godinama radim s mf-ovima što popravci drugih i svojih, moj je bas na 50-tki blokiral i pregrijaval se, na 85 je bilo bolje, ali opet ne ni približno, i poslje stavio original kupljeno kod nas nije bilo problema, i na ininom ulju mi je spigo lamele kardanske i od prednjeg pogona........ sad sam jesenas bio u njemackoj pa sam kupio 60 litara + filter i jos moram uzet 20l zalihe kad cuic uskoro. i
super ako vam radi i nemate problema, ja sam imo losa iskustva s tim i opcenito ljudi kojima sam održavao mf-a i vise nikad, inu u getribu....... nikakvu......... zašto inino ulje za kocnice ne valja pojede gumice, sigurno radi kavlitete......
neka je ono po specifikacijama i gradaciji isto, ali nekoj kvaliteti ni slicno, a to sto pise na naljepnici :icon_lol: vjeruje ko vjeruje papiru, to pola stvari nije ni vidjelo, cuo direktno od prve ruke sa linije :icon_winkle:
ina prije 15 godina i sad neusporedivo......
mf-je ipak stroj koji radi na principu pritiska ulja i konstantne cirkulacije ulja time dolazi i do puno veceg habanja djelova i puno veceg trenja.
skrenut cu s teme ali iskustvo sam imao na MB actrosu sleperu, doso jer se zdrobio diferencial, sve se slozilo po mjerilima i parametrima kako mora biti stavilo se unutra i covjek inzistirao stavit inino ulje iste gradacije kao i mečkino original....... natocili unutra vraca se on na slepi za 3 mjeseca otkinuo 6 zuba na diferencialu, a zubi poderani kao da su 50 godina vozili, diferencial je bio original mečkin, pa smo tražili reklamaciju, naravno svaba doso uzeo diferencial i ulje koje je bilo unutra i zvao kroz par dana reklamacija ne prolazi i kakvo smo to emulziju natocili, to nije ni za ruke mazat a kamo li tocit u diferencial, ali naravno gradacija "kao ista" naravno ponovo 20 000knu za drugog i to je to, gazda ne pristaje na original ulje nego ponovo ina, i ponovo nakon 2 mjeseca ista prica, i naravno postupak sve isti, ali ovaj put mi garantiramo i stavljamo mečkino ulje, evo dan danas dolazi na servise, ali problema vise nema, i od tud smo saznali pravu ina kavalitetu, a skupo je skoro kolko i kvalutetno ulje, pa vidite....... ali i to sto kazes, njemačka kvaliteta i nasa neusporediva je.
skrenuo sam s teme skroz, samo vam dajem savjet ako je ikak moguce cim vise ju izbjegavajte, nije tolko jeftinija kolko ce kostat popravci s vremenom :icon_cry: