da , ako su remenice prilagođene okretajima (nisam baš pratio 100% ) , ako ne onda bude učinak pod noževima manji /lošija obradaSvaki motor je napravljen da se vrti i da radi, ležajevi nisu da sjedaju nego da se vrte ! E sad smanji mu noževe, radi na pola gasa, dodaj mu gas - oduzmi mu gas, bull shit!
Prije svega bi trebalo dotjerati još neke stvari, pa onda u probni rad (a nikako nije dobro sa poluispravnim mtk) ići raditi a i slušati svakakve savjete (koji su samo naklapanje i ništa više).
Ako taj motor ima 6,5 KS za razliku od Tomosa koji ima 2 KS.
Znači da taj motor može raditi sa svih 6 noževa (85 cm) sa 30 - 40 gasa, dok Tomos to ne može odraditi ni sa svojom teoretskom snagom od 2 KW (2,7 KS).:icon_rofl:
da, sigurno:icon_mrgreen::icon_mrgreen: imam 4 te kopacice i koristim samo honde.. mio s tomosom mi je samo eksponat za uspomene. zaboravio si reci dok radi radi, ali ga treba upalit. a za upalit ga ti treba 2 dana i svaki put rastavljanje pol motorina. znaci imas dva dana za napravit posao, dodjes na teren i ta dva dana pokusavas upalit tomos. svo rezervirano vrijeme treba poduplat. da ne govorimo kako lepo dela cetverotakna hondica, ima ljepsi zvuk, poteze, radi, momenta na bacanje.. gust je radit...inlove):Nakon svih tih godina mogu samo naglasiti da je taj Tomos UMO 6 motor "super motor" s tri kuglična ležaja na radilici i da se današnji četverotaktni motori bez ležaja, sa "prerajbanom rupom" na Al kučištu kao kliznim ležajem ne bi nikako mogli uspoređivati sa legendarnim dvotaktnim Tomos UMO 6 motorom.
Istina Tomos galami, dere se, smrdi, prdi ali on to radi vrlo veselo i nakon 30 godina radnog vijeka. Smatram da je najslabija karika od Tomos UMO 6 motora rasplinjač, fergazer. Loncin i njemu slični moraju se tek dokazati u praksi. Tko zna možda se pokažu boljima i jeftinijima, ali otom potom za novih 30 godina
napišeno je ovako :Lijepo je napišeno u prethodnom postu ("šasiju - mjenjač").
ma blok..motor je nov.. samo prejak malo 6ks :icon_razz:napišeno je ovako :
puknuo blok aluminijski
po tome ja ne mogu znati jel motor ili mjenjač
a nasa san jenu staru kopacicu 350 i mjenjac od nje iskoristi..baca mi van iz prve ne moren koristit prvu, ali delan u drugoj na pol gasa heheČa si to za jedan mutor monta?
A ča si ono zacinja?
Ovi remeni su bolji.
https://set-bjelovar.hr/prodajni-program/hrvatska/klinasto-nazubljeno-remenje
Vidim da si jako samouvjeren, to čak i nije ni loše. Drago mi je da radiš s onim kopačicama koje voliš.da, sigurno:icon_mrgreen::icon_mrgreen: imam 4 te kopacice i koristim samo honde.. mio s tomosom mi je samo eksponat za uspomene. zaboravio si reci dok radi radi, ali ga treba upalit. a za upalit ga ti treba 2 dana i svaki put rastavljanje pol motorina. znaci imas dva dana za napravit posao, dodjes na teren i ta dva dana pokusavas upalit tomos. svo rezervirano vrijeme treba poduplat. da ne govorimo kako lepo dela cetverotakna hondica, ima ljepsi zvuk, poteze, radi, momenta na bacanje.. gust je radit...inlove):
evo vezano za temu, montaza kohler 6ks na honda f400 sasiju-mjenjac, rad sa 6 motika cijelu sezonu, susa, tvrdji teren---
na kraju sezone puknuo blok aluminijski i svo ulje zavrsilo u zemlji , baremn ne treba spricat protiv korova.
eto toliko koliko je jak motor ali mi se cini da ne prati ostatak traktorica, koji je napravljen za 3 konja.. pa treba pripazit sa snagom i gasom