• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Ma znam ja to sve , napravio sam ogranicenje za gas tako da nedaje puni , pokusat cu nabavit i montirat dijelove pa javim rezultate

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746
Ograničenje za gas nije dovoljno. To tvoje ograničenje je samo za puno opterećenje motora. Nabavi regulator

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
A što si stavio na mjesto šipke regulatora gasa (neki drveni čep).:(clap):

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Namesti taj regulator i nasteluj lepo posto je prilicno osetljiv.Mnogo znaci motoru. Moja honda je danas dobila jedno lepo pranje posto je u frezovanju ovako suve zemlje ko djavo. Sad ce morati u zalivanje pumpom skoro stalno a tu volim da bude sve cisto po vrucini da se hladi dobro.Sad ce i zamena ulja i pranje filtera vazduha .

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
Namjestio bi on taj regulator, samo postoji mali poroblem. Što regulatora nema.:icon_super:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Jel ju začadjavio novi priključak??:icon_e_smile:
Ništa ne govoriš, a mi nestrpljivi...:confused:
Ni ne oseca ona ovaj vucni frezer i dosta lakse radi sa njim nego na motikama umesto tockova .Nisam jos zasvrsio jer vremena vrlo malo imam zbog zaliva baste. Izgori sva zemlja i semena posejana pa sam u tom poslu par dana. A drugo nestalo mi zice u Co2 aparatu i danas sam nabavio da zavrsim jos limove i ofarbam..Bice probe uskoro jer 30 ari je ceka frezovanja a vrlo lako da ce i izmedju redova kukuruza frezati oko 1,2ha. Tako da ce biti uposlj mah.Ako mi verujes i sam sam nestrpljiv nekad da zavrsim i probam jer nevolim kad se oduzi posao. Ali prvi utisci su bas obecavajuci i bitno je da motor potpuno rastereceno radi

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Uslikaj vraga, (detalje) kad bude gotovo.:icon_super:
Npr, odnosi na remenicama, koliko okretaja imaš na noževima, i sl.
Zanima me (najviše) i sužavanje freza za medjuredno, na koji način ćeš riješiti, jer i ja dosta toga sadim na redove..
A i recimo za krumpir valja da se može uže frezat, a dublje, pa da to ide nekom malo većom brzinom.
Osovine sjeć ili nešto drugo?
U nas je bilo nešto kiše, tek je zadnjih par dana zasušilo..

Bil po tvom mišljenju benzinac 6.5 ks, imao snage kao taj tvoj dizel?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Pa evo ovako , suzavanje zahvata resavam secenim sestougaonim osovinama jer imam krace.Znaci mogu 1 par motika ili 2 para da montiram za medjuredno. Deze osovine su tad na hondi za pogon tockova koje mogu skupiti skroz do zadnjeg vijka. Za sire frezovanje od 80cm zahvata samo isprebacujem osovine sa honde na frezer duze a na hondu krace i opet ide. Onda tera 3para motika. Mislim da gx 200 od 6,5ks nebi imao problema sa ovim frezerom pogotovu u medjurednoj obradi jer se tu igra. Nesto sam racunao ugrubo oko prenosa i na remenici frezera bi mogao imati mah 1280 obrtaja umesto fabrickih 1800. To usporenje mi diktira mala remenica za spore brzine ali dodacu jos jednu remenicu na frezer i povecati na 1600obrtaja sto bi po meni bilo sasvim solidno za sitnjenje. Frezer sad u probi je u 3 brzini koju motor neoseca uopste a honda u 1 sporoj. Eto to su neki podaci a izmericu i precnike remenica svih .Moram jos izracunati koliko obrtaja imaju moticice u ovom prenosu ali to je vec dobro uskladjeno fabricki stim da se ispostuje broj obrtaja na remenici.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ja sam ima komadić šesterokute cjevi, onaj za onaj tanjur na kraju.
To sam isika popola i zavarija s vanjske strane felgi od malog mije.
Ovog velikog sam kupija bez motora i bez kola.Samo s frezama.
Kola od malog mije sad imam i za velikog.
Prema dugim osovinama sam skeptičan.
Nebi ja ni nazad stavlja kraće osovine kad bi mogle duge.

