popravak čega......
skuzit ces i sam...:supz: pa ces se sjetiti ovog posta
I moji su stavljali pre to staro ulje pre u stihl 051 av i u huskvarnu 346xp i nikad problema.Al otkad ja baratam sa njima reko bolje da sipam cisto ulje.Molim odogovor za gornja pitanja!!!
A i ja bi stavljao čisto ulje ali je skupo, a ovo staro koje izlijevam iz raznih traktora i getriba bi morao onda i deponirati. A ovak spojim ugodno s korisnim.
PS: jeffy, nakon što odstoji ulje barem 6 mjeseci, u kanti ima na dnu svakojakih gluposti barem 20% volumena najmanje. Probao sam ja i pretočiti takvo ulje u drugu čistu kantu pa opet ostavio da stoji godinu dana, ali gareži je bilo na dnu zanemarivo... tak da nema potrebe za filtriranjem osim ove prirodne metode...
Barem tako mislim, a uostalom, nema boljeg ulja nego getibnog koje još malo razrijedim s motornim jer je premasno...
Pitanje je jako kopleksno i široko .Dal neko zna oko ostrenja lanca da mi obijasni ili ne???I dal valja ostriti na onu masinu u servisu sto je ka brusilica???
Mene još uvjek više zabrinjava malčer i njegovo uništavanja svega živog .... bez ikakve šanse za bjeg .Razmisli i o tome kaj radiš prirodi s takvim uljem
Kak ga je on čistil , daj ako nije problem doznaj broj okretaja i promejr centifuge ..ako ju je on koristil ?Bok Baja, opet su te pustili na kućnu njegu....:mrgreen:
Slažem se sa tobom no dodajem da štetu u motorci naprave krute čestice u rabljenom ulju. Frend mi se neko vrijeme bavil sa otkupom rabljenog jestivog ulja i dok ga je počistil, vjeruj mi, gotovo se ne vidi razlika između njega i novog.
Isto tak mi je tvrdil da se i motorno gotovo jednako da očistiti...E sad možda u namjenska ulja stavljau kakve aditive, a možda niti ne. Ne znam dal si možda kad naišel na oznaku "prvi rafinat" i "drugi rafinat", e ova druga oznaka ozačava da je to recuklirano ulje.