• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Ovaj tvoj motor je vjerojatno novijeg godišta od onoga koji sam zadnji slagao, on ima malo drugačiju bobinu i smještena je sa desne strane zamajca. Tamo na bloku ima jedna oznaka i ona se treba poklapati sa oznakom na zamajcu. Ali ako je kajla dobra i nema lufta, onda nema brige, namjestiš na kajlu i stegneš. Zazor ventila je ipak malo prevelik.:icon_e_smile:
Kao što prikazuje zadnja slika.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,725
Brgud normalno da sam poklopio oznake kad sam gledo paljenje.
Ova honda je kupljena 1999 godine, nova je kupljena.
Na kajli nema lufta sigurno, jer zadnji puta kad sam rastavljo motor htjeo sam i magnet skinit da mogu radilicu pregledat, i nisam mogao.
Izgleda da je magnet zapeko, kao i remenica , različit sastav materijala i sjedini se .Garažirana je kod mene, jedino me je jedno 2 ili 3 puta uhvatila kiša na putu, to je sve što je ona pokisla, i što ju operem par puta godišnje, baš kad je jako prašnjava .@vica razmak između bobine i magneta mi je više od 1mm, trebo bi onda približit bobinu na nekih 0.6-07 mm.
Čini mi se da mi sagorjevanje nije najbolje, sad dali zbog paljenja ili talijanskog karburatora, hehe. Jer i ulje mi brzo zacrni, kao da vozim dizela,hehe.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Da ovo je model f620, a ja sam slagao f600. Bobinu možeš staviti na 0,40 - 0,50 mm od zamajca. Možda da probaš (ako imaš u blizini f600) sa onim drugim krburatorom, samo za probu da vidiš da li je razlika. :(devil):
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
U tome je razlika F600 i 620. Probaj malo smanji zazor na bobini ali prvo probaj magnet klimnuti gore dole dal nema lufta pa bude trljao magnet po bobini slucajno. Ja ih sve stelujem na vizitku jer to je negde 0,4 mm otprilike i bude uvek dobro.Udaljenija bobina malo losija varnica ali nije to drasticno bas. Pitanje je vise kompresije same i karburatora kako je stanje a ako garavi brzo ulje to je vecinom dokaz propustanja sklopova. Ali koji jedino neradi taj i negaravi ulje heheee. Kod honde su male tolerancije i trebalo bi verovatno izmeriti kompresiju prvenstveno bas zbog nekih problemcica koje si navodio
 

dufko

Novi član
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
14
Imam F600y '84. god na kojem je motor crkao pre 8 godina, tj, pukla je klipnjača.
Prošle godine se nađosmo drug i ja pametni te isti odnesemo nekome majstoru, po preporuci (uh ...) koji ga osposobi ali motor radi - loše ... Verovatno se iskrivila radilica i ko zna šta još a pošto posle ove "preporuke" nekako nisam imao više poverenja u majstore a i ne znam ni jednog da radi Honde u mojoj okolini - pa sam kupio kineza GX200.

Kultivator se koristio i koristiće se isključivo za freziranje vučnom frezom te me interesuje da li treba menjati remenicu ili mogu koristiti onu manju koja je bila na starom G200?

I interesuje me kako spojiti sajlu gasa jer ovaj motor ima samo ručni gas i ja apsolutno ne kontam kako se tu može spojiti sajla?
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Za vucni frezer ti uvek treba manja precnikom pogonska remenica i opet ce biti brz. Ti motori imaju izlaz sa radilice i prave na remenici duplo vise obrtaja od starog G200 motora. Obavezno manja remenica od 8cm precnika i prenos na veliku na menjacu i opet ce biti mozda problema.Jeste da je taj motor jaci i 6,5ks i mozda ce to i trpeti ali je pitanje sa remenom kako ce trpeti i morace biti bas dobro naspanovano da bi to dobro trpelo. Verovatno ce trebati produziti nosac lezaja spanera ili prepraviti kvacilo.Ja sam na mojoj sad uradio mnogo robusniji mehanizam kvacila. Gas ces morati verovatno da olabavis na poluzi i napravis neki sistem za kacenje sajle i pancira sajle.Napamet nemogu nista. A skoro necu prolaziti kroz Silbas jer mi je zena iz Odzaka. Skoro smo bili i mozda tek za mesec dana budem isao
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Ako je original, onda je to odličan motor. Motor koji je svima ostalima nametnuo standarde. Cijena mu je negdje 4000kn.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Jedni od najboljih motora novije generacije koji jako malo trose.Originalni su skupi ali i zamenski kinez je kod nas vise nego povoljan i odradjuje posao jako dobro i vec godinama ga mnogi koriste kao i slabijeg G160.Za cenu neznam kod vas ali zamenski kinez toboze honda je kod nas oko 100-120 eur koliko se secam
 

dufko

Novi član
Tu od
10 Ožu 2015
Poruka
14
U Srbiji kineska varijanta GX200 je oko 120-130€ a originalni je oko 350€
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
120 eura nije puno najvjerovatnije cu kupit kineza?
Morat cu malo proguglat gdje bi se taj motor mogo kupit u RH?
Ako netko zna neka javi!
Naso sam na njuskalu dosta tih motora e sad ima nekaki OHV 6.5ks zna li netko nesta o tome?
 
Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Taj motor, kako kažeš Kinez GX200 ti nije za taj mtk (pogotovo ako ima pogonsku remenicu na radilici) to je jedan razlog. Drugi je što kako kažeš prihvat sajle gasa. I treći je što je upitno da taj mtk sa vučenom frezom može raditi (konstantno i samo frezanje) to bi značilo da radi profesionalno taj posao za koji nije namijenjen (ni sa originalnom verzijom motora), vjerojatno je i taj motor riknuo (zbog preopterećenosti). Taj mtk sa vučenom frezom može raditi samo hobi frezanje! Sad ako si stavio taj motor GX200 (vjerojatno neće izdržati puno) ako se koristi samo za frezanje. Taj motor od 120 eura može zadovoljiti samo upotrebu u nekoj hobi namijeni (bez obzira na što je montiran). Za malo ozbiljnije frezanje potrebno je najmanje snaga od 10 ks pa na gore, nrp. mali Labin ili Muta. Znam da se mnogi neće složiti sa napisanim posto, ali to je naprosto tako ! Svatko se muči i radi kako zna i umije da sa što manjim ulaganjem u alat, napravi što više posla, što se u konačnici ispostavi da i nije neko riješenje. Znači iluzorno je očekivati od alata da napravi posao za koji je nesposoban.:8):
 

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Bio sam ja zadovoljan i sa starim motorom!!
Nemam vucenu frezu nego one sto idu umjesto tockova!
Hoces rec da taj motor nema prihvat za gas saelu nego ima rucni gars?
 
Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,030
Brgud, slažem se s tobom.
No, snaga LA300 je deklarirana kao 6 ili 7ks (zavisno o standardu), no to je 300cc (50% veći motor od GX200).
Dizeli imaju 7...8,5 ks.
Nažalost, svi vele da su ovi mali 8ks, a dizeli 10, kaj je potpuno netočno. 10-tak ks ima veliki SS (za kojega vele da ima 14ks).
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
SS je po starijim normam snage imao oko nepunih 14ks a po sadasnjim je 10ks. Kineski dizeli su od 4-5,5 - 8ks i nemogu imati vise ma sta oni pisali. Benzinac Gx 160 je 5,5ks a gx 200 je 6,5ks.To sto imaju to je i nemogu vise dati. a to dal je hobi motor ili ne vreme ce reci.Gx serija se jako dobro pokazala samo sto uopsteno receno Hondin vucni frezer trazi previse snage zbog gubitaka i jedino smanjivanjem zahvata se moze doci do neke mere za tu snagu. nemoze se ipak ocekivati da dubinu i zahvat ima kao SS sa 450cm i dizelskih 10ks. Cak i on ima problem sa vecom dubinom ali prvenstveno vucni frezer i nije namenjen za nesto dublje od 10-12cm.I tim LA300 nisam siguran u stvarnu snagu jer je pisana u starim SAE normama.Mislim da je stvarnih oko 6,5ks po sadasnjem racunanju. On se bori kubikazom ali nesmeju se zaboraviti godine i tehnologija kad je proizveden. G200 motor ako se jos dobro secam je cak ispod 5ks po sae normi. Bila je nalepnica pre na motoru i mislim da je bilo 4,8 ili 4,9 ks
 

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,753
Taj motor ima gotovu pripremu za sajlu.
Padnan LA 300 je gx240 i više nego pandan.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,663
Što to znači "starije norme snage" ? i "po sadašnjem računanjem"?
Jedan te isti motor može reproducirati tri različite snage! I onda se te različite snage nazivaju različitim oznakama. Zavisi za koju namjenu i u kojim okolnostima radi. Pisao sam već o tome, negdje u nekoj temi.:(hi):
 

Najnoviji postovi

Na vrh