• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Medijski rat

H

Helena

Guest
Smiljan kaže:
Nije rijec o tome da se hoce ili nece nesto dokazati, ali kad se razgovara onda treba koristiti argumente i brojke (i nase i iz neposrednog susjedstva i sire). Ovdje na forumu se ne mora nista dodavati, jasno, ali danas sutra kada se dodje na nekakve pregovore, treba misliti i sto ona druga strana mozda misli.
Sjecamo se proslogodisnjih mljekarskih demnstracija sa traktorima u Zagrebu: drzavni tajnik je, budimo realni, ispreskakao predstavnike mljekara jer nisu htjeli razgovarati argumentima vec politickim parolama. Obicno jest obratno, obicno politicari tako razgovaraju, a taj put nije bilo tako.
Smiljane uvijeti privređivanja nisu isti u jednoj državi, što se tiče same proizvodnje hrane, u ovom slučaju proizvodnje mljeka ,pa uvijeti državnih potpora u toj određenoj državi nisu isti kao u drugim državama u okruženju npr,konkrentno kod mene BiH .Navest ću svoje argumente što se tiče uvijeta privređivanja u kojima ja razvijam svoje gospodarstvo ,ove godine sam proizveo 55,000L od države sam što se tiče potpore za proizvedenu litru ostvario 30,000kn i 6,000 kn potpore za uzgoj rasplodnih junica i to je sve što se dobilo od države ,Nema plavog dizela ,nema isplate štete na usjevima koje je prouzročila tuča , nismo proglašeni kao područje sa težim uvijetima privređivanja pa da i na račun toga imamo nekakve subvencije jer po nadmorskoj visini spadamo u tu skupiniu.Pa onda u svemu tome trebaš biti rentabilan! kako! samo leđima i radom i nikako drugačije ,i dalje ma ko te pita šuti i radi , to su argumenti još da nadodam da moje gospodarstvo s obzirom na veličinu funkcionira po istim načelima kao i ove velike farme koje su izgrađene u hrvatskoj posljednih godina ,pod istim načelima samo u umanjenom obliku . 8)Mislim da će svima malo pomoći i ova ,10% je ono što dobija određeno gospodarstvo od ukupnog prihoda , sad računajte ,što se više diže prihod to je i 10% veći :lol: :lol: :lol:

B

bok123

Guest
A zašto se onda buniti? Zašto da se radnici bune? Otiće će na biro, dobivat će potporu. Seljaci na socijalu.
Oko 1.000.000 milijun umirovljenika nije ništa , 100 više ili manje, isti vrag. Pa i nemoram imati novi auto, dobar je i stojadin. A šta će mi klinac na faksu, ma nek sadi paradajze, zdravi su.

Ne dragi prijatelji, mi svi radimo za bolje sutra. Znamo i možemo. Nije naša krivnja što netko drugi ne zna svoj posao,
i što se vadi na neke jebivjetre iz neke Amerike koja ni ne zna da Hrvatska postoji.

Ako mi ne pripremim,o hranu za zimu možemo štale zatvoriti.
Ako vlada i ekonomisti ne predvide moguće krize i moguće izlaze iz njih- a kojeg vraga onda rade?

D

DADAC

Guest
He he da oni nekaj rade nebi ni ina izgubila lani milijardu i neš sitno miliona kuna!
Pa sad nadoknađuju na svima nama.... :madmana:

B

bok123

Guest
konačno jedna normalnija poljoprivredna. Dečki kažu kako je. Mljekari imaju sigurno isto argumente. Ako su skladišta puna, pa neka ih izprazne. Bit će jeftinije da država pokrije razliku u sniženjima, ljudi će kupovati ako su cijene spuštene, a najebali su jedino uvoznici.

Prikazao sam to malo pojednostavljeno ali tako bi trebali raditi svi kojima je stalo do svojih ljudi.

Mike

Član
Tu od
6 Sij 2009
Poruka
967
bok123 kaže:
konačno jedna normalnija poljoprivredna. Dečki kažu kako je. Mljekari imaju sigurno isto argumente. Ako su skladišta puna, pa neka ih izprazne. Bit će jeftinije da država pokrije razliku u sniženjima, ljudi će kupovati ako su cijene spuštene, a najebali su jedino uvoznici.

Prikazao sam to malo pojednostavljeno ali tako bi trebali raditi svi kojima je stalo do svojih ljudi.

da,slažem se s tobom,sam teško da bude došlo do toga,jer na taj način nebi bilo raznih postotaka u džepovima onih koji bi to trebali napraviti!!! :twisted: :twisted: :twisted:

cipiripi1967

Član
Tu od
2 Stu 2008
Poruka
269
ma jasno nam je da samo preprodavači trenutno žive dobro i spokojno i naravno veliki uvoznici :mrgreen: jer ih i naša država u tome podržava a naravno za to -pojedincu u ministarstvima :axe: dobiju ite kakve premije iliti pinke.
e zato nama skoro neče svaniti nego samo zora rudi a oni gore drže ruke na zastoru da nam nebi skoro moglo sunce svanuti :lol:
jer bismo se možda previše obogatili a onda nebi mogli sa nama ovako manipulirati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
bok123 kaže:
Dobro je, za sada nas je Pankretić obranio.
Do kad? Do 5 mjeseca, dok ne prođu izbori!!!
Laže dok zine, a još je gore kaj u to i sam vjeruje :scratch

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
treba u štrajk, prosvjede, treba se pobunit još dok je toplo i još dok je vrijeme, jer ubrzo če sve pasti u vodu i bit će prekasno ;)

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
ŠANANA kaže:
treba u štrajk, prosvjede, treba se pobunit još dok je toplo i još dok je vrijeme, jer ubrzo če sve pasti u vodu i bit će prekasno ;)
Samo bi štrajkao ;)
Nisu ni štrajkovi besplatni,,,

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,572
Lako je reči "ajmo štrajkat" ali uvijek ima iznimaka i uvijek je netko zadovoljan...

