• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Honda F600/620

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
sicevi se mogu masinski ili rucno obraditi. ima alat [ boreri ] za uglove posto ima vise uglova pod kojim se radi .ali za tu obradu vodjice moraju biti dobre inace nemoze da se uradi dobro. ventili ti propustaju cim tako brzo istoci benzin. oslajfaj ponovo ventile i ocisti dobro i povecaj zazore na 0,25 mmoba. pusti fabricka stelovanja. neka se i cuje malo zveckanje ali ise nema problema. kod mene su 0,30 bili i godinama nikad problema. ako se nemoze oslajfati a mislim da ce moci onda jedino obrada siceva.vodjice se tesko pronalaze i vrlo tesko se namestaju pa ti nebih preporucio . blok se mora grejati a vodjice naglo hladiti pa izbijati . znaci zaboravi na to. grublja pasta i slajfaj. povecaj zazor i sklapaj.pa ces onda videti sta je kompresija.sa ti zazorom verovatno se pregrevao ventil i nagoreo.

E @vica kaj je sa federima kaj zatvaraju ventil jel moguce da su oslabili od tolikog broja zagrijavanja pa bi novi bolje pritiskali ventil na sic?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
nikad nisam imao problema sa oprugama ni kod jedne. zazor je taj vecinom koji ih pocne muciti vecinom kad je mali. samo povecati zazor i nek se cuje sitno da cakce nista mu nece biti. gore mu je kad je mali zazor onda se cesto pregrevaju sicevi i pecurke a to nije dobro. i lanac nemoras menjati dlesa. kad se stavi dekl on ce se zategnuti. ako i ima malo lufta nista strasno.pregledaj bolje kako ide ventil kroz vodjicu dal nekoci. ako se grejao mozda se i deformise pa pocne kociti i ostane otvoren ponekad.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ide normalno ventil kroz vođicu, nekoči ništa, i kad ručno okrečem motor, fino sve radi, kad zatvori ventil dobro drži opruga ništa ne klima, mislio sam danas odnet motor kod jednog poznanika iz firme, koji ima servis i mašinsku obradu da vidi on šta bi moglo biti.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
onda nek pregleda.samo ce trebati dobro oslajfati ventile i povecaj zazor . na nekoliko sam imao tih problema. a moguce da je i potpalo nesto pod ventil pa napravilo manje ostecenje pa propusta.

oki198713

Član
Tu od
13 Srp 2010
Poruka
223
da vas pitam dali ima tko od vas vadilicu krupira ona što radi preko kardana što odvaja gomolje od zemlje kako je za raditi s njome

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
evo slike mašine, danas ide na obradu, dali neko zna u čemu je razlika- na bloku motora je oznaka G 200 J, a u uputi za rukovanje i održavanje piše motor tip- G200 C, u čemu je razlika, kada sam kupovao hondu samo su mi rekli da je to neki model rađen za izvoz. na trečoj slici je oznaka samo neznam kolko se vidi.
nlrwy6p3tcgc9hzxel9d.jpg
[/URL][/IMG]
70b1gl8zxjtpf879le.jpg
[/URL][/IMG]
rloorrvho58q3w8aqj09.jpg
[/URL][/IMG]
tkwlez8tisvmqm0clvda.jpg
[/URL][/IMG]

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Evo bio danas kod majstora i kaže on sve je dobro, taj ispušni ventil nije idealan ali može ići, kaže vjerovatno je nešta upalo i blokiralo ventil neka garež, i da mogu sastavljat. Mislio sam skinit magnet ali nije išlo, onda sam klip sa karikama ubacivo odozgo, e to je bila muka, ali uspio sam nakon jedno sat i po vremena , sutra nastavak radova.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
pa za ubacivanje ti treba selna za karike. neki su pravili od lima ali malo je nezgodno.jel ti drzi benzin sad na ventilima ili ponovo brzo odlazi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
onda sam klip sa karikama ubacivo odozgo, e to je bila muka, ali uspio sam nakon jedno sat i po vremena , sutra nastavak radova.
Trebalo bi i biti puno jednostavnije odozgo?
Mislim, to se ustvari tak i dela :icon_winkle:

