• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Medijski rat

D

DADAC

Guest
Kad se sjetim bake i kak mi je znala u čašu nadojiti friškog mlijeka....
Još danas se mogu sjetiti mirisa, pjene i sladunjavo-masnog okusa tog mlijeka.
Bil sam kod šurota neki dan, skoro mi se želudac okrenul od njegovog mlijeka, trop i silaža, fujjjjj.....
Sa čime djecu hranimo? Za nas je ionak već kasno....igra jedino alkohol :partyman:

H

Helena

Guest
ZJ kaže:
Dečki, a zakaj ste se našli uvrijeđeni?

Kontam je, barem mislim, htio reći da niste vi važni kao proizvođači (i zato vas se sili na što jeftiniju proizvodnju) - već industriju jedino zanima sirovina, a ne mlijeko kakvo mi doma poznajemo. I to da se raznim dodacima hrani krave stimulira na maksimalnu proizvodnju, baš poput kokoši koje moraju snesti što više jaja.

Dakle nema one nekadašnje kvalitete i okusa mlijeka, kao kad su kravice pasle travu i jele kukuruzovinu, jer to ionak nije više važno - industrija to ionak promijeni prema željama marketinga (tj. uvjeri kupce da je smeće koje oni prodaju, poput 0.9% masnog mlijeka, upravo ono kaj oni žele).
@Zj, hajde ti sad meni reci ali iskreno ,da sam ja tu negdje blizu tebe i imam u posjedu krave buše koje daju dnevno do 8l i ne želim predavati mljeko prerađivaču jer sa tom proizvodnjom sam ne rentabilan po otkupnoj cijeni ,krenem sam prodavati mljeko onako od praga do praga i tražim cijenu za jednu litru takvog mljeka od npr, 10 ili više kuna , a u trgovačkim lancima možeš kupiti mljeko za troduplo nižoj cijeni ,dali ćeš kupovati od mene mljeko i biti zadovoljan ili ćeš reći da sam pre skup. :scratch

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ZJ kaže:
Dečki, a zakaj ste se našli uvrijeđeni?

Kontam je, barem mislim, htio reći da niste vi važni kao proizvođači (i zato vas se sili na što jeftiniju proizvodnju) - već industriju jedino zanima sirovina, a ne mlijeko kakvo mi doma poznajemo. I to da se raznim dodacima hrani krave stimulira na maksimalnu proizvodnju, baš poput kokoši koje moraju snesti što više jaja.

Dakle nema one nekadašnje kvalitete i okusa mlijeka, kao kad su kravice pasle travu i jele kukuruzovinu, jer to ionak nije više važno - industrija to ionak promijeni prema željama marketinga (tj. uvjeri kupce da je smeće koje oni prodaju, poput 0.9% masnog mlijeka, upravo ono kaj oni žele).

oprosti naše mlijeko ima isti onakav okus kakav treba imat i takav če uvijek imat, a to što vi kupujete u dučanima to nije moja stvar i nije me briga :!:

ako želiš kupiti mlijeko odlične kvalitete od krava koje daju i po 50 litara dnevno koje je po svom okusu i sastavu odlično onda dođi kod mene ili kod večine malo boljih proizvođača pa kupi svježe mlijeko pa češ vidjet šta je kvaliteta :!:

zašto napadate proizvođače u svojim riječima a zapravo opisujete kupljeno mlijeko iz dučana :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

to što imamo krave visoke proizvodnje ne znači da je mlijeko loše, naprotiv mlijeko je čak i bolje jer krave dobiju sve što im je potrebno za normalno funkcioniranje organizma i njihov dugovječni život :!:

ko što sam rekao to što vi kupujete može bit podosta promjenjenog sastava

mlijeko svježe kako moje tako i od drugih ljudi ima super okus i sastav, stoga nemojte blatit proizvođače, jer kad mi predamo mlijeko ono nije više naše tj može bit samo vaše iz ko zna koje ruke :!: :!: :!: :!: :!:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Dečec, opet se prepoznaješ, a bez razloga jer te nitko ne napada.
Zato se naj srditi, jer poanta je ta da te se sili da proizvodiš više i više po kravi.
Ne poričem da je mlijeko bakteriološki ispravno, jako masno ... bla, bla ... jedino nije ukusno kao nekad. To si priznaj sam.

