• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Probat ću tako sutra napraviti.
To mi ne izgleda previše komplicirano, osovinica se vidi vani i
nije problem otpustiti vijak.
bojim se samo da nije nešto unutra u bloku odakle ta osovinica izlazi.
Nemam pojma kako to unutra izgleda,
valjda nema nešto pretjerano da se pogreši kod sastavljanja,
nadam se samo da ovaj nije nešto pogrešno unutra sastavio,
pa zbog toga regulator previše osjetljivo radi.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
Najprije otpusti vijak za ključ 10, malo sa malim kacavidom raširiš polugu (da se može micati), onda uzmi kombinirke i probaj zakretati malo lijevo - desno osovinicu regulatora (koja izlazi iz bloka). Znači sa kombinirkama je okrećeš lijevo - desno da vidiš koliko se okreće, kad to zaključiš onda je okreneš u lijevo (skroz), nakon toga za cca 1/3 u desno (od ukupnog hoda). U toj poziciji držiš i polugu staviš u položaj da je gas (na minimumu), onda ne smiješ više mrdati nego stegnuti vijak 10, pa probati. Ako ne uspije ponoviti postupak. Znači poluga mora biti (dok štelaš) uvijek u položaju na min.), a okretati treba samo osovinicu, dok ne pogodiš.:(nerd):

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Meni je dvaput ošla u iber turažu kad sam namješto polugicu na osovinicu, ali sam brzo reagiro, i ugasio ju na taster.
Pripremi se i za takav slučaj, ali na kraju opet nisam upamtio kako treba namjestit, hehe.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
brgud - hvala ti za detaljan opis što napraviti.
Upravo sam tako napravio i stvar je znatno bolja.
Majstor koji je sklapao motor zaboravio je staviti oprugu na onu gornju
šipku, koja povezuje polugu od regulatora sa karburatorom.
Taj feder ide tako da šipka ide kroz njega.
čini se da nije nešto posebno potreban, ali kad ga nema upravo se ovo događa.
vratio sam feder i podesio polugu koja ide od regulatora.
I više nema onog groznog rada na mahove, barem ne onako intenzivnog.
Na manjem gasu još se primjeti lagano kao da malo sam sebi dodaje gas,
ali u odnosu kako je bilo na početku ovo je zanemarivo.
Sve u svemu zadovoljan sam rezultatom.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
To je pravi majstor, kad ni sve dijelove ne montira (koji su prijeko potrebni da bi motor pravilno radio).:icon_twisted:
Ovo je ipak bolji slučaj od onog prethodnog, gdje je pokušavano namjestiti regulator gasa, bez osovinice regulatora gasa.

pepapilar

Član
Tu od
12 Stu 2010
Poruka
271
Vjerojatno je svaka ta oprugica jako bitna.
Nisu japanci to bezveze stavili, ali balkanci olako odluče da to netreba.

Zanima me samo kako izgleda taj regulator unutra u deklu,
(čija osovinica izlazi van na ovu polugu)
ima li tu dijelova koji su izloženi intenzivnom habanju ?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
To je taj element regulatora gasa iznutra. Na bregastoj je prsten koji prilikom vrtnje ima tendenciju da ide malo prema poklopcu bloka, to mu omugućavaju dva elementa (vide se na slici) ta dva elementa pomalo oslobađaju prsten i samin tim on ima tendenciju guranja osovinice prema poklopcu bloka. Znači kad se dodaje gas preko poluga za dodavanje gasa, uloga ragulatora je da stvara određeni protu otpog (da se gas dozira postepeno, isto tako smanjuje. Na svim elementima koji vrše neku radnju ima mogućnosti habannja. Nema potrebe da te to brine ako je sve kako treba i namješteno pravilno.:icon_cool:

3vTk6ai.jpg

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
Kosilo se sa hondom, pa evo par slika.
Ulja nije potrošila u košnji ništa, ali nije ni bila teška ova prva košnja ove godine.
IGnq3Z4.jpg
[/URL][/IMG][/IMG]
k0KehXz.jpg
[/URL][/IMG]
opeWG5d.jpg
[/URL][/IMG]

zagorje

Aktivni član
Tu od
4 Lis 2011
Poruka
360
Jel to mene oći varaju ili su to doista kotači od 4xx serije, ako jesu kako sad strižna kosi vjerojatno bolje pošto joj je brzina manja?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Koliko ja vidim felge su od f6xx samo su pneumatici menjani. A ako su manje ili vece visine gume nema veliku previse ulogu nego samo nus pojavu u uglu kose tj. ima da glaba travu i valja umesto da sece.Ugao kose pod kojim kosi je jako bitan tako da nesme biti ni usprsena gore ni da bode dole.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,759
I imaju gušće ripne, znači ulje sea 30 se je pokazalo bolje od 10W40 kod dotičnog motora.:^):

