na Jd.

Isto tako JD je izbacio novu seriju 30 u kojoj je nesto smanjio potrosnju ali isao je na ustrb mase traktora sto im je i inace u seriji 20 bila boljka

114.jpg

J

japa

Guest
MF

Ratarko kaže:
Moj če doči iz Francuske.

Za razliku neznam , meni je bilo bitno da mi traktor bude VARIO , sve ostalo me nije zanimalo.
Naravno , cijena me zanimala , Fendt mi je bio malko preskup odnosno naš diler mi nije htio dati evropski rabat na Fendta pa sam uzeo Fergusona.

Inače Fergusona sam uzeo od našeg dilera , ipak , pristao je na onaj račun kojega sam donio iz Austrije .
Odnosno dao ga je 200 eura jeftinije sa isporukom u dvorište 8) 8) 8)

Pozdrav Ratarko,

Otkud si ti?Čime se baviš?

Ja sam novi na forumu, tak da se još upoznajem s njime.Prolistavajuči prijašnje diskusije, vidim da se razumiješ u traktore a osobito u MF-ove.
U skoro vrijeme namjeravam kupiti noviji traktor jer od ove godine obrađujem 33 ha oranica pa mi je moj MF 284s za to preslab. Razmišljam o traktoru od 110 KS do 120 KS.Namjeravam kupiti ili MF (nešto kao 6170, 6180,4270,6270) ili Fendt 312 lsa ne starije od 1998. godine, pa mi je član Mario preporučio tebe za detalje.
Zanima me zašto su rabljeni MF-ovi u Francuskoj jeftiniji od na primjer u Njemačkoj? Å to je Dyna shift u masseju, i u kojim serijama je zastupljen? Koji traktor u toj kategoriji bi mi ti preporučio? (Fendt mi je malo preskup pa ču vjerojatno ostat kod MF-a.)Hvala.

pozdrav.Japa

R

Ratarko

Guest
@japa

Bok , dobro došao na forum !

Iz okolice Sl.Broda sam , bavim se samo zemljoradnjom i uslugama u ratarstvu.
Daleko od toga da se razumijem u MF , silom prilika sam morao nešta naučiti jer sam isto kao ti bio u nabavi MF pa bez toga nije išlo . Radi se o tome da sam ja kupovao novi MF pa sam tako i tražio samo friškije informacije tako da neznam da li ču ti išta pametno kazati .

Za početak možda samo par linkova , vjerovatno ih znaš , tu imaš polovne .

Francuska
http://www.agriaffaires.co.uk/

Njemačka
Obrisan neispravan link.
http://www.landtechnik.de/tb/
http://www.tec24.com/
Obrisan neispravan link.
http://www.truckscout24.com/search/hrv/ ... nguage=hrv

Ako kupuješ polovni traktor tu se informiraj za cijene , dosta stvari sam kupio u njemačkoj preko tih linkova i vjeruj mi isplati se malo surfanja , prije su cijene bile manje pa je sada teže naletit na povoljan stroj...

Dinashift kod MF-a znači ime pod kojim oni prodaju mjenjač koji se recimo može šaltati bez kvačila ali kada želiš iz jedne grupe u drugu grupu brzina onda moraš koristiti kvačilo , ista kobasica kao Powerquad kod JD ili Turboshift kod Fendta u biti svaki proizvođač nudi tu vrstu mjenjača pod drugim imenom.
Bojim se da ti ne mogu preporučit neki traktor jer niti za svoj nisam siguran koliko sam ga dobro izabrao , jednostavno pronadješ si neki na onim stranicama , telefon u ruke i moliš se bogu da te švabo neče lagat kad bude pričao o svom traktoru . Kad kupuješ polovni traktor tu ti nema nekog pravila , i najbolji traktor može bit najlošiji ako ga kupuješ od "pravog" gazde .
Ipak mislim da je polovni Fendt pametnija kupovina od polovnog MF-a ali je u pravilu malo skuplji .
Znam samo da je težak posao pred tobom jer nije baš lako kupovati polovan traktor a da si potpuno ravnodušan prema tome.

Ajde ljepo pronadji si nekoliko traktora koji ti najviše odgovaraju na onim linkovima što sam ti dao , pa ovdje postaj podatke od tih traktora ( linkove na njih ) pa da ti svi članovi pomognu koliko mogu . Od nas 30 če biti pokoji dobar savjet koji bi mogao uzet u obzir pri kupnji .