Eto, i Dadac ti je napisal razliku između mlijeka s farme i pravog domaćeg. Isto kak i jajca iz gnijezda ili iz dućana, ili pak picek... TO je bit.

A da krave dulje žive na farmi nije istina. Nekad su živjele 15-20 god, a na farmi rijetko koja doživi 10-ti rođendan.

H

Helena

Guest
ZJ kaže:
Zato se naj srditi, jer poanta je ta da te se sili da proizvodiš više i više po kravi.
Ne poričem da je mlijeko bakteriološki ispravno, jako masno ... bla, bla ... jedino nije ukusno kao nekad. To si priznaj sam.

Eto, i Dadac ti je napisal razliku između mlijeka s farme i pravog domaćeg. Isto kak i jajca iz gnijezda ili iz dućana, ili pak picek... TO je bit.

A da krave dulje žive na farmi nije istina. Nekad su živjele 15-20 god, a na farmi rijetko koja doživi 10-ti rođendan.
Momčino nisi mi odgovorio ,dali bi meni plaćo to staro kvalitetno mljeko po na vedenoj cijeni ako bi odmah bi proizvodio po tradicijonalnim i ekstezivnim uvjetima i bio bogat čovik :D :D

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ZJ kaže:

ukusno je i te kako, a ti očito ako i kupuješ od seljaka kupuješ kod krivih koji neznaju proizvesti mlijeko, dođi jednom kod mene ili marija ili marka , ivice, helene,mike, agrarca, bok 123 ili nekog sasvim drugog pa probaj mlijeko

to što pričaš da mlijeko ne valja sa farmi je stvarno blačenje po proizvođačima
ja da svojoj kravi dam tu hranu koju vi spominjete ona je za dva dana na toj vama željenoj proizvodnji iz srednejg vijeka, a sastav i okus je isti

MLIJEKO JE I JOŠ UKUSNIJE NEGO PRIJE, a ti kupi kravu pa ju hrani, ja nemam farmu veliku i modernu ali imam sve što krava treba dobit,tehnologiju ti neču objašnjavat jer je uzalud

isto tako bi svi trebali reč da svinjetina ne valja jer ne raste do 100 kg 3 godine, il da brašno ne valja jer pšenica daje po ha kod npr josipa1 8 tona, to su neutemeljene i omalovažavajuče konstatacije

nitko nikog ne tera na veliku proizvodnju, velika večina proizvođača je sa fakat malom proizvodnjom i oni su ti koji su još uvijek u večini, tako da ti i ta konstatcija ne stoji da velike farme caruju

kod dobrih proizvođača nema razlike po okusu starinskog mlijeka i sa modernom tehnologijom, a ti si priznaj da rađe odeš u dučan neg kod nekog na farmu po mlijeko

ljudi izađite iz stereotipnih i nekih neutemeljenih shvačanja

D

DADAC

Guest
A kad bi popil to friško mlijeko, onda bi baka od jaja odvojila žutanjak i u njega stavila zličicu šećera, pa onda sve izmiješala u žutu tekućinu.... he he dobro da sam se toga sjetil, idem si odma složit jednu porciju, imam jajca od domaćih kokoši (tzv atletičarke - trkaće kokoši) hranjenih isključivo osmoretkom i zelenom travicom!
Moral bi taj recept zaštiti i prodat u ameriku..... :scratch
Ma ko šiša recesiju, da mi je još jedno sto godina tak.... :mrgreen:

Ne kaže se uzalud da kvaliteta pada na uštrb kvantitete, i uostalom zašto mlijeko pravo domaće nebi bilo 10 kuna.
Uz malo reklame, dostavu pred kakvu veću zgradu, eko markicu ili kaj već, mislim da bi 50% normalnih ljudi kupilo domaće!

