ZJ kaže:
Pa i nije. Nitko ne poriče tvoje postignuće, već ti samo pokušavamo ukazati na to da postoje i drugi pogledi, a ti za to nećeš ni čuti.
znam ja za sve aspekte proizvodnje, i u mnogo slučajeva sam to vidio jednostavno ljudi se nemogu naplatit za to što prodaju, oni proizvedu sir il šta več, prodaju ga nekoj trgovini il ljudima al nema naplate, tu stvari štekaju, on proizvod mora dat a novac ne dobije, s tim se muče i velike firme, hrana ima kratki vjek trajanja da bi se previše manipuliralo s njom
drugo ako bi išli na finalizaciju proizvoda treba bit podosta članova na opg-u koji bi to radili, a i sam si vidio da svi muku muče s radnom snagom, na malo ljudi dolazi veliki posao, tako ako i bi napravili npr sir kolko bi to dugo mogli izdržat i kvalitetno radit
stočari imaju po cjele dane posla, svaki dan, a ubacit još neznam kojih 4 sata za to jednostavno ne mogu jer nemogu radit 24 sata dnevno
ma kako god to bio dobar proizvod u sadašnjim uvjetima trgovanja gdje se čovjek ne može naplatit to je jako riskantno, to sam jako puno puta vidio u svom kraju
ja sam barem podosta širokih aspekata proizvodnje i prihvačanja tehnologija, ali oni koji imaju veču proizvodnju mljeka na sam proces oko toga se narade dosta, a tu su i svi drugi poslovi, a dan traje samo 24 sata
isto sam dojma oni koji rade na smanjenju inputa u proizvodnji i povečanju proizvodnje mogu pristojno živjet pod uvjetom da je cjena konstantna na koju čovjek može računat
sve je ok , nema frke, mi kao proizvođači predamo to mljeko koje može bit stvarno vrhunsko, kad ono uđe u ciklus proizvodnje ono je podređeno da to prezentiraju kupcima, e sad to nekom paše, a friško mljeko smrdi, nekom obratno, ali to je mljeko koje je prošlo preradu, a tko hoče kupit svježe mljeko na farmama ja sam mišljenja da bi bilo nekom i drago da kupite od njega jer bi bio sretan da vam se sviđa, to možda nema toliki financijski efekt kolko daje volju proizvođaču da bude još bolji pa če to mlijeko htjet još netko
uglavnom svi se kužimo