R

Ratarko

Guest
Zanimljivo da sva tri traktora imaju malo radnih sati , pogotovo taj Fendt , teško mi je vjerovati da 10 godina traktor ima toliko sati ali može biti , zašto ne ? Od ta 3 traktora Fendt bi bio najbolji samo da nije toliko star pogotovo u odnosu na onoga MF-a koji je 2002 godina pa bi ja ipak izabrao toga MF-a . Jedino ako nemaš toliko love jer je dosta skuplji od Fendta , to je druga priča , onda je Fendt odličan i sa svojih 5100 radni sati još bi ti jako dugo radio na imanju prije ozbiljnijih problema . Osobno volim mlađe strojeve , pa sam samo zato izabrao MF-a iz 2002 godine.

Bilo bi dobro da se netko javi tko zna nešta više o tim traktorima pa da ti pomogne , mene posebno zanima netko tko ima iskustva sa tim Fendtom 311 jer ih ovdje gdje ja živim nema niti jedan.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Moj glas ide isto MF-u iz 2002. Kolika je cijena prijevoza iz Francuske?

A

agrarac

Guest
ja osobno ljubitelj sam mf-ova i tast mi ima mf 294 sa utovarivačem ali čuo sam za fendte da su jako kvalitetni pogotovo stariji.(za novije neznam) oni koji ih imaju govore da su nepoderivi.

J

japa

Guest
mario kaže:
Moj glas ide isto MF-u iz 2002. Kolika je cijena prijevoza iz Francuske?

Nisam još dobio odgovor za cjenu prevoza iz Francuske ali ga očekujem.javit ču ti čim saznam

A

agrarac

Guest
uz 33 ha oranica s kim se još baviš?s obzirom da te interesiraju veči traktori

R

Ratarko

Guest
U vezi prijevoza iz Francuske , ako ga dovezeš ispod 2000 eura svaka ti dala , mislim da je cijena 2200-2500 eura po traktoru.

J

japa

Guest
agrarac kaže:
uz 33 ha oranica s kim se još baviš?s obzirom da te interesiraju veči traktori

uz 33 ha oranica još imam 7 ha trave, ali trenutno imam MF 284s (70 KS), te sam uvidio da mi treba dosta jači traktor, jer namjeravam kupiti i tro brazdni plug 16 cola otprilike tj. uz mogučnost reguliranja širine oranja, pa bih volio da traktor ne radi na limitu več da ima prostora u snazi. Da li možda znaš točan postupak o uvozu traktora iz zemlje EU. Da li znaš nekoga tko je več uvozio ?

R

Ratarko

Guest
@japa
Da li možda znaš točan postupak o uvozu traktora iz zemlje EU. Da li znaš nekoga tko je več uvozio ?

Å ta te točno zanima kod uvoza , ja sam uvozio iz njemačke nekoliko strojeva za svoje potrebe i ako se procedura nije promjenila možda mogu biti od koristi , pitaj .

J

japa

Guest
Å ta te točno zanima kod uvoza , ja sam uvozio iz njemačke nekoliko strojeva za svoje potrebe i ako se procedura nije promjenila možda mogu biti od koristi , pitaj .[/quote]

Evo ovak,
Kako si plačao stroj cashom direktno prodavaču(da li si išao u Njemačku plačati), ili preko banke?
Da li su ti u HR priznali R1 račun koji ti je tamo bio izdan?
Kako si dovezao stroj(da li si sam organizirao prijevoz, ili ti je neka njemačka firma dovezla )?
Da li je cjena ne internetu fiksna, ili se tu možda dade još nešto spustiti?

Hvala, ratarko

R

Ratarko

Guest
@japa

Stroj plačaš u HR preko svoje banke , tu ti je najbitnije da kada se pogađaš sa strancem za stroj dobiješ pravovaljani račun od njega na kojem sve piše u detalje , pogotovo cijena , broj njegovog računa , točan naziv njegove firme ili imena osobe i te stvari . Nemožeš u našoj banki platiti sa onim rukom pisanim računom što švabe imaju običaj napisati ( probao sam i ne ide ) iako na tome listu papira isto stoje svi podatci i vaši potpisi sa pečatima , neče proči , barem meni nije prošlo.

Da , priznali bi mi uvjek račun koji sam dobio od firme ili čovjeka od kojega sam nešta kupio.

Bilo je svakakvih varijanti , vlakom , kamionom , u mojoj organizaciji sve ili da mi je stranac sve organizirao . Sve ide , samo je stvar dogovora . Bratič mi je internacionalni prijevoznik pa ako šta treba javi .

Ne , cijena gotovo nikada nije fiksna , osim ako tako piše. U pravilu se uvijek može cijenkati ako si vidio neki nedostatak na stroju ili ako je u opisu stroja pisalo nešta što je na licu mjesta bilo drugačije . Ne treba očekivati puno u cijenkanju ali nisam doživio da se ne može cijena spustiti za 200-300 eura što tebi dobro dođe kao putni troškovi i slično.

Eto , pitaj dalje ako ima , tu sam ... :D

Najnoviji postovi

Na vrh