Kaj baš svi morate trčat s mlijekom u mljekaru, vidite da delaju bedake iz vas!!!
Prodaja na kućnom pragu, smanjiti broj krava, a imati istu ili veću zaradu, i uz to doma prodaš i jajce, pažulj, ili kobasu!
Ja radim na taj način sa povrćem..... ;)

H

Helena

Guest
DADAC kaže:
A kad bi popil to friško mlijeko, onda bi baka od jaja odvojila žutanjak i u njega stavila zličicu šećera, pa onda sve izmiješala u žutu tekućinu.... he he dobro da sam se toga sjetil, idem si odma složit jednu porciju, imam jajca od domaćih kokoši (tzv atletičarke - trkaće kokoši) hranjenih isključivo osmoretkom i zelenom travicom!
Moral bi taj recept zaštiti i prodat u ameriku..... :scratch
Ma ko šiša recesiju, da mi je još jedno sto godina tak.... :mrgreen:

Ne kaže se uzalud da kvaliteta pada na uštrb kvantitete, i uostalom zašto mlijeko pravo domaće nebi bilo 10 kuna.
Uz malo reklame, dostavu pred kakvu veću zgradu, eko markicu ili kaj već, mislim da bi 50% normalnih ljudi kupilo domaće!

Kaj baš svi morate trčat s mlijekom u mljekaru, vidite da delaju bedake iz vas!!!
Prodaja na kućnom pragu, smanjiti broj krava, a imati istu ili veću zaradu, i uz to doma prodaš i jajce, pažulj, ili kobasu!
e vidiš DADAC ja o toj ideji već duže vrijeme razmišljam da nije državnog aparata koji bi te odmah sjebal ,

gmiža

Član
Tu od
19 Kol 2007
Poruka
410
U današnje vrijeme velika količina mlijeka po kravi rezultat je unosa kvalitetne hrane i izbalansiranog obroka šte ni na koi način ne utječe na kvalitetu mlijeka već na kolićinu, isto tako znam iz priće svog kuma koji je godinama bio sabirač mlijeka kad se je određivala njegova kvaliteta odmah pri sabiranju mjerenjem masnoče prema gerberu pa veli da je znalo biti isto lošeg mlijeka sa mliječnom masti 3,0 i manjom pa dal je to to kvalitetno negdašnje mlijeko sa proizvodnjom krava od 10 litara na dan.
Hm primjer-profa na faksu rekla je zanimljiv primjer-baš da i svinje hranite s štakorima to će meso biti kvalitetno jer oni če proći proces razgradnje u organizmu do najjednostavnijih bjelančevina i onda će opet formirat složene pri stvaranju novog prirasta mesam kod svinja:ista je stvar kod krava koje jedu samo sijeno i kukuruzovinu mali unos bjelančevina koje će pri svojoj razgradnji i ponovnoj gradnji dati malo novih što žnaći i malo mlijeka ali ne i nekakav ekstra okus, miris i....

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
DADAC kaže:

dođi kod mene i dobit češ i kvalitetu i kvantitetu :D a po kud i kamo povoljnoj cijeni

pazi ovo, večina ljudi nema tehnologiju kako dobit kvantitetu i kvalitetu, za to je potrebno znanje, sve drugo vodi u extreme, a to su ili velike mlječnosti koje se ne pokrivaju, uništenje krava, ali oni koji rade kako treba imaju sve predispozicije kvalitetnog mlijeka, to svi trebaju znat

pazi nitko nikog ne tera da daje u mljekaru mljeko, da nemamo koristi nebi to radili, a od svih grana mljeko je još najisplativije, kako je da je dobro ili loše može se pronač čovjek u toj proizvodnji

pitanje kako bi ti prodao svježe mljeko u mom kraju, tu su svi stočari :?:

pa ako nudite 10kn za dobro mljeko ok gdje da dovezem :D

pitanje koje su to razlike u hranidbenoj vrijednosti i hranidbenim jedinicama, izbalansiranosti obroka, vaših krava po 2 litre i moje od 50, ogromne
one koje jedu suhu kukuruzovinu, nula bodova, slamu, nula bodova, staro sijeno, nula bodova, a trava, a milo moje a to jede i moja krava samo kvalitetniju travu sve kvalitetnije, a krava zbraja hranidbene jedinice i po tom proizvodi, a mljeko je vjeruj mi ukusnije od bilo kojeg kog si probao

zašto tvoje povrče ne raste u draču na polju neg raste u plasteniku, to je umjetno osvjetljenje, najlon filtrira svjetlo, zašto kontroliraš navodnjavanje, a trebala bi padat kiša, onda je i tvoje povrče fuj i bljak

MALO RAZMISLITE KAKO VI PROIZVODITE KAD NAPADATE NEKOG DRUGOG jer niste ni vi iz raja

