• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,918
Može , kako ne bi mogla kad je naoružaš sa svim navedenim. Samo rabi gladat da je po fagoru. Ili ti treba gledat kad su zadovoljeni svi klimatološki uvijeti a to znači da zemlja nije zbijena , da nije pretjeravo vlažna , da nije pretjerano suho , da nema nikakvog korova , da je sunčano i ne pretjerano toplo. :cool:

Ventili se štelaju kad su poklopnjene oznake na radilici vs bregastoj, doduše ovo je na G150 ali je slično i na G200. Ova slika se je našla u memori pa da se ne zagubi.
20260130_125010.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,755
Može , kako ne bi mogla kad je naoružaš sa svim navedenim. Samo rabi gladat da je po fagoru. Ili ti treba gledat kad su zadovoljeni svi klimatološki uvijeti a to znači da zemlja nije zbijena , da nije pretjeravo vlažna , da nije pretjerano suho , da nema nikakvog korova , da je sunčano i ne pretjerano toplo. :cool:
Naravno, ja bi to teral sa dizelašicom.
I imal bi još jedno pitanjce. Taj plug koji se meni nudi nema predplužnjake. Orginal je.
Jel to problem ili prednost?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,918
Trebala bi biti prednost ali ako se u praksi pokažu kao smetnja onda ih elimiraš.

cerex

Član
Tu od
25 Lis 2024
Poruka
44
Imam isti takav samo bez predpluznjaka i zadovoljan sam. Gledao sam na youtube madpostman ima dosta filmova o hondi mio standard i izmedju ostalog ima jedan takav video gdje ore bas sa tim plugom sa predpluznjacima i lijepo to izgleda puno lakse nego kod mene sa istom frezom. Da li je to do zemlje ili tih predpluznjaka ne znam. Ja sam kazem zadovoljan sa svojim plugom, to "oranje" je na dubini nekih max 15 cm i orem sa hondom f700 6,5 ks.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,755
Trebala bi biti prednost ali ako se u praksi pokažu kao smetnja onda ih elimiraš.
Taj plug koji se meni nudi nema predplužnjake
Nemrem ih eliminirati kad ih u startu nemam. Zato i pitam.

Imam isti takav samo bez predpluznjaka i zadovoljan sam. Gledao sam na youtube madpostman ima dosta filmova o hondi mio standard i izmedju ostalog ima jedan takav video gdje ore bas sa tim plugom sa predpluznjacima i lijepo to izgleda puno lakse nego kod mene sa istom frezom. Da li je to do zemlje ili tih predpluznjaka ne znam. Ja sam kazem zadovoljan sa svojim plugom, to "oranje" je na dubini nekih max 15 cm i orem sa hondom f700 6,5 ks.
Hvala, imam ja jednobrazni plug doma dorađen da se da zakopčati za MIO i on mi radi ok kad ga poštelam.
Ovaj prekretač mi se nudi za male novce (male, možda i nisu mali, ali ja mislim da 100€ vredi) pa bi ga uzel. Dobojem ja njega i na probu, to je najmanji problem.
Problem je kaj moram gnoj izvoziti, a blato je pa nemrem ni probati, a čovek bi štel peneze čim prije potrošiti.
mislim da bi sa predplužnjacima trebalo biti bolje, a tu u okolici neznam nikog da ima.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,755
Ja baš i ne razumijem kaj ti hočeš reči, jel treba predplužnjaka ili ne.
Ili si htel reči da imam brigu manje jer nema gnoja na polju :unsure:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,918
Ako imaš onda treba a kako si rekao da ga nemaš onda ne treba.
Predplužnjak je dobar iz razloga da djelomično zareže brazdu i razmakne eventualnu travu i korov. Tako da plug lakše ore, pošto se tu radi o ne baš nekoj opasnoj vučnoj sili.

Najnoviji postovi

Na vrh