• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

madarHR

Član
Tu od
21 Ruj 2018
Poruka
30
Meni treba sajla blokade kotaca, mislim da u tahografu mogu to napraviti

nedavno mi je majstor stavio novu kuplung sajlu ali sad se desava da cim prebacim palicu u brzinu freza krene bez da pritisnem kuplung?

mozda prejako stegnuta kuplung sajla?

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Zašto jednostavno kad se može komplicirano !:(devil):

To znam i ja da je to na linku (sajla gasa), stavio sam ti link od te sajle jer nemaju sliku od svih dijelova (a imaju sve) a i sajle spojki imaju kao i skoro sve dijelove za honde. Oni su najbolje snadbijeveni svim dijelovima za Honde i najveću mogućnost da se dobije origi dio. Generalni su zastupnik za Hondu.

Samo lijepo možeš poslati upit na mail ili ih nazoveš i naručiš origi dio, ali i moraš nego tražiš neka rješenja (koja to nisu). Za sajlu kvačila koju si montirao ne mora značiti da nije odgovarajuće dužine, već može biti da remen nije odgovarajuće dužine ili generalno kvačilo nije dobro naštelano.

Sad nedavno sam ja naručivao sve sajle kod njih, uvijek je bolje da se montira origi dio ako je moguće.

Da, i nepotrebno si citirao moj post.:icon_axe:

Nisi valjda platio mijenjanje sajle, a da kvačilo ne radi ! Postavio si pitanje, a trebao si ga postaviti onome ko ti je mijenjao sajlu.

madarHR

Član
Tu od
21 Ruj 2018
Poruka
30
I prirucniku pise da poluga kvacila mora imati 2-2,5 cm praznog hoda

Dali taj prazan hod znaci da kada micem polugu tih prvih 2-2,5 cm lager se nesmije dizati jer sajla ima dovoljno lufta pa ga ne "lovi"

ili

to znaci da kada micem polugu prvih 2-2,5 cm nesmije biti jako stegnuta i tvrda?

Kvacilo je uzasno tvrdo od pocetka dizanja poluge otkad je stavljena nova sajla
Mozda zbog toga freza krene naprijed cim stavim polugu u brzinu bez da sam ukljucio kvacilo....

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Ajmo redom, koji remen je montoiran, kojih dimenzija, da li su montirani graničnici remena i da li je promijenjen ležaj zatezača remena
?:icon_question:

IMG-20181115-083645-1.jpg

Tu je montiran remen SKF BX37, vanjski opseg remena je 1010 mm.

Posljednje uređivanje:

madarHR

Član
Tu od
21 Ruj 2018
Poruka
30
Eto graničnici su postavljeni, ležaj nije mijenjan nedavno, na remenici nigdje nemogu pronaći podatke o tipu i dimenzijama, a opseg neznam izmjeriti niti nemam šivački metar da bi mogao izmjeriti točno

6AfkxwR

Prilozi

• slikica 1.jpg
    slikica 1.jpg
    21.3 KB · Pregleda: 56
  • 2018-11-15 12.34.28.jpg
    2018-11-15 12.34.28.jpg
    17 KB · Pregleda: 55
Posljednje uređivanje:

madarHR

Član
Tu od
21 Ruj 2018
Poruka
30
u redu ali ako je prekratak zasto onda prije nego je bila mjenjana sajla bilo u redu remen nije bio mijenjan :confused:

nista pricekat cu majstora prije nego ista vise napisem

Btw gdje si kupio SKF BX37 isto u agro honoru?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
Prvo što se može zaključiti ako je kvačilo tvrdo i ne odvaja je prekratak ili prezategnut remen. Ali ako je remen bio dobar i dobro namješten prije zamijene sajle onda je problem u sajli (koja vjerojatno nije adekvatna), ili može biti tvrda poluga kvačila ako nije podmazana osovina na kojoj radi nosač zatezača remena.

Da, inače sve remene ti imaju u Set Bjelovar, (SKF, Optibelt).

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,770
To je kratak remen (ali to sam već napisao), ali treba ponoviti (i to više puta). Znači ako je taj remen 980 mm po vanjskom opsegu (a vjerojatno je širok u leđima 17) a to znači da manje upada u utor remenica (i zato je još kraći). Ovako original remen je dim. 16,7 x 996 La, i taj remen je duži od tvoga i nešto uži (znači da više upada u utore remenica).

Znači treba ti odgovarajući remen, onaj kao moj, ili ovaj original ili recimo neki Gufero 17 x (995- 1000), jer je taj remen u leđima širok 16 mm!

Posljednje uređivanje:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Pozdrav društvo, evo me i u ovom podforumu, sa vjerovatno istim problemom ka i većina ostalih...
Dakle, bali ulje...
Po odokativnoj procjeni na semeringe od kola/freza..
Donešena je u moju radionu, (na poslu) oguljena od zaštita, i oprana ivasolom i miniwashom..
Zamotan papir oko osovina, i ispod getribe, čeka ponediljak da vidim di bali.
Papir je već pokaza neku mrvu ulja uz semeringe, polutke,(brtva) čini se ma prvi pogled -drže...
IMG-20181116-153942.jpg

Daju li se izvanka ti semerinzi minjat?
Svi savjeti, šta još pogledat, i kako, su dobrodošli, jer ću se sitit, kad ju već sklopim, šta sam još moga pogledat...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522
Re: motokultivator honda F 620 ----> remont

Bubamarac, dobro si postavil poveznice, nego u njima nema slika.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732

Semerinzi se mogu promjenit izvana, samo ako su osovine hrđave onda nećeš rješit problem zamjenom semeringa.
Ako samo slini nemoj mjenjat semeringe, doljevaj ulje.
Pregledaj osovinu kvačila i podmaži ju.
Skini remenicu i podmaži kronere na remenici i osovini.
Podmaži polužje birača brzina.
Podmaži sajle blokade kotača......
U biti podmaži sve pokretne dijelove....

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745

A gušće malo ulje, koliko je preporučljivo?
Meni je trave bilo zavrljano uz te semeringe, nije ih baš lim zaštitio.
Računam da mi njih nebi triba bit problem prominit.ne čine mi se osovine nešto hrđave.
Slikat ću.
Pa sliku neću moć stavit...:icon_hang:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732

Sa guščim uljem ništa nećeš dobit, kad dođe ljeto svako je rijetko....
Trava i je problem, ja sam čak mislio i da skinem limove (kod nas nema kamena) tako da poslije frezanja mogu maknit travu skroz dolje, (trava se zavuče iza lima i nemožeš ju svu maknit).
Ali opet bojim se skinit limove imaju betoni na međama, pa ako naletim moglo bi me skupo koštat.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,522

Na takvim mjestima pomažu jedino metalni labirinti da zaštite semeringe.

Najnoviji postovi

Na vrh