D

DADAC

Guest
Dragi moji veliki farmeri, dok ne zaokružite ciklus od proizvodnje mlijeka i mesa do potrošača, uvijek ćete imati problem s otkupnom cijenom. To nije tržišna cijena, to je ono malo sirotinje kaj vam bace tak da vas drže na kratkom lancu.
Ja isto mislim da je prekrasno bit doma, po mlijeko ti dođe kamion, pretoči i odveze i vi ste gotovi.
GREŠKA!!! Neznate se uhvatiti u koštac s tržištem! Nemate rezervnu varijantu, koju se mogli imati da itko od vas misli malo unaprijed.
Židovi su odavno rekli da se sav novac ne ulaže u jedan posao!!! A gle ih i prije i sad. Uvijek rezervna varijanta!
Jedan ili dva posto prihoda od mlijeka da ste sve ove godine odvajali, mogli ste pokupovat sve hrvatske mljekare!!!!

Moje skromno mišljenje.... :blackeye

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Helena kaže:
ZJ kaže:

Momčino nisi mi odgovorio ,dali bi meni plaćo to staro kvalitetno mljeko po na vedenoj cijeni ako bi odmah bi proizvodio po tradicijonalnim i ekstezivnim uvjetima i bio bogat čovik :D :D

Dečki, gledajte malo šire, a ne iz mišje rupe. Branite svoje stajalište, a nitko vas ne napada. valjda treći put to spominjem.
A glede mlijeka koje kupujem: Dukat friško 3.8. Pretpostavljam da znate koliko košta litra.
Stvar je kulture i navika, i ne pada mi na pamet uspoređivati trajno mlijeko s onim proizvedenim.
Odgovor tebi: da, platil bi ga 8-10 kn kad bi imal GDJE kupiti. Nije problem cijena, već ono kaj za nju dobiješ.
Kupovali smo od dva susjeda po cijeni većoj nego friško u dućanu, i oba nisu bila fer (podvaljivali nama koji kupujemo po litru dnevno), pa smo prisiljeni kupovati u dućanu.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ZJ kaže:
Dečki, gledajte malo šire, a ne iz mišje rupe. Branite svoje stajalište, a nitko vas ne napada. valjda treći put to spominjem.
A glede mlijeka koje kupujem: Dukat friško 3.8. Pretpostavljam da znate koliko košta litra.
Stvar je kulture i navika, i ne pada mi na pamet uspoređivati trajno mlijeko s onim proizvedenim.
Odgovor tebi: da, platil bi ga 8-10 kn kad bi imal GDJE kupiti. Nije problem cijena, već ono kaj za nju dobiješ.
Kupovali smo od dva susjeda po cijeni većoj nego friško u dućanu, i oba nisu bila fer (podvaljivali nama koji kupujemo po litru dnevno), pa smo prisiljeni kupovati u dućanu.

pa branimo svoje stajalište, a to je kvaliteta, a oko cjene se ne trebamo neznam ni ja prepucavat s tobom il članom dadac več sa mjerodavnima koji taj isti proizvod plačaju
nebudemo se među sobom napadali, cjene se razlikuju podosta od terena do terena od čovjeka do čovjeka, a treba malo poradit i na ulaznim troškovima, ti bar zj znaš kolko sam ja truda uložio da pokažem ljudima tehnologiju jer dugo pratiš forum, kolko je to kultura , tehnologija, da bi se ljudima pomoglo, ali jako malo ih prihvača neke nove stvari pa makar im do donjelo poboljšanje u proizvodnji a samim time bi ojačali poziciju jer bi imali tehnologiju, al ti to sve kužiš tak da nemoram dugo objašnjavat

kad bi bio blizo mene ja bi ti tu litru poklonio svaki dan :D jer gledajuči opčenito ti bi bio zadovoljan a ja nebi bio na gubitku jer šta da mi uopče nije krava dala tu litru kak bi onda živio, tako eto da si blizu mene dobio bi ju, čak moš birat kravu, jače mljeko, slabije, šta bi htio

nitko se ne treba ljutit na nikoga niti to čini, samo treba znat da ima u svim branšama jako dobrih proizvođača, od mljeka, povrča, mesa, žitarica.......do tebe koji znaš puno o mehanizaciji .............ali biti dobar u nečemu i plačanje toga dobroga je neka druga stvar, mnogi proizvedu jako dobar proizvod a nisu ma kakvi adekvatno plačeni, podplačeni
oko toga se treba zalagat

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
bogec kaže:
malo si si zabrijao :shock:
Pa i nije. Nitko ne poriče tvoje postignuće, već ti samo pokušavamo ukazati na to da postoje i drugi pogledi, a ti za to nećeš ni čuti.
A glede kvalitete i količine ... njihov umnožak je uvijek konstantan, nažalost.

