Re: ORO INTERNATIONAL - Iznesite Vaša iskustva...
to da ga spara bila je malo sala.
iako ako imas vario plug za taj traktor u svakom slucaju 5 br, znam ja dobro koliko on moze, obzirom da 80% povrsina orem s 5 br skroz rasirenim plugom, a kad ga smanjim do kraja toliko malo hvata da nema te zemlje gdje opet nece orat s 5 br pa ni ta ratarkova ljuta slanina, nikad nisam morao orat s plugom suzenim vise od pola i na najljucoj mojoj zemlji.
a sad obzirom da je ratarko taj plug imao od prije normalno da nije mjenjao, a ja sam kupovao novi, i kupio sam od 5 br, kao sto bi i ratarko sad da kupuje kupio 5 jer bi isto s njim orao kao s 4 jer ga moze osjetno smanjit, a kad dodje u dobre uvjete s 4 br nemozes iskoristit potencijal tog traktora, jer osjeti se ta jedna brazda vise, a zahvat brzinom memozes nadoknadit nikako, mozes samo djelomicno kompenzirat.
znam o cemu govorim jer mi je drugi slucaj oranja s mf 150ks s 3 brazde sto je dobro kad si na crnici a kad dodjes na malo lakse tlo, trebao bi go potjerat preko 12kmh da bi nadoknadio ono sto bi dobio da imam 4 br za njega i orem 8kmh i usparam bubrege. za taj traktor vario 4 br je idealan.
zbog toga vario plug je i napravljen, ja da samuzeo 4 br vario za njega radio bi 100% s skroz rasirenim jer je traktor pre jak, i u tom slucaju mi ne treba vario plug. a s 5 br je druga stvar, njega nekad trebam smanjit.