Pitam tebe,zato jer je izgledao na slikama bolje od originala,a znam da inače ne dolaze sa motorimaAko pitaš mene,nisam. Kompletne zaštitne limove sam napravio napravio u vlastitoj radionici,to mi je bio najmanji problem u čitavoj priči jer se i inače bavim limovima. Na klon-motorima je nešto drukčiji raspored rupa i distance pa mi je bilo jednostavnije napraviti novo ,a imam i namjeru dati reparirati hondin motor pa da kasnije opet ne kupujem ili kemijam sa oblogama .
Iskreno rečeno,nisam mislio da je to bitno,a u startu sam ga radio nepovezanog jer sam morao kombinirati distance motora i remenica.No to nije nikakav problem,punkt aparat radi čuda kad treba nešto doštukati...dobro bi bilo da si ga i povezao sa mjenjačem.
Jako ste to lijepo složili ! Šteta kaj niste uzeli Loncina sa osovinom 20x50 mm pa nebi imali problema sa remenicom 🤔. Ja sam uspijel dobiti Loncin g 200 F-R sa uljnim filterom i šarafom na radilici . Meni na remenicu na f 420 paše 19.05. radilica , samo ju budem dal potokariti za 0.5 mm. Nadam se da mi vezni lim bude pasal, isto tak trgovec tvrdi da sve paše ! Bumo vidli. PozzSlika nove gas sajle i remenice jer ne da više od tri slike odjednom.
Poštovani Brgude,Kad bi se remen i sajla tako rastezali, onda ne bi nikako i nikada kvačilo funkcioniralo!
Dok okrunjeni kroneri na remenici mjenjača nemaju baš neke veza sa klizanjem remena.
A baš danas sam složio jedan kardurator za F600.
View attachment 46107
To je ovaj karburator sa šalicom (bez crne kave).
Kod skidanja karba pukla mi opruga regulatora, pa sam i nju zamijenio. Da si olakšam skidanje karburatora (a da pri tome ne poremetin) polugu regulatora gasa, skinuo sam ova dva pržunera i na taj način olakšao si posao kod montiranja (bez gombanja ) sa onim vijkom M10 na poluzi regulatora gasa, do kojega je malo zajebano doći (kad je motor u svom radnom položaju).
Hvala Brgude na iscrpnim informacijama ! Pa Vi ste živa enciklopedija 😊👍Da karburator je sličan kao i na G150, kao i što je sličan od G 200 naspram G150.
Karburatori jesu slični, gotovo identični po vanjštini, razlika je samo po centralnoj dizni koja je kod G150 70, dok kod G200 75. Još bude jedna razlika na nekima G150 šalica zna biti manja (konusno završava pri dnu).
Na slici su tri karburatora, prvi s lijeva je zamjenski, u sredini je od G150, dok desno je od G200.
Vide se oznake n a njima br. 28 je G150, dok br. 30 je G200.
View attachment 46909 View attachment 46910