jesam evo danas popodne ali ne znam kako to namjestit.
znači kajla je bila ok, ispod zamašnjaka onaj klinac štogod je da je, isto izgleda ok, sve žice dobre, vratio nazad kajlu nasadio zamašnjak, zašerafio, onda skinuo i očistio kompletnu zavojnicu namjestio zračni raspor između nje i zamašnjaka na
0.05mm, ali sam je nabio skroz ulijevo koliko je išla, da paljenje bude što kasnije.
je li moguće da tih 1-2mm što se može mrdati lijevo desno (ne gore dolje jer tu može više) tako drastično mijenja tajming paljenja da motorka sad više neće uopće kresnut a ima iskre i goriva?
pretpostavljam da mrdanje zavojnice lijevo desno podešava tajming a gore dolje snagu iskre.
prvo sam najnormalnije pokušavao upaliti, ništa, onda skinuo svjećicu i obrisao je, izbacio višak goriva iz cilindra, pokušavao sa gasom, bez gasa, sa čokom bez čoka, opet ništa, skidanje svjećice...
onda sam prtljao po karburatoru, zašerafio ga skroz oba šerafa i onda vratio jedan krug unazad. ništa. čišćenje svjećice....
onda pojačao dosta dovod na šerafićima i onda jednom, ali samo jednom sam dobio bum kao da je petarda pukla i zadimilo se i iz auspuha i od karburatora, ispada ko da je prekasno paljenje, nakon čega sam malo smanjio i otad više ništa.
nije dala niti jedan znak života, ni zaprduckala ni zadimila iz auspuha, osim tog jednog udara ko da si bacio petardu piraticu.
druga stvar, izgleda da je špaga puknula tj ispala zato što ili je radilica toliko grbava, ili je zamašnjak nekako nakoso sjeo na nju ili nešto ne valja s načinom na koji rezervar nasjeda sa svojim dijelom startera u zamašnjak pa zamašnjak na onom kolutu gdje u njega ulazi starter ima tragove struganja i vjerojatno nekako dok motorka radi zamašnjak zavrti starter i potrga špagu (slično ovako izgleda;
http://i65.tinypic.com/2md0v8g.jpg )
a osim toga kad sam povlačio špagu čuo sam povremeno škripanje kao aluminij o aluminij, vjerujem da je to to, ali osim toga nisam dobivao povratni trzaj kad sam povlačio špagu.
znalo se prije dešavati da dok držim gas špaga se sama izvuče van kućišta 20-30cm pa kad pustim gas, vrati se unutra, ali onda nakon nekog vremena ručica za povlačenje samo ispadne sa otrgnutih prvih par cm špage koji izgledaju sažvakano.