Šelna, stisneš karike i gurneš ga unutra. Samo moraš paziti da ti je radilica u gornjem položaju.
U nedostatku odgovarajuče šelne složiš si od komada lima i nema brige.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
vica drži usisni super, on je uvjek držao, ispušni drži sad 7-8 sekundi, nisam ih sad ni vadio , muhaničar šelne se nisam sjetio, ja sam prstima stiskao i onda završno malo sa šarafcigerom se pomogo, prvo mi se klip okreto e onda sam spojio leteči ležaj sa klipnjačom sa vijcima samo dva tri navoja da mi se klip ne okreče i onda je bilo malo lakše. P rvo sam mislio radilicu izvuč ali nisam mogao magnet skinit, jer sam gledao video kako ubacuju klip sa karikama odozdo.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Evo upalio danas hondu, iz drugog povlačenja užeta je upalila, zbunilo me je što ima puno manji otpor kad se povlači uže startera nego prije, radi mirno i tiho i ljepo prima gas sad kad sam sa svog starog karburatora prebacio djelove u ovaj drugi. Hvala svima na pomoči, sad sam još nešta naučio.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
malo sad dok nalegne ima manju kompresiju. vec posle malo rada ce biti dosta bolja samo taj izduvni slabo drzi. trebalo bi bolje da drzi ,jer mozda i zbog njega budes imao manju kompresiju a mozda ce i naleci polako. zato ja uvek idem na veci malo zazor jer kod nas sa nasim kvalitetom benzina cesto to pravi problem sa ventilima

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Evo danas honda odradila 4 sata dosta teškog freziranja, nisam ju spušto duboko ali svejedno zemlja je zbijena i dosta vlažna, odziv na gas je odličan i sad sa pola gasa imam već dosta okretaja za frezanje, ako ostane tako biće super , sutra imam košnje sa strižnom kosilicom jedno 3 sata, za sada prezadovoljan.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
znaci malo je legla masina. njoj je pola gasa ili malo vise od toga bog. onda radi rastereceno i milina je sllusati. sad arbajt da se neulenji

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Evo i mene nakon dužeg vremena :) U posljednjih godinu dana laganog frezanja i košnje rotacionom sve ukupno 20 ak sati rada, dakle skoro pa ništa.
Nije bilo nikakvih problema, jednom samo progutala gorivo u karter, to sređeno i poslije opet sve pet.

No evo problema, nakon što upali iz nekoliko puta (prije palila iz prve čak i u hladno vrijeme) radi nestabilno, kod dodavanja gasa još se više osjeti kako trokira. Često se ugasi u ne pravilnim razmacima, potom ponovno muke s paljenjem ...
Ono što sam napravio je da sam očistio obje čašice pred i ispod rasplinjača. Čiščenje svjećice, koja bude crna i čađava, poimogne malo ali ne zadugo jer se brzo začađi.
Brtva glave je bila masna, pa sam skinuo glavu, ventili i klip poprilično masni, ima i nešto lufta al opet mislim da ne bi toliko trebalo biti loše, čim više jer su se loši simptomi pojavili odjednom.

Šta da napravim još, trebalo bi podesiti paljenje? Zanima me i vezano za onu iglicu u karburatoru šta bi se tu moglo napraviti? Ne znam koji model motora imam, al da napomenem da je u pitanju f620y iz 1988 godine.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kuda ti je benzin usel u karter?
Kaj si radil da to otklonis?

reCenter

Član
Tu od
2 Srp 2011
Poruka
117
Kuda ti je benzin usel u karter?
Kaj si radil da to otklonis?

Ako ne zatvoriš gorivo na slavini, iglica popusti ili šta već pa ti gorivo ode u karter i pomješa se sa uljem. Kad upališ nakon toga, bar je kod mene tako bilo, između ostalog ti baca ulje odnosnu tu mješavinu čak na zračni filter.
Riješenje je da prvo zatvoriš gorivo, ispustiš kompletno ulje, naspeš novo ulje, ostaviš da proradi koji minut, ponovno ispustiš i ponovno naspeš novo ulje. I drugi put zatvaraš gorivo nakon svake uporabe.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Dali si mjerio zazor ventila, ako je to u redu, onda mi nekako sve upučuje na karburator, tvoja bi trebala biti sa platinama možda i do njih , kakvu iskru baca na svječicu ?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ako ti je masna glava i klip menjaj karike. uzrok tome je sto izbaci i ulje na iber i zagaravi svecicu i odmah nestabilniji rad. hoce im se to tako odjednom desiti. ako ti uliva gorivo iglica karburatora ti je losa i zameni je. i veliki nivo je uzrok bas nestabilnijeg rada pogotovu na leru i manjem gasu ,jer nemoze progutati gorivo.

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Da kak veli kolega vica karike su najvjerojatnije otisle i sama dizna se potrosila ili ras elala,a karike su vjerojatno dobile po tamburi kad je benzin dospio u ulje i slabo podmazivanje i povisena temperatura.

Na vrh