treba da bude levi navoj. skini ti prvo lamelu i korpu i probaj dali klima a mozes i magnet probati gore dole dal klima[/ QUOTE]
nasao sam katalog od 290 i to bi trebalo biti isto,
najvise me je. strah da je kuciste istroseno hm... kad je budem rastavio bit cu vise pametan, dali bi pasali cilindar i klip od 039 (390) vac ako mjenjenjam cilindar mislim da je cjena ista a dobio bih pola konja vise. moram reci da se nisam nada ovakvom kvaru pila ima nekih 12 god. i ispilila maksimalno 600 kubika na metre jer na kratko pilim. cirkularom.
Koji je model u pitanju....često su ležajevi i semerinzi normirani, tako da ne moraš kupovat u servisu. Bitno je da uzmeš barem jedan ležaj sa večom zračnosti
treba da bude levi navoj. skini ti prvo lamelu i korpu i probaj dali klima a mozes i magnet probati gore dole dal klima[/ QUOTE]
nasao sam katalog od 290 i to bi trebalo biti isto,
najvise me je. strah da je kuciste istroseno hm... kad je budem rastavio bit cu vise pametan, dali bi pasali cilindar i klip od 039 (390) vac ako mjenjenjam cilindar mislim da je cjena ista a dobio bih pola konja vise. moram reci da se nisam nada ovakvom kvaru pila ima nekih 12 god. i ispilila maksimalno 600 kubika na metre jer na kratko pilim. cirkularom.
pogledaj samo koliki je radni vek ovih novijih testera vecinom 3god jedino profesionalnije malo vise. radni vek stihl 051 je 30 god ja sam se zacudio kad sam procitao to. jednostavno sad su sve hobi alati pristupacni svakome po ceni ali se zato zaradjuje na delovima. nebih ti preporucio da ubacujes jace sklopove jer radilica je stara i mnogo vise bi trpela. uzmi samo karike kvalitetne pa je cisto osvezi kad vec otvaras. nije to po meni mnogo isplativo sve promenuti .bolje je osvezi ili prodaj pa dodaj za neku novu. nisam iskreno zadovoljan na novije stihl testere
pogledaj samo koliki je radni vek ovih novijih testera vecinom 3god jedino profesionalnije malo vise. radni vek stihl 051 je 30 god ja sam se zacudio kad sam procitao to. jednostavno sad su sve hobi alati pristupacni svakome po ceni ali se zato zaradjuje na delovima. nebih ti preporucio da ubacujes jace sklopove jer radilica je stara i mnogo vise bi trpela. uzmi samo karike kvalitetne pa je cisto osvezi kad vec otvaras. nije to po meni mnogo isplativo sve promenuti .bolje je osvezi ili prodaj pa dodaj za neku novu. nisam iskreno zadovoljan na novije stihl testere
htio sam je prodati pa mi je kupac pokazao luft na radilici :-(
PS: kupio sam novu husqvarnu 346 xp ;-)
husvarna je po meni solidna testera po kvalitetu. onda zameni polako lezaje i semeringe i ako je izgubila malo na kompresiji karike
nisu sigurno kvaliteta prve ugradnje. ako ima snagu ubaci lezaje i semeringe i sastavljaj .zaboravio sam ti reci lezaje ako kupis zatvorene otvori ih. znaci skini zastitu od prljavstine jer se podmazuju mesavinom a i semering se onda podmaze da neradi na suvo. ako ima otvorenih ti uzmi
ima dosta vrsta i svi su dobri .svaki silikon namenjen zaptivanju motora je otporan na benzin naftu ulja .razlike su vecinom u temp. koju podnose. ja koristim crveni koji trpi 600 stepeni. sasvim zadovoljavajuci. mora se samo dobro odmastiti i nestavljati previse.tu su fina ravnanja i nema potrebe mnogo nanositi . normalno da postoje i bolje zaptivne mase tim je i kvalitet postojaniji. to sto ste naveli je hermetik sredstvo za zaptivanje. to je najbolje jedino je malo problem kod rastavljanja ponovnog sklopova jer je veoma jako. jedino sto treba ostaviti par sati posle da bi se osusilo sredstvo i onda nema problema
Namazati ostaviti pa montirati ili namazati montirati pa ostaviti tek drugi dan pilu paliti si mislia???
prekjučer složo pilu jucer ju razrađivao za sad sam zadovoljan, vrijeme ce pokazati iako sam zamienio karike ne izgleda da ima nesto vecu kompresiju stare su se karike potrosile za nekih 50% mozda treba neko vrijeme da se "ulegnu"
Koji je model u pitanju....često su ležajevi i semerinzi normirani, tako da ne moraš kupovat u servisu. Bitno je da uzmeš barem jedan ležaj sa večom zračnosti