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
marko hurlimann xa86 kaže:
[quote="ŠANANA":yz89gqou]treba u štrajk, prosvjede, treba se pobunit još dok je toplo i još dok je vrijeme, jer ubrzo če sve pasti u vodu i bit će prekasno ;)
Samo bi štrajkao ;)
Nisu ni štrajkovi besplatni,,,[/quote:yz89gqou]

ja kao ja ne mogu ništa, ali (opet ono ali) da nas se skupi 2000 - 3000 tisuće i da svi krenu, e onda bi se počelo malo drugačije sagledavati stanje u državi

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
po meni se ne bi trebali nićega bojat,jer proizvodnja hrane je oduvijek postojala i postojat će,jer smo svi živa bića i moramo jest!na ovaj ili onaj način ćemo opstat,tko stvarno voli poljoprivredu i život u tome svemu,ostat će i proizvodit će,makar i po minimalnim količinama uloženih sredstava u proizvodnju,tj ekstenzivno...Ja se ne bojim onoga što će doć,jer ako ne budem imao za gnojivo i sjeme,pustit ću ovce nek budu na paši 365 dana,i prijeći u ekstenzivno stočarenje.Seljak sam i za drugi kruh ne znam,a ono što je moje nije i Hrvatsko,tako da se ne bojim propasti niti države,niti cijelog svijeta,ono što je moje i dalje će ostat moje i nitko mi ne može uzeti....

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Najveći problem kod milijeka je taj što Vi više ne proizvodite mlijeko, nego neku tehničku ispavnu tekučinu bijele boje. Nekad se mlijeko pilo a sada se spominjalo. Organizam više ne traži mlijeko, toliko ste ga zatrovali sa kakvim uvoznim glupostima da to nije za povjerovati. Kako ste povečali laktaciju tako ste izgubili kupce. I nikada to nećete shvatiti jer vam tule svakake gluposti, ne smije biti bakterija, nije rentabilana proizvodnja, morate stvaiti hormone, a organizam to sve prepoznaje i odbacuje otrove. Ali spasa Vam nema. Dok netko ne nabavi smeđu kravicu malo litara i vodenastog mlijeka koje se traži, ali...

bogec

Aktivni član
Tu od
16 Stu 2007
Poruka
2,276
Kontam kaže:
Najveći problem kod milijeka je taj što Vi više ne proizvodite mlijeko, nego neku tehničku ispavnu tekučinu bijele boje. Nekad se mlijeko pilo a sada se spominjalo. Organizam više ne traži mlijeko, toliko ste ga zatrovali sa kakvim uvoznim glupostima da to nije za povjerovati. Kako ste povečali laktaciju tako ste izgubili kupce. I nikada to nećete shvatiti jer vam tule svakake gluposti, ne smije biti bakterija, nije rentabilana proizvodnja, morate stvaiti hormone, a organizam to sve prepoznaje i odbacuje otrove. Ali spasa Vam nema. Dok netko ne nabavi smeđu kravicu malo litara i vodenastog mlijeka koje se traži, ali...

molit ču objašnje gore iznesenih rečenica i to argumentirano objašnjenje jer ovim postom se strpalo jako dobre proizvođače sa prerađivačkom industrijom i ove konstatacije mogu izači samo od nekog tko nezna tehnologiju uzgoja goveda i tehnologiju proizvodnje mlijeka

koje su to uvozne gluposti, koji su to hormoni, šta ti ustvari pričaš

sad objasni svoj govor

H

Helena

Guest
bogec kaže:
Kontam kaže:

molit ču objašnje gore iznesenih rečenica i to argumentirano objašnjenje jer ovim postom se strpalo jako dobre proizvođače sa prerađivačkom industrijom i ove konstatacije mogu izači samo od nekog tko nezna tehnologiju uzgoja goveda i tehnologiju proizvodnje mlijeka

koje su to uvozne gluposti, koji su to hormoni, šta ti ustvari pričaš

sad objasni svoj govor
Bravo Bogec upravo tako, mi kao proizvođači nemožemo biti svrstani skupa sa prerađivačkom industrijom ,Mislim da je" kontam" mislio na Američki ekstremni način proizvodnje,gdje stvarno graniči sa ludošću ,Ma Amerikanci idu predaleko sa svojim načinom proizvodnje .stječem dojam da mogu natjerali bi kravu da proizvodi ne mljeko u tekućem stanju nego onako instant prah ,jer ako su uspijeli da im krave proizvode dnevno preko 60l sad bi da proizvode navedeni prah od kojeg se može dobiti 120l ma mislim stvarno . :lol:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,683
Dečki, a zakaj ste se našli uvrijeđeni?

Kontam je, barem mislim, htio reći da niste vi važni kao proizvođači (i zato vas se sili na što jeftiniju proizvodnju) - već industriju jedino zanima sirovina, a ne mlijeko kakvo mi doma poznajemo. I to da se raznim dodacima hrani krave stimulira na maksimalnu proizvodnju, baš poput kokoši koje moraju snesti što više jaja.

Dakle nema one nekadašnje kvalitete i okusa mlijeka, kao kad su kravice pasle travu i jele kukuruzovinu, jer to ionak nije više važno - industrija to ionak promijeni prema željama marketinga (tj. uvjeri kupce da je smeće koje oni prodaju, poput 0.9% masnog mlijeka, upravo ono kaj oni žele).

Najnoviji postovi

Na vrh