Cijenim trud stočara (i mi smo bili do prije 10 g., ali sa 6-7 krava). Naše su krave jele frišku detelju, travu, sijeno, šrot ... išle su na pašu, bile su sretne i dugo živjele. Nisu znale kaj je silaža ili sjenaža, drek im je mirišal...bile su oprane svaki drugi dan...Neke od njih su me othranile i odškolovale.
I sa svakom se bilo teško rastati, a ne kao danas da je se rješava čim ne doji koliko bi trebala.

Toga u intenzivnoj proizvodnji jednostavno NEMA.
A kako cijeli život radim u Zagrebu, znam da su potrošači ovce kojima ljepša ambalaža bolje maskira gov*o koje kupuju. I sigurno da je tvoje mlijeko neusporedivo bolje od kupovnoga, no ipak drugačije od onog kakvog pamtim.

I dajte shvatite da nisam protiv vas, dapače!

PS.
Mislim da smo se zapravo zakvačili oko nesporazuma koji to i nije. Kontam (bar mislim) je pokušal reći da se proizvođače prisiljava da budu proizvođač sirovine, koju potrošač nebi smio ni okusiti (da ne vidi razliku), a "mlijeko" je samo ono koje se kupuje u dućanu.
Ispričavam se ako nisam bil dovoljno jasan.

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
ZJ kaže:
Pa i nije. Nitko ne poriče tvoje postignuće, već ti samo pokušavamo ukazati na to da postoje i drugi pogledi, a ti za to nećeš ni čuti.

znam ja za sve aspekte proizvodnje, i u mnogo slučajeva sam to vidio jednostavno ljudi se nemogu naplatit za to što prodaju, oni proizvedu sir il šta več, prodaju ga nekoj trgovini il ljudima al nema naplate, tu stvari štekaju, on proizvod mora dat a novac ne dobije, s tim se muče i velike firme, hrana ima kratki vjek trajanja da bi se previše manipuliralo s njom
drugo ako bi išli na finalizaciju proizvoda treba bit podosta članova na opg-u koji bi to radili, a i sam si vidio da svi muku muče s radnom snagom, na malo ljudi dolazi veliki posao, tako ako i bi napravili npr sir kolko bi to dugo mogli izdržat i kvalitetno radit
stočari imaju po cjele dane posla, svaki dan, a ubacit još neznam kojih 4 sata za to jednostavno ne mogu jer nemogu radit 24 sata dnevno
ma kako god to bio dobar proizvod u sadašnjim uvjetima trgovanja gdje se čovjek ne može naplatit to je jako riskantno, to sam jako puno puta vidio u svom kraju

ja sam barem podosta širokih aspekata proizvodnje i prihvačanja tehnologija, ali oni koji imaju veču proizvodnju mljeka na sam proces oko toga se narade dosta, a tu su i svi drugi poslovi, a dan traje samo 24 sata

isto sam dojma oni koji rade na smanjenju inputa u proizvodnji i povečanju proizvodnje mogu pristojno živjet pod uvjetom da je cjena konstantna na koju čovjek može računat

sve je ok , nema frke, mi kao proizvođači predamo to mljeko koje može bit stvarno vrhunsko, kad ono uđe u ciklus proizvodnje ono je podređeno da to prezentiraju kupcima, e sad to nekom paše, a friško mljeko smrdi, nekom obratno, ali to je mljeko koje je prošlo preradu, a tko hoče kupit svježe mljeko na farmama ja sam mišljenja da bi bilo nekom i drago da kupite od njega jer bi bio sretan da vam se sviđa, to možda nema toliki financijski efekt kolko daje volju proizvođaču da bude još bolji pa če to mlijeko htjet još netko
uglavnom svi se kužimo :D

