• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Ja sam hondi radio generalku znaci kupio sam novu klipnjacu , prstenove , lezaje,brtve, brusio radilicu , slajfao ventile , i sad mi se ovo desava a nikad prije mi se to nije desavalo, ide mi na zivce,to pucanje, ja mislim da je problem u razvodnom lancu je previse je labav pa mozda on remeti fazu

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Normalno je da je malo labav.
Ventili moraju biti naštelani tvornički i trebalo bi joj stavit malo tekučeg olova u benzin.

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Da znam ali meni se cini da je puno labav , je da ga malo nategne deklo kad se stavi ali opet neznam pokusat cu uslikat kasnije pa cu stavit sliku

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nije se moglo nakupiti čađe na čelu klipa za probno paljenje, ako je sve opišeno rađeno i očišćeno !:D:
Vjerojatno nije stavljeno u fazu.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Mozda bude i lanac malo labav ali to se nemoze ocima videti.Njega fakticki deklo zategne kad osovina udje. E sad posto je ranije bio los motor i slaba kompresija moze se desiti da u auspuhu komore izgoru i sad kad ima dobru kompresiju hoce ispucavati.Meni je izgoreo auspuh nacisto i kad sam otvorio unutra je sve od komora izgorelo i isto je htela na naglo davanje i oduzimanje gasa ispucavati nekad. Sa napravljenim auspuhom nije vise bilo problema. Tako da i to moze biti u pitanju.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da brgude upravu si pošto je nedavno radena generalka nema čadi.

Ako ima snage i ne dimi samo teraj i mjenjaj redovno ulje i bit če sve ok.

Tako je vica lanac deklo nategne i taj lanac na njima skoro nikad ne ode.

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Ma nevirujem da jee do auspuha , evo sad sam gledao usini ventil , listic od 0.15 jedva prolazi

Ma znam sve u vezi lanca. Njega deklo nategne ali jako ga malo nategne , kako mogu stavit slike u ovaj post uslika sam lanac i sve

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ne će biti OK, to je neispavan motor. Nema potrebe čovjeku govoriti da samo tera i da je sve OK kada to nije! Ipak je napravljen trošak za sve to napraviti i bilo bi šteta sada kad je uloženo u motor sve to još više ra.....t.:(nerd):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
To pucanje je normalno kad daš puni gas pa pustiš.
I moja tad pukne.

Odi na 117 stranicu ove teme na dalje i pročitaj postove pa vidi jesi gdje pogriješio kod sklapanja.

Za neravnomjeran rad krivim benzin ili fergazer...

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Ne , ja dam puni gas ona pukne a gas nevratim a kod sklapanja nisam falio , trokut na klipu sam stavio prema ventima , prstenovi idu , prvi sjani , drugi mat, uljni trodjelni , oznaka nr ide prema gore , klipnjacu sam stavio kako je i bila , i buckalicu isto , poklopio oznake na bregastij i radilici stavio lanac i ubacio , podizace ventila vratio na mjesto stavio novu brtvu na deklo mamaza hermetikom i zatega

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Još jednom provjeri zazore na ventilima stavi novu ngk svječicu sa kratkim navojem i stavi ju na0.55- 0.6mm zazora,friški benzin,znači stari van i novi unutra pa probaj kad se ugrije dat jači gas.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nije normalno da puca, jedino ako neki sa takvim mtk idu plašiti šojke !:(giggle):

ante111

Novi član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
29
Dali to moze bit zbog neispravnog regulatora gasa , jq sam gas spojio na karburator sa direkt sajlom , jer nisam ima sve djelove o cent, regulatora

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ne može direktno sajla na krburator, nego na polužje za priključak za sajlu sa sve tri opruge koje moraju biti. I normalno namješten regulator gasa.:wink:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ti nas malo z.......š, to si mogao u prvom postu pitati da li motor može raditi sa pola dijelova, ali ne ti nabrajaš sve drugo da bi na kraju rekao da nemaš sve dijelove. Nemoj se ljutiti ali bar mi se čini da bez određenih dijelova motor ne može raditi. Ako to nisi znao onda bolje da uopće nisi petljao po tome ili da si pitao na početku. Prva slika su elementi koji ti fale, a druga položaj rad. - breg.:p:

HPlwt7Q.jpg

xu5fPPg.jpg

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
O pa ti češ morat opet otvarat poklopac sa strane kad nabaviš ili daš napraviti polugicu.

Brgud ti je dobro napisal bez ovih djelova regulatora nije dobro ni zdravo za motor,zato ti i puca kad ti se vrti skoro do max. i to bezveze jer večinu poslova obavlja bez muke na malo više od pola gasa.

Najnoviji postovi

Na vrh