Jednostavno nemogu zamislit prolaz kroz povrće s dugim osovinama bilo naprid bilo nazad.:(shake):

A radit redove skoro metar široke, -nebi to.:x:
Kad dodje motor, isprobat ću sve opcije,i širine da znam za ubuduće razmake sadnje i neke ću stvari radit drugačije.
Dosad sam s mutom radija relativno široke redove, i samo lakše trava bukne kad su mi redovi preširoki
Tražit ćemo šeme i sisteme dok ne nadjemo šta nam najbolje paše..:icon_keel:

Računa sam na veću hondu obavezno i naprid 1. kolo stavit, podesivo po visini...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Upregnul i ja svoju rozitu, nje joj lako bilo, a bogme ni meni.
Suho ko barut ali u tri prolaza je i presitno napravila.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,757
E ovo je stvarno sitno, da ni ne možeš hodati po isfrezanome (pa i ne vide se tragovi). Koju funkciju ima onaj stegač na frezi ?:icon_confused:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Puklo je lani ono uho s kojim se steže pogon.
Nije imal ko čitavu zimu zalepit to pa sam se snašel nabrzaka :icon_redface:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Za moje uslove zemljista vise nego presitno. Prva kisa bilo bi ko 5cm maltera tvrdo. Kod nas se nesme toliko sitniti ni pod tackom razno. Ali da frezer drobi to nema sumnje pogotovu sto je i struktura zemljista drugacija

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Znam da je presitno, ali ako Bogek da kiše lako ja ponovim radnju.
To je inače jako teška zemlja za obradu (po riječima orača), a tak je lepo išlo pa me poneslo.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Molim Vas za pomoć i savjet.
Nabavio sam reparirani G200 motor, i što se tiče samog motora
bolji je od mojega, jer moj dimi i nema snage.
Međutim,
ovaj reparirani čini mi se da ima problema sa centrifugalnim regulatorom.
Nekako nestabilno radi, na mahove si sam dodaje gas, pa ga otpusti, ne znam točno kako da to opišem.
Kad ga upalim hladnoga s čokom pali odlično,
ali kad ga ugasim i idem upaliti ugrijanog nikako da upali.
Skužio sam da ako rukom držim onu šipku koja ide od centrifugalnog regulatora,
onda upali bez problema.
Imam osjećaj da je centrifugalni regulator previše osjetljiv i da reagira previše.

Zna li netko od vaš što je uzrok ovakvom radu regulatora,
i je li to veliki problem za popraviti ?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Moze biti do regulatora a moze i do karburatora. Skini polako karburator i vidi osovinicu od leptira za gas dal neklimka. To je najcesci uzrok nestabilnijem radu motora jer treskajuci leptir gasa sam dodaje smesu i oduzima.Regulator obrtaja vise sluzi za ogranicenje mah .obrtaja motora .Njega ustelovati je zeznuto jer je vrlo osetljiv. A drugo one sve oprugice moraju biti dobre i na svom mestu. Ako ga stelujes otpustis malo onu stezaljku osovine sto izlazi iz motora od regulatora. Klestima drzis osovinicu fiksno a malkice pomeris polugicu od gasa ,za 1-2mm na vrhu poluge i stegnes .probas u jednu ili drugu stranu samo sto je to tesko sam odraditi.Trebaju 3 ruke takoreci a nema pristupa toliko

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Gotovo sam siguran da je stvar u tom sistemu regulatora.
Gledao sam što se događa sa onim šipkama i oprugicama,
i čim je malo opterećen one se već pomiću.
Motor na leru radi kao da se netko stalno igra s gasom,
kao da bi netko uzeo i svake 2-3 sekunde nabio gas i vratio ga.
Uzmem malo žice i svežem tu povratnu šipku sa regulatora da se ne pomiče -
motor upali od prve.
Primjetio sam i da je problem čim se naglije optereti, odmah počne
štucati kao da je previše gasa.

Koliko je sve to skupa problematično za popravak, jel popravljao netko ovaj regulator?
Ne kužim se baš u te motore, pa ne znam ni gdje to unutra stoji.
Jel se to može otvoriti izvana da ne treba rastavljati blok motora ?

Da li taj centrifugalni regulator služi samo da održi broj okretaja motora u ovisnosti od opterećenja?

Vica, pogledat ću sutra po danu, ali meni se čini da se ne može tako zakretati osovinica,
jer poluga koja sjeda na nju ima utor.
Na koju stranu da pokušam zakrenuti ako bude išlo?

Posljednje uređivanje:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Netreba da se rastavlja nista.To ti je ispod auspuha na bloku motora .Tu je jedna osovinica koja ide sa regulatora unutar bloka. Tu spoljnu osovinicu drzim klestima da se neokrene a imas vijak na stezaljki gde je polugica na osovinicu zakacena. Kad otpustis malo polugu pomeri a da se osovinica nepomeri i stegni opet. upalis pa probas. Ako je losije u kontra stranu polugicu pomeras.Napamet i ja neznam jer zaboravlja se a vrlo je osetljivo. Tako radis dok se neustali na obrtajima jer najverovatnije posle remonta nije ustelovano dobro.Samo pomalo pomeras i doce verovatno do polozaja gde ce smirenije raditi.Nisam siguran ali mislim da bi polugica trebala ici malo ka karburatoru.

Najnoviji postovi

Na vrh