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
bogec kaže:
ZJ kaže:

znam ja za sve aspekte proizvodnje, i u mnogo slučajeva sam to vidio jednostavno ljudi se nemogu naplatit za to što prodaju, oni proizvedu sir il šta več, prodaju ga nekoj trgovini il ljudima al nema naplate, tu stvari štekaju, on proizvod mora dat a novac ne dobije, s tim se muče i velike firme, hrana ima kratki vjek trajanja da bi se previše manipuliralo s njom
drugo ako bi išli na finalizaciju proizvoda treba bit podosta članova na opg-u koji bi to radili, a i sam si vidio da svi muku muče s radnom snagom, na malo ljudi dolazi veliki posao, tako ako i bi napravili npr sir kolko bi to dugo mogli izdržat i kvalitetno radit
stočari imaju po cjele dane posla, svaki dan, a ubacit još neznam kojih 4 sata za to jednostavno ne mogu jer nemogu radit 24 sata dnevno
ma kako god to bio dobar proizvod u sadašnjim uvjetima trgovanja gdje se čovjek ne može naplatit to je jako riskantno, to sam jako puno puta vidio u svom kraju

ja sam barem podosta širokih aspekata proizvodnje i prihvačanja tehnologija, ali oni koji imaju veču proizvodnju mljeka na sam proces oko toga se narade dosta, a tu su i svi drugi poslovi, a dan traje samo 24 sata

isto sam dojma oni koji rade na smanjenju inputa u proizvodnji i povečanju proizvodnje mogu pristojno živjet pod uvjetom da je cjena konstantna na koju čovjek može računat

sve je ok , nema frke, mi kao proizvođači predamo to mljeko koje može bit stvarno vrhunsko, kad ono uđe u ciklus proizvodnje ono je podređeno da to prezentiraju kupcima, e sad to nekom paše, a friško mljeko smrdi, nekom obratno, ali to je mljeko koje je prošlo preradu, a tko hoče kupit svježe mljeko na farmama ja sam mišljenja da bi bilo nekom i drago da kupite od njega jer bi bio sretan da vam se sviđa, to možda nema toliki financijski efekt kolko daje volju proizvođaču da bude još bolji pa če to mlijeko htjet još netko
uglavnom svi se kužimo :D
Eto, i slažemo se (koji put). :D

D

DADAC

Guest
bogec kaže:
malo si si zabrijao :shock:

jesam! namjerno pokušavam trgnuti farmere da se probude iz svoje kolotečine. Nema plakanja, nije plač napravil štale, već posao. Uključiti mozak i doooooobro razmisliti, jer na primjerima iz okolice vidim da bez mozga nema ni dela.

Nemoj mislit da sam protiv farmera, ja sam uz vas, ali na svoj način!!! :mrgreen:

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Dobro, sad ste se svi skupa složili, ali tamo gore je jasno bilo napisano da to friško mlijeko nema isti okus i miris ko negdašnje. Nemam komentara.
Povrće u plastenicima. Mada sam povrćar, moram priznati da je stvarno rijetkost naći ukusno. Ipak je najukusnije ono koje raste na suncu, vani. Meni su najbolje jagode kad ih se prestane brat, tam negdje dva tjedna nakon berbe. Onda više nema rugla vode i kristalona i jagoda je ukusna. Ono prije je samo blato.

I jedan nevezani komentar. Prekjučer razgovarao s čovjekom koji radi za agrokor. Kaže "u banani smo". Mislim da to dovoljno govori. Kaže da im petrokemija neda više gnojivo. Nema love, nema robe. Mislim da se pomalo čudne stvari tamo događaju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
cabage kaže:
Dobro, sad ste se svi skupa složili, ali tamo gore je jasno bilo napisano da to friško mlijeko nema isti okus i miris ko negdašnje. Nemam komentara.
Povrće u plastenicima. Mada sam povrćar, moram priznati da je stvarno rijetkost naći ukusno. Ipak je najukusnije ono koje raste na suncu, vani. Meni su najbolje jagode kad ih se prestane brat, tam negdje dva tjedna nakon berbe. Onda više nema rugla vode i kristalona i jagoda je ukusna. Ono prije je samo blato.

I jedan nevezani komentar. Prekjučer razgovarao s čovjekom koji radi za agrokor. Kaže "u banani smo". Mislim da to dovoljno govori. Kaže da im petrokemija neda više gnojivo. Nema love, nema robe. Mislim da se pomalo čudne stvari tamo događaju.
Pa nek i oni malo osjete kak se osjećaju oni kojima su skoro badava otkupili kukuruz...

Najnoviji postovi

Na vrh