• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

MIO STANDARD F42

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,718
Baš sam se i ja raspitao za slanje u Makedoniju i može se poslati, isto kao i za Srbiju i Bih. Tako da bi mene koštalo za Makedoniju manji paket do 500 g 120 kn.
 

gasans

Član
Tu od
25 Ožu 2017
Poruka
51
Bas mi pre dan-dva rece drug da je primio paket iz Madjarske, doduse platio postarinu par stotina dinara vise ali nista strasno. Klasicno poslato postom.

Druze, ostavljen je link u temi gde moze da se online naruce bocni, ne bi bilo potrebe nikakve da taj neko trosi gorivo i vreme da bi nasao bocni u nekoj radnji, vec bi mu stiglo na kucnu adresu. Svakako bih coveka castio koji dinar vise, nemoj da brines :)

Cekaj, pricas mi o troskovima za gorivo, a meni preporucujes da dodjem iz Nisa za Novi Sad da bih kupio 2 stvari koje zajedno ne kostaju max 400 dinara? 300 kilometara druze u jednom pravcu, putarina? Uozbilji se.

Hvala svakako na odgovoru, pozdrav :)
Ko ti govori da dodjes u N.Sad,ajde citiraj od reci do reci...Pruzio info..gde ima a ti tako.Sad ti ne bih pomogao nikad,a imao dobru volju da ti posaljem.
O onome za pomoc i olako, da objasnim posto pravis zabunu verovatno namerno i iz koristi...
I pored dobre volje nekad ljudi moraju da odloze svoje obaveze i usklade vreme da bi pomogli...nekad i na svoju stetu.Tako da nije bas sasvim...A lako proverljivo... vecina trgovina nece da se bakce sa time veliki troskovi a zanemariva zarada.Pritom ne mislim na vrednost delova vec odlazak u postu,cekanje u redu itd...Ko je slao zna o cemu pricam...
No ti najbolje znas...

Baš sam se i ja raspitao za slanje u Makedoniju i može se poslati, isto kao i za Srbiju i Bih. Tako da bi mene koštalo za Makedoniju manji paket do 500 g 120 kn.
Tako je salje se normalno,cak medjunarodne posiljke imaju dovoljan rok za preuzimanje i postuje se navedena vrednost u nekim granicama.Vise puta slao vece vrednosti a navedena manja i proslo bez carine.Naravno ako se ne preteruje...previse ;) ;)
 

vapaka

Novi član
Tu od
2 Ožu 2022
Poruka
26
Druže, ne uzimaj za zlo, iskreno nisam imao namere da te uvredim. Čitajući moj post sada, ispada da sam bio napadan i neprijatan, izvinjavam se.

U strašnoj gužvi sam bio tada, brzinski pročitao tvoj post i odmah napisao šta sam napisao.

Oprosti još jednom i hvala. Živ bio!
 

Vrta

Novi član
Tu od
29 Ruj 2024
Poruka
1
Pozdrav, nedavno sam nabavio Hondu F42 sa G42 motorom (171ccm) i nakon osnovnog servisa sam frezao jednu dugo neobrađivanu njivu. Nakon sat - dva motor je izgubio na snazi i ugasio se. Rastavio sam karburator i našao začepljenu glavnu diznu. Nakon šta sam sastavio karburator Honda je upalila, ali snaga nije bila kao prije, a nakon par minuta frezanja opet se ugasila. Nakon toga jedini način da je upalim je bilo sa čokom i gasom do pola. Balansirajući sa čokom i gasom sam je uspio izvući sa njive do kombija i tu je ugasio.
Doma sam karburator ponovo rastavio ali nisam našao ništa začepljeno, nakon ponovnog sastavljanja motor je palio normalno, radio bez čoka, dizao okretaje sa davanjem gasa ali ga nisam imao di isprobat po pitanju snage. Pošto je Honda bila loše i neredovito servisirana a kod startanja je bilo relativno malo otpora na konopu odlučio sam skinut glavu i vidit u kakvom su stanju ventili i cilindar.
Na cilindru nema velikih ogrebotina a stanje ventila se vidi na slici. Ako netko može prokomentirat izgled ventila i vrha cilindra bio bi zahvalan. Rastavit i sastavit stvