da , ako su remenice prilagođene okretajima (nisam baš pratio 100% ) , ako ne onda bude učinak pod noževima manji /lošija obradaSvaki motor je napravljen da se vrti i da radi, ležajevi nisu da sjedaju nego da se vrte ! E sad smanji mu noževe, radi na pola gasa, dodaj mu gas - oduzmi mu gas, bull shit!
Prije svega bi trebalo dotjerati još neke stvari, pa onda u probni rad (a nikako nije dobro sa poluispravnim mtk) ići raditi a i slušati svakakve savjete (koji su samo naklapanje i ništa više).
Ako taj motor ima 6,5 KS za razliku od Tomosa koji ima 2 KS.
Znači da taj motor može raditi sa svih 6 noževa (85 cm) sa 30 - 40 gasa, dok Tomos to ne može odraditi ni sa svojom teoretskom snagom od 2 KW (2,7 KS).:icon_rofl:
da, sigurno:icon_mrgreen::icon_mrgreen: imam 4 te kopacice i koristim samo honde.. mio s tomosom mi je samo eksponat za uspomene. zaboravio si reci dok radi radi, ali ga treba upalit. a za upalit ga ti treba 2 dana i svaki put rastavljanje pol motorina. znaci imas dva dana za napravit posao, dodjes na teren i ta dva dana pokusavas upalit tomos. svo rezervirano vrijeme treba poduplat. da ne govorimo kako lepo dela cetverotakna hondica, ima ljepsi zvuk, poteze, radi, momenta na bacanje.. gust je radit...Nakon svih tih godina mogu samo naglasiti da je taj Tomos UMO 6 motor "super motor" s tri kuglična ležaja na radilici i da se današnji četverotaktni motori bez ležaja, sa "prerajbanom rupom" na Al kučištu kao kliznim ležajem ne bi nikako mogli uspoređivati sa legendarnim dvotaktnim Tomos UMO 6 motorom.
Istina Tomos galami, dere se, smrdi, prdi ali on to radi vrlo veselo i nakon 30 godina radnog vijeka. Smatram da je najslabija karika od Tomos UMO 6 motora rasplinjač, fergazer. Loncin i njemu slični moraju se tek dokazati u praksi. Tko zna možda se pokažu boljima i jeftinijima, ali otom potom za novih 30 godina![]()
napišeno je ovako :Lijepo je napišeno u prethodnom postu ("šasiju - mjenjač").
ma blok..motor je nov.. samo prejak malo 6ks :icon_razz:napišeno je ovako :
puknuo blok aluminijski
po tome ja ne mogu znati jel motor ili mjenjač
a nasa san jenu staru kopacicu 350 i mjenjac od nje iskoristi..baca mi van iz prve ne moren koristit prvu, ali delan u drugoj na pol gasa heheČa si to za jedan mutor monta?
A ča si ono zacinja?
Ovi remeni su bolji.
https://set-bjelovar.hr/prodajni-program/hrvatska/klinasto-nazubljeno-remenje
Vidim da si jako samouvjeren, to čak i nije ni loše. Drago mi je da radiš s onim kopačicama koje voliš.da, sigurno:icon_mrgreen::icon_mrgreen: imam 4 te kopacice i koristim samo honde.. mio s tomosom mi je samo eksponat za uspomene. zaboravio si reci dok radi radi, ali ga treba upalit. a za upalit ga ti treba 2 dana i svaki put rastavljanje pol motorina. znaci imas dva dana za napravit posao, dodjes na teren i ta dva dana pokusavas upalit tomos. svo rezervirano vrijeme treba poduplat. da ne govorimo kako lepo dela cetverotakna hondica, ima ljepsi zvuk, poteze, radi, momenta na bacanje.. gust je radit...inlove):
evo vezano za temu, montaza kohler 6ks na honda f400 sasiju-mjenjac, rad sa 6 motika cijelu sezonu, susa, tvrdji teren---
na kraju sezone puknuo blok aluminijski i svo ulje zavrsilo u zemlji , baremn ne treba spricat protiv korova.
eto toliko koliko je jak motor ali mi se cini da ne prati ostatak traktorica, koji je napravljen za 3 konja.. pa treba pripazit sa snagom i gasom