• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MF 7495 slike iz kabine , ne otvaraj bez adsl-a ...

R

Ratarko

Guest
Vidio sam te slike prije par mjeseci , super su , puno tehnike stare i nove.

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Ratarko, kako to da nisi uzeo šire gume , meni je ljepše kao na Fordu što su gume šire od blatobrana, koje imaš gume?

R

Ratarko

Guest
Ford ima gume 710 iza i 600 naprijed. Pri oranju mi malo teško ulazi u brazdu i malo ju pomiče u stranu pa sam za MF-a uzeo prve uže gume koje postoje.
MF mi ima 650 iza i 540 naprijed gume , ti brojevi označavaju širinu gume u milimetrima .
Kod Forda nisu toliko šire gume koliko ti možda izgledaju na onim slikama što sam slao nego je cijeli kotač pomaknut prema van . Ford je širi za 35 centimetra od MF dok su mu obje gume šire samo za 12 cm od MF-ovih . Ako bi na MF-u isto okrenio felge dobio bi upravo tu istu širinu traktora kao i kod Forda.

O

oljasi

Guest
Imate čovjeka u Bizovcu. Zove se Zlatko i prodavao je Mf u suradnji sa OROm. Več tri godine radi samostalno i uvozi MF traktore i dijelove iz Austrije.
On me vodio u servis i u skladište.
Firma se zove Favorit.
http://www.masseyferguson.hr

B

Bobo

Guest
Jucer sam tamo prosao...

A na putu u Osijek je bila i PMT trgovina valtrama...

P

Picek

Guest
Bobo kaže:
Jucer sam tamo prosao...

A na putu u Osijek je bila i PMT trgovina valtrama...
da, nažalost još uvijek kapija nije stavljena pa je večina strojeva u hali iako smo i službeno otvorili 20.04. ..
osim Valtre u salonu i Zetora na otvorenom prostoru sve je u hali..
ali od sutra nadam se bi sve trebalo biti vani..

B

bajki

Guest
Ratarko, gledao sam onu sliku (vidi se na njoj fFendt, MF, prikolica za razbacivanje) koju si stavio pod prikolice. Vidim da je kabina od Fendta puno veća nego tvoja, pa me zanima dali u tvojoj kabini ima uopće mjesta da možeš još nekog povesti, ono da taj netko može sjesti. Kod tog Fendta mi izgleda da ima dosta mjesta u kabini za razliku od tvoje.

R

Ratarko

Guest
bajki kaže:
Ratarko, gledao sam onu sliku (vidi se na njoj fFendt, MF, prikolica za razbacivanje) koju si stavio pod prikolice. Vidim da je kabina od Fendta puno veća nego tvoja, pa me zanima dali u tvojoj kabini ima uopće mjesta da možeš još nekog povesti, ono da taj netko može sjesti. Kod tog Fendta mi izgleda da ima dosta mjesta u kabini za razliku od tvoje.

Ima dovoljno mjesta za još jednog putnika a ima i dodatno sjedalo na rasklapanje sa strane za tu namjenu .
Evo pitaj člana ROKI on se vozio u kabini dok sam kod njega razbacivao karbokalk , onako kako on kaže tako je :D
A baš će biti dobro ako se ROKI javi jel on se vozio i sa Fendolinom taj dan a i kod mene u Masseyu pa je sigurno najmjerodavniji da kaže koju o tome :idea:
Ako se ne javi pitaj ga na PM .

R

robert

Guest
kod fenda sjedis ljevo iza vozaca,pa imas bolji pogled na posao iza,al nije bas previse udobno,pogotovo ako si malo vislji

R

ROKI

Guest
Udobnost kabine Ratarkovog MF-a je na vrlo visokom nivou te je dosta prostrana. Vozačko sjedalo je izuzetno dobro ogibljeno i udobno, a i suvozač se netreska jer traktor ima amortiziranu kabinu i prednju vuču tako da jednostavno plovi po njivi. Buka je na nivou luksuznijih putničkih vozila, preglednost dobra, ergonomski raspored komandi takodjer, klimatizacija ko u frižideru i to je to. ;) Kabina Fendta sa slike se nemože mjeriti sa kabinom od MF-a osim što je možda za dlaku prostranija. Fendt nema klimu, amortizaciju, bučniji je ili ukratko: stariji je i izradjen je.

B

bajki

Guest
Znači mjesta ima dovoljno, to je bitno, jer udobnost nije ni bila upitna. Sigurno da su današnji traktori puno udobniji nego oni od prije 10-15 godina.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Dobro,kako mozete usporedivati udobnost dva traktora razlicitih godina proizv.Novi MF i stari Fendt.

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
bajki kaže:
Mi smo samo uspoređivali prostranost kabine.
Pa o tome i kazem dva razlicita traktora razlicitih god.starosti,uspredite kabinu novog MF i novog Fendt-a ili starog Fendt-a i starog MF

R

Ratarko

Guest
TX75 kaže:
ratarko koliko db ima kabina? :)

Ima 71 dB , odlična izolacija kabine , čista petica .

TX75

Dobro znana faca
Tu od
5 Srp 2007
Poruka
1,272
uf...super,to je je u rangu sa JD serijom 6030 ( 70.6 db )

R

Ratarko

Guest
Ne samo u rangu sa tim JD-om nego i sa ostalim traktorima .
Nekako mislim da nemaš točnu predođbu o tim brojkama ... vjeruj mi , gotovo da se ništa iz vana ne čuje . Sigurno se priguši 90 % zvuka . Recimo kada želim čuti dali mi rotosem radi OK onda malko otvorim zadnji prozor i sva silina buke koji on pravi uđe u kabinu . Jednom prilikom je moj stric napravio par krugova u kabini i kada sam slučajno otvorio zadnji prozor baš iz razloga da čujem da li se nešto loše događa on se stresao . Nije mogao vjerovati da se toliko zvuka izgubi . Kako vlasnici novih NH traktora išta čuju u 69 dB iozoliranim kabinama i ja se pitam .

Najnoviji postovi

Na vrh