• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO standard F-400

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Na količinu benzina od 4,875 lit. ide 1,25 dcl ulja da bi se dobio 2,5 %.:(:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Nece joj nista biti ni sa 3% i mora raditi samo malo vise dimi. Ocisti ti slavinicu i karburator jer verovatno je problem tu. Ja sam skoro sa trimerom isto tako se zezao zbog loseg svezeg goriva. Cim sam kupio na drugoj pumpi proradi ko da nista nije bilo. Sa polusintetickim uljem ima dobro podmazivanje ali 2,5-3% ipak pravi mesavinu. To ulje je bolje jer manje garezi pravi i problema .Pregledaj i operi filter vazduha

luka009

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2013
Poruka
1,322
Budući da je radio sa gorivom starijim od 6 mj. prvo što ću napraviti je nova mješavina - gorivo pa ona javim rezultat.
Svima hvala.

Poljoprvrednik

Novi član
Tu od
30 Svi 2015
Poruka
3
Re: honda f 620

Pozdrav radni narode,imam problem sa kultivatorom Honda F400 .Jučer dok sam žito okopavao odnednom se ugasi mašina,i pokušam da ju ponovo upalim,omotam kanap oko onog startera, ali starter se ne pomiče,zablokir`o...Jel` neko zna o čemu je riječ ?
Hvala

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Verovatno nisi pratio nivo ulja u motoru pa je zaribala .Ili je nesto zablokiralo u motoru odjednom. Prvo reci jesi imao ulja dovoljno i jese culo kakvo lupkanje u motoru. Kad se ohladi motor probaj na remenici ga okrenuti.Moze se desiti da otkoci ali mislim da ce biti remonta.Klipnjaca najverovatnije je zavarila ili pukla al dok se neproba i otvori nista se nezna

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Zaribala klipnjača na radilici, uzrok nedovoljno podmazivanje ! Ali pustimo to sad, rekao si da si okopavao žito ?:icon_scratch:

Poljoprvrednik

Novi član
Tu od
30 Svi 2015
Poruka
3
Ma jooj @brgud šuti,nikako da se otarasim tog termina,šta ću kad živim u takvoj sredini gdje skoro svi tako pričaju.. :(
@vica ja koliko se sjećam nije se čuo takav zvuk,jednostavno je stalo sve i eto.
Sigurno je do podmazivanja,provjerio sam ulje maloprije..Ne pomaže ono sa remenom.Moram dovest` nekog ko je stručan da vidi jel` klipnjača u pitanju,ja to nisam nikad otvarao,pa se bojim da još gore zeznem nešto

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Nemaš što zeznuti, već je zeznuto, bez rastavljanja motora nema kruha od "žita" (forum je ipak malo širi od tvog kraja). :(devil):

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ako je zaribala radilica, brušenje radilice 100 kn, klipnjača cca 270 kn, leržajevi cca 60 kn, semerinzi radilice cca 70 kn i onda kad već rastavljaš promijeniš i karike i još koja sitnica i ruke skupi se min. 200 eurića.:icon_evil:

mamikulcic

Novi član
Tu od
2 Lip 2015
Poruka
2
Dobar dan svima. Novi sam ovdje pa nemojte zamjeriti ako sam previdio nešto pa pitam glupost.
Naime, posjedujem f450 i ostao u rikvercu. Nakon što lokalni meho nije htio preuzeti kultivator na popravak odlučio sam sam slagati. Odmah nakon što sam otvorio mjenjač bilo je očito što je kvar.
002ad57179ba88406303759d5c66d58e.jpg

Sad me zanima dali tko zna što bi mogao biti uzrok ovog trošenja viljuške?

Gdje mogu u okolici N. Marofa ili Vž kupiti zamjenske dijelove za navedeni kultivator?
Dali ču jako pogriješiti ako kupim kartistar INA super 3/5 i isto ulje iskoristiti za mjenjač i za motor?
Unaprijed hvala svima na odgovoru!
Lijepi pozdrav!

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Znači da je vilica držala zupčanik u uzubljenju, umjesto da utvrđivač poluge vilice drži u određenoj poziciji. Uzrok tome može biti utvrđivač poluge vilice, razštimanost kljuna za ubacivanje u brzinu, položaj lima kroz koji prolazi poluga mijenjača. To su najčešći uzroci, pisao sam o tome dosta (ima i slika). Za ulje je napisano mali mlijon puta. U motor 10W40 (ako radi na nižim temperaturama), ali pošto se mtk pretežno koristi na proljeće i ljeti, do 35 celzijevaca onda ulje sea 30. Za mjenjač ulje 15W40 (super- 3,5).:cool:

mamikulcic

Novi član
Tu od
2 Lip 2015
Poruka
2
Ok, hvala. Još je samo pitanje gdje mogu nabaviti dijelove? Ne treba biti nužno Vž, možete savjetovati i trgovine negdje drugdje pa riješim preko dostave...

dajc1

Dobro znana faca
Tu od
26 Lip 2011
Poruka
522
Dobar dan :)
Možda netko zna gdje bi bilo za kupiti čep rezervoara za mio standard?
Inače motor nije hondin nego je mio standard.

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Ja stvarno nisam znao da je bilo kojih motora osim Hondinih. Sto su to oni radili po licenci ili kako?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Ma nije bilo njihovih motora,samo slovenski i Japanski,a ovaj sa oglasa je g200 japanski 5.5ks.

Najnoviji postovi

Na vrh