• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO standard F-400

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,717
Ne kosiš sa njom, zato jer je nemaš, ovo nije tema o F620 ako si primjetio (vjerojatno nisi) kao i puno drugih stvari. Bitno je samo da lupaš bez obzira da li se tvoj post nalazi u ovoj ili nekoj trećoj temi ili se on odnosi na neku šesnaestu temu. :icon_lol::icon_lol:
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Sve je isto samo manjih gabarita kao i 620 tak da ne sračkaj po tavanu i ne piši ponovno ono kaj je netko napisal,a svječica nezna jel pali mješavinu ili čisti benzin!!!:icon_lol:
I ne veli se noga motora nego karter po naški,zbunil buš čovjeka bezveze!
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,615
Ja osobno ispuštam na čepu za naljevanje, samo ju nagnem prema napred i sve iscuri.
Sam bog da je tak to riješeno pa ne treba brinuti o brtvljenju čepa korita motora, a ovoga ionak treba otpuštati.
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Ja sam kao šegrt prevrnuo naopako Zetor 50 super i sve je ulje iscurilo iz motora. Tada smo utvrdili da se u traktoru (koji je ogroman u odnosu na kopačicu) može promijeniti ulje bez skidanja čepa za ispuštanje.:icon_pray:
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Danas sam zvao MIO trgovina u Osijeku za dijelove mjenjača f-400. Opruge i kuglice su manje od 5 kn/kom, valjčić nema, a brtve više ne proizvode jer se to radi sa diht masom???
Pita trgovac zbog čega to tražim, kada sam rekao da iskače iz brzina rekao je da ne iskače zbog toga već da treba odraditi majstor????
 

zziga

Novi član
Tu od
13 Sij 2014
Poruka
9
Getriba Mio standarda 350

U zadnje vrijeme poslije servisa (mijenjao sam dihtung na lančaniku) mi se nešto teško šalta pogotovo u 1. brzinu ne šklecne poluga uđe do pola ali ne isbacuje iz brzine kada uhvati također kada nije u brzini a polugu mjenjača vučem od gore prema dole zablokira nešto vjerojatno nije dobro složeno dok u rikverc i u 2. brzinu ide bez problema.
Dali su to one dve opruge sa kuglicama ili podešavanje na ona dva vijka od kojih je jedan sa rupicom neznam tražim pomoć.
Lijep pozdrav.:eek::
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,717
Re: Getriba Mio standarda 350

. Nije dobro složeno poluga mjenjača, smeta ti onaj lim kroz koji ide poluga mjenjača. Otpusti ona dva vijka M 6 i lim gurni prema napred i zategni vijke. Kod ubacivanja u prvu brzinu uvijek treba sa ručicom mjenjača ići ravno gore (do kraja) onda lijevo, isto tako za izbaciti iz prve (ručicom gore pa desno). Ako se ne mijenja tako, zna se desiti da onaj kljun zaglavi između utora.:(think):
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Re: Getriba Mio standarda 350

Ziga provjeri limove oko poluge mjenjača da nije koji puko,i da ti se nije rasklial sami dosjed poluge pa ako ima lufta teško uskoči u brzinu,i kad skače freza oče izbacit.
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Koji može biti uzrok iskakanja iz brzina ako su vilice dobre, a da tome nije uzrok opruga, valjčić i kuglica????

Danas kupio opruge 2,08 kn/kom i kuglice 6,60 kn/kom.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,717
Nedovoljno uzubljenje, istrošenost zupčanika (lovi samo manji dio zupčanika) i pod opterećenjem iskače. Slabo podešen kljun i ručica za mijenjanje brzina (može i lim ograničavati hod ručice mjenjača). Mislim na lim na kojemu su označene brzine.:(nerd):
 

zziga

Novi član
Tu od
13 Sij 2014
Poruka
9
Hvala na odgovoru,
Ne iskače iz brzine već kada se ubacuje u 1. brzinu ne uđe onaj vrf do kraja gdje piše 1. da se čuje kad šklecne kao naprimjer u 2 brzini a najbolje ide u rikverc.
Također kada izbacim iz brzine i polugom mjenjača idem od gore prema dole zapinje ponekad poluga i neide već kada par puta pokušam onda je oke.
Nešto nije u tim polugama nije dobro sastavljeno podešeno ili je kako su mi rekli u servisu u Osijeku da je možda nešto na nekoj poluzi istrošeno.
Kad bih imao nacrt ili opiskako što postavit podesit ali ide radi ali nije kako je bilo.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,717
Manje je bitno da onaj dio koji prikazuje brzine ide do određene pozicije, nego je bitno da ide u brzinu i da ne iskače iz brzina. U jednom od prethodnih postova sam opisao kako izbacivati iz prve brzine da ide sa manje problema. :(grin):
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
To samo zezaju vijci koji drze birac brzina i taj lim koji je pricvrscen gde pokazuje semu brzina. dotegni polako sve vijcice i radice kako treba. Najcesce se vidi kad se salta u leru gore dole tj .uvek ide u jednu stranu i cese takoreci. U jedne brzine ide dublje u druge plice. Samo pregledaj sve vijcice iza zastitnog lima i remenice i ocisti one osovine koje idu u menjac i malo podmazi.
 

sugarray

Aktivni član
Tu od
27 Stu 2013
Poruka
419
Meni se isto javlja taj problem sa 1. brzinom i to jednostavno riješim. Ako neće do kraja u 1. brzinu stavim u ler i stisnem kuplung nakratko. Nakon toga sjeda bez problema.
 

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
To je kad zub najasi zub pa nemoze da uzupci .Ali i godine cine malo i lose kvacilo nastelovano pa zupci dobiju po tamburi pa zato teze zaskoci. Ali hod u leru kad zapinje gore dole i ide tesno u jednu stranu je vecinom dokaz otpustenih vijaka lima i biraca brzina. U brzine sa jedne strane ide i duboko u polozaj a u drugu stranu nikako ili plitko
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Motor UMO 6 prima gas do pola, a preko toga ga tuši. To mi se dogodilo jučer kada sam nasuo novo gorivo (mješavina 3%). Nisam ga palio od prošle godine, bilo malo staroga goriva i upalio iz drugog poteza i normalno primao gas dok nije potrošio to malo goriva.

To je mjenjač koji sam kupio zablokiran sa tupim valjčićem koji sam brusio. Danas ga opteretio sa prikolicom i ne iskače iz brzina.
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,717
Za umo 06 gorivo se miješa sa 2,5% (mineralno ulje, dvotaktol), ali vjerojatno nije to razlog da ne prima gas preko polovice. Da nije onako kojim slučajem taj popstotak malo veći od 3% ?:eek:
 

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Prvo fergazer dole i u djelove i dobro ga oprat i ispuhat svaku rupicu i dizne...
Pa onda dalje.
 

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Na benzinskoj nema mineralno ulje pa je pumpaš stavio 1,5 dl ulja na 5 l benzina, kaže da ovog ulja treba više.
Dali može štilovo ulje kao za mot. pile i trimere, njega imam?
 
Na vrh