• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO Standard 350

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Takav je karburator moj ima veću polugicu od čoka a ovu polugu iz poklopca cilindra nema. Sajla od gasa je spojena na prvu polugicu od smjera kape motora tj ona koja se nalazi zajedno na strani gdje je čok

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Sa tim i takvim karburatorom, nećeš nikada dobiti da kopačica radi kako spada! To sad drugi put spominješ istu stvar, znači nisi se pomaknuo od početka. Ili slabo vidiš ili si taj karburator modificirao, ili nije takav karburator. Kako može biti sajla gasa spojena na lijevoj strani (kod čoka ????). Na mojoj slici se lijepo vidi di je sajla spojena. :sick:

Ako je gore original karburator Bing 8A 15,5 204 S , 205 ili eventualno 192 i ako je sajla gasa spojena na lijevoj strani , onda to ja ne bi mogao osposobiti a još manje bilo tko na ovom forumu.
I jasno fali ti djelova, tako daaaaa....
A stavi sliku karburatora, ako te nije sran!😁

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Odgovaram onako kako je bilo postavljeno pitanje. Hvala Bogu još uvijek vidim dobro, karburator nisam ja modificirao nego mehaničar koji je radio prije mene. Budem probao postaviti sliku.

Posljednje uređivanje od moderatora:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
A ha, tek sad si se sjetio da gukneš u kojem zecu leži grm!
Sve sam napravio i nikako da radi kako spada, kažeš ja sam radio, sad radio je mehaničar? Sasvim je nebitno ko je radio. Nego je bitno što i kako je napravljeno, očito je problem u karburatoru, ustvari nije problem u karburatoru Zašto? Zato jer je taj karburator razdrkan od davno (godinama je radio bez regulatora) i kao takav je uništen. Tako da možeš pisati litanije , ali nema vajde od toga.

Mali osvrt na neke komentare u svezi tvog problema. Netko je postavio pitanje , a zašto si išao raditi motor? Zato je je motor potrošen, radio je bez regulatora gasa , to je jedan dio priče i drugi poslijedično uništen karburator. U takvoj situaciji najprije treba ustanoviti "da li je karburator uopće minimalno dobar" da bi ga se dalo osposobiti da radi bezprjekorno. Ako je zaključak da je dobar, tek onda raditi ostalo što je rađeno. Ovako je pušiona, bla , bla, blaa... :D o_O:coffee:

Nema potrebe da stavljaš slike, ja vidim situacije bez naslikavanja.

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,954
Ja gledam svoju zalihu takvih karburatora i niti jedan više ne valja. To je tak, potrošio sam i sebe i njih, za furdu smo...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ima dizne a ima i leptir, i to dva leptira.🦋🦋
Ma kako, potrošili su se?🙄

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
A ha, tek sad si se sjetio da gukneš u kojem zecu leži grm!
Sve sam napravio i nikako da radi kako spada, kažeš ja sam radio, sad radio je mehaničar? Sasvim je nebitno ko je radio. Nego je bitno što i kako je napravljeno, očito je problem u karburatoru, ustvari nije problem u karburatoru Zašto? Zato jer je taj karburator razdrkan od davno (godinama je radio bez regulatora) i kao takav je uništen. Tako da možeš pisati litanije , ali nema vajde od toga.

Mali osvrt na neke komentare u svezi tvog problema. Netko je postavio pitanje , a zašto si išao raditi motor? Zato je je motor potrošen, radio je bez regulatora gasa , to je jedan dio priče i drugi poslijedično uništen karburator. U takvoj situaciji najprije treba ustanoviti "da li je karburator uopće minimalno dobar" da bi ga se dalo osposobiti da radi bezprjekorno. Ako je zaključak da je dobar, tek onda raditi ostalo što je rađeno. Ovako je pušiona, bla , bla, blaa... :D o_O:coffee:

Nema potrebe da stavljaš slike, ja vidim situacije bez naslikavanja.
Prvo je ta mašina prije nekoliko godina bila kod mehaničara na remontu on je tu stavaljao neke druge dijelove od druge mašine to je ono kaj nisam spomenuo prije,nakon tog remonta nije baš radila kak treba ali bolje neg prije remonta zbog toga sam se ja kasnije odlučio da ju servisiram.Mašinu sam preložio kako sam predhodno već opisao a karburator nisam dirao kod remonta.Znači vjerovatno je problem u karburatoru.Kak da ja provjerim dali je "uopće minimalno dobar da bi ga se dalo osoposobiti da radi bezprijekorno"??? Ili da jednostavno kupim drugi karburator (ako ih još ima za taj motor)?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Da i ja nešro naučim pa da pitam....zašto motor izgubi snagu kad se zagrije radi karburatora?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Motor ne gubi snagu, nego ne reproducira dovoljno snage, uopće!

Kad bi se konačno udostojio poslikati taj famozni, unikatni, endemični i upropašteni karburator. Onda bi ti možda netko mogao sugerirati što, kako, ako??🥴

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Je ..u pravu si..(kao i uvjek)sad sam se vrato na početak..ja sam zapamtio da gubi snagu kad se zagrije..a zapravo je nema nikad.

ZKL,probaj je bolja situacija kad sas malo čoka?

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
"Nema potrebe da stavljaš slike, ja vidim situacije bez naslikavanja."
Ak se sjećam dobro ovo si napisal nekoliko psotova prije.Daj se odluči onda jel ti treba slika ili ti ne treba??? i daj konkretno nekaj reci kaj misliš u čemu bi mogel biti problem ovak ne bumo riješili do zime problem.

Je ..u pravu si..(kao i uvjek)sad sam se vrato na početak..ja sam zapamtio da gubi snagu kad se zagrije..a zapravo je nema nikad.

ZKL,probaj je bolja situacija kad sas malo čoka?
Nije niš bolja situacija kad dam čok onda se ugasi,moram ju čak paliti bez čoka

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Hvala na odgovoru,jel trebam onda se poigrati sa šarafom na frgazeru ili da to riješim drugačije nekak?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Meni ne trebaju slikice, pitanje je da li tebi trebaju?
Da li uopće želiš osposobiti tog zmaj-kopač?

Ma svakako da se možeš igrati sa vidama na karburatora. Ali ako se igraš kao i mekaniko prije tebe, onda???💥😖

ZKL

Član
Tu od
17 Ožu 2022
Poruka
106
Meni ne trebaju slike vidim u živo kak izgleda 😉. Poslikao sam ga ali me nešto zafrkavati na mobu pa ga ne mogu postaviti. Karburator je Bing 8A 15.5 204S.Kak da ga pravilno podesim ako se uopće može?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh