H
Helena
Guest
Smiljane uvijeti privređivanja nisu isti u jednoj državi, što se tiče same proizvodnje hrane, u ovom slučaju proizvodnje mljeka ,pa uvijeti državnih potpora u toj određenoj državi nisu isti kao u drugim državama u okruženju npr,konkrentno kod mene BiH .Navest ću svoje argumente što se tiče uvijeta privređivanja u kojima ja razvijam svoje gospodarstvo ,ove godine sam proizveo 55,000L od države sam što se tiče potpore za proizvedenu litru ostvario 30,000kn i 6,000 kn potpore za uzgoj rasplodnih junica i to je sve što se dobilo od države ,Nema plavog dizela ,nema isplate štete na usjevima koje je prouzročila tuča , nismo proglašeni kao područje sa težim uvijetima privređivanja pa da i na račun toga imamo nekakve subvencije jer po nadmorskoj visini spadamo u tu skupiniu.Pa onda u svemu tome trebaš biti rentabilan! kako! samo leđima i radom i nikako drugačije ,i dalje ma ko te pita šuti i radi , to su argumenti još da nadodam da moje gospodarstvo s obzirom na veličinu funkcionira po istim načelima kao i ove velike farme koje su izgrađene u hrvatskoj posljednih godina ,pod istim načelima samo u umanjenom obliku . 8)Mislim da će svima malo pomoći i ova ,10% je ono što dobija određeno gospodarstvo od ukupnog prihoda , sad računajte ,što se više diže prihod to je i 10% veći :lol: :lol: :lol:Smiljan kaže:Nije rijec o tome da se hoce ili nece nesto dokazati, ali kad se razgovara onda treba koristiti argumente i brojke (i nase i iz neposrednog susjedstva i sire). Ovdje na forumu se ne mora nista dodavati, jasno, ali danas sutra kada se dodje na nekakve pregovore, treba misliti i sto ona druga strana mozda misli.
Sjecamo se proslogodisnjih mljekarskih demnstracija sa traktorima u Zagrebu: drzavni tajnik je, budimo realni, ispreskakao predstavnike mljekara jer nisu htjeli razgovarati argumentima vec politickim parolama. Obicno jest obratno, obicno politicari tako razgovaraju, a taj put nije bilo tako.