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,730
@ZJ mislio sam masseya napravit, a ispo je imt, hehe.
gume su sava 4,oox8, sad sam išao pogledat, a kosa kad je na zemlji mi izgleda da stoji ravno.
Mtk mi stoji malo nagnut prema natrag, kad gledamo u smjeru vožnje kad kosim, pa onda kad provjeravam nivo ulja kad je zakopčana kosilica podbacim pod točkove nešto debljine 5 cm.
Neznam zašto je u frezovanju trošila ulje, možda zato što je zemlja bila jako sabijena.
Gume i felge su originalne sava.

Posljednje uređivanje:

cape

Novi član
Tu od
24 Sij 2015
Poruka
25
Imal gdje zeljeznih tockova za kupiti. Ja sam iz BIH,nema ih na oglasnicima nigdje. Pozdrav

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
@Maho ja koliko vidim to je nesto izmedju G42 i F700 stare honde.Menjac je isti kao na G42 jer imam takav ali nevidim pipak sa strane za redukovanje brzina. Ako na menjacu sa desne strane ispod izvoda za prikljucke pise G42 onda ima standardno 3 brzine napred i 1 u rikverc. Stara F700 je slican menjac samo sto ima taj pipak sa desne strane kojim se saltaju spore i brze brzine. Na menjacu isto ima 3 napred i 1 nazad ali prebacivanjem izvlacenjem ili uvlacenjem tog pipka se raspored brzina menja.Ovde kao da je neko dodao vucnik zadnji od f700 na G42 menjac jer ja taj pipak nevidim. Inace na g42 menjac sve pasuje od prikljucaka od f600 honde sem vucnog frezera koji nemoze.Da saltas ko auto menjac zaboravi jer nije sinhronizovan i to je najbolje u stanju mirovanja ubaciti u koju hoces i teraj. Ja nogom saltam moju u transportu i na manjim brzinama pa se necuje krcanje ali za to treba dobre rutine. Sa desne strane menjaca kraj one spojnicke osovine za prikljucke nevidim tacno sta je jer tu dolazi pipak za prebacivanje brze spore. Tu nesto ima a dal je vijak ili je to slomljen taj pipak nisam siguran jer se nevidi dobro. Ako je to taj pipak [rucica] onda je rec o F700 starom menjacu japanskom original. I meni da je naci takav menjac negde ali su jako retki.Pogledaj sta pise na menjacu sa desne strane ispod osovine prikljucaka oko 15cm nize na zaravnatom delu dekla menjaca. Mora pisati tip i broj menjaca

Posljednje uređivanje:

maho

Novi član
Tu od
26 Svi 2015
Poruka
5
@vica hvala mnogo na odgovoru

stigla je i nema taj pipak već je gumica neka, a kao da ima više polja od 3 za ubaciti na menjaču
imam prikolicu sad moram napraviti rudu za taj kultivator, koliko sam gledo treba dugačka od prikolice do kačenja
samo neznam sa koliko se može opteretiti kila kultivator na samo kačenje istog.
sa desne strane ispod osovine prikljucaka oko 15cm piše F42 3033192

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Ako je f42 onda nema vise od 3brzine napred i rikverc. Gornji polozaj je rikverc i 1 brzina a dole 2 i 3 brzina..Isti menjac imam preradjen za vucni frezer.Kod mene je auto prikolica na koju sam dodao vucnik koji sam napravio umesto sape pa je mogu koristiti i za hondu i auto.Duzina vucnika je oko 60cm a mogu ti izmeriti i od osovine ko kacenja na hondu. Moze prilicno da se optereti jer sam tovario preko 1 tone na nju na krace relacije. Izdrzljivi su to menjaci samo nesiriti previse tockove zbog manevrisanja

Najnoviji postovi

Na vrh