• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
# hodor koja dupla razlika u broju okretaja ? O kojim motorima ti zboriš ?
Evo stavio sam jedan link o kineskim motorima kojih ima kao u priči (namjena pumpe i motokultivatori) pretežito. Niti jedan motor na tom linku se ne okreće iznad 3600 o/min. Osim nekih modela manje snage i zapremine manje od 100 cm3 do max 4000 o/min. Ostali motori od snage 5 - 9 KS i zapremine od cca 150 - 280 cm3. Svi se vrte do max 3600 o/min, a najveći okretni moment postižu na 2500 o/min., odnosno manji broj određenih modela na 3000 o/min.

Što se tiče ugradnje tog motora na f600 od 6,5 KS, on bi zadovoljavao snagu ali ne i brzinu, jer ima pogon direktno sa radilice. Znači motokultivator bi bio duplo brži nego sa motorom G200. Sad je pitanje da li bi to tebi odgovaralo ? Ima par forumaša koji su ugradili takav i sličan motor, napišeno je dosta toga u temi. (bubamarac i vica).
Idealno bi bilo motor te snage 6,5 KS sa reduktorom na 1800 o za pogonsku remenicu !
Moje mišljenje je "NE" (ako te zanima zašto, mogu ti detaljnije obrazložiti).

http://www.made-in-china.com/manufacturers/gasoline-engine.html

Sretna Nova Godina svim Hondašima i naravno Hondašicama, ako ih ima, a možda baš ove godine to postanu.:8):

Posljednje uređivanje:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ja imam takav motor. Imam oko 3000kvadrata ledine pofrezano s njom, vrlo duboko. Snage za to ima. Taj motor je za frezanje bolji od originala.
Za oranje i plug, bi bilo vrlo upitno, jer je duplo brži. Ako je to namjena, traži izvod s bregaste . Ako je samo za frezanje BEZ VUČNE FREZE, uzmi. Rezervar traži bez mjerača količine goriva, jer on pukne za 10 minuta. Čep od goriva je loš, bali u ozbiljnim količinama. Ostalo je meni zasad ok. Kad sam ledinu savlada, frezanje je pjesma, postaju upotrebljive i najviše brzine, u nekim situacijama. S tim motorom su sve upotrebljive.

Sritna nova godina, svima

Posljednje uređivanje od moderatora:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Može i takav motor, a može samo staviti remen na spori prijenos i onda bi mu odprilike 2 ili 3 spora bila po brzini kao 2 brza,

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Spori - brži prijenos ne čini "samo" remenica na mjenjaču, nego i pogonska remenica (koja je polazište i ona je glavni činbenik).
Znači osnova je pogonska remenica i njezini okretaji !:(nerd):

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
I dat ću si truda, ako ne danas onda ovih dana kad premjerim remenice izračunat i usporedit brzine i okretaje, da nepričamo napamet.

Buba

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
43
Sretna nova svima!!!
Ima li neko od vas ralicu na hondi?
Radi li to? Ima li koristi od nje?

Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk

hajduksplit11

Novi član
Tu od
28 Pro 2015
Poruka
6
prijatelju evo ovako ore freza honda 620, to je oko 60 % dubine koliko sam naredio plug a može još dublje. lp

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Sretna nova svima!!!
Ima li neko od vas ralicu na hondi?
Radi li to? Ima li koristi od nje?

Imam ja pravljenu, nema neke koristi, usko je to.
Najveći nedostatak je što motor nemože postići radnu temperaturu.
Ako hoćeš ti pravi, ali velim ti, nema koristi.

Hajduksplit, nevidim ništa, ali samo ti ori, ja neću!

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Niš se ne vidi. Iako stavi pogonsku remenicu od G200, opet će mtk biti duplo brži od originala.
Može se staviti remen direktno na radilicu (bez remenica) da bi se smanjili polazni okretaji. Ili da se remenica na mjenjaču poveća i na taj način dobije približno istu brzinu.
Možda je bolje zanemariti ove dvije zadnje rečenice.:icon_scratch:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
hajduksplit11 ajde ponovo postavi slike jer se slike ne vide,barem ne kod mene.
I nemojte stavljati poveznice na facebok jer puno ljudi nema tamo profil.

Buba

Član
Tu od
29 Tra 2015
Poruka
43
Imam ja pravljenu, nema neke koristi, usko je to.
Najveći nedostatak je što motor nemože postići radnu temperaturu.
Ako hoćeš ti pravi, ali velim ti, nema koristi.

Hajduksplit, nevidim ništa, ali samo ti ori, ja neću!
Koju sirinu ralice si radio?
Debljina lima?

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Širine je mislim 1m ili 0.90 m nisam siguran, debljina lima 2mm.
Kad je suh snijeg onda snijeg bježi ljevo i desno od ralice, samo na sredini ralice ostanu dvije tri lopate snijega, i nema efekta.
Jedino ako imaš neku veću dužinu, gdje treba pješice proći onda da, onda u jednom prolazu riješiš.

Imaju negdje slike ralice, dali u ovoj temi i li u onoj motokultivator honda.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Neman iskustva sa snigom nikakvog, ni sa ralicama.

Ali da sam gori u unutrašnjosti, naša bi staru plinsku bocu, napunija ju do vrha vodom, i ispraznija.onda pripila na pola.

S jedne-vanjske strane bi otpila i ono "pola kalote", a s druge strane bi je ostavija.
Da se lim ne ispravlja.
Onda bi napravija kačenje naprid na hondu takvo da ralica,pola boce može bit podešavana, koliko da stoji koso, ili ravno.

Nebi ju koristija bez neke prikolice iza honde, da ne šlajfa..

S plinskom bocom bi moga napravit ralicu 160cm širine od jedne boce, s još par L profila.
I par elektroda...:(think):

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ja sam razrezo jednu cisternu od lož ulja za grejanje i kod nje je donji i gornji dio ovalan.Od jedne takve bilo bi za 4 ralice napravit,pločevina je 3mm i za kultivator ili kvad pravo.:icon_thumright:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Varija sam jednom hidrofor od inox-a, onaj od d_mora, smeće su najžešće, vare ih bez inert plina, pa propadaju brže od pocinčanih, bar je ovaj kojeg sam ja krpija takav bija.
Lim od milimetra, nikakav..
Neznam kakav je tvoj hidrofor bija..
Plinska boca je tako jaka može tenk priko nje proć da joj ništa ne bude..:icon_super:

Najnoviji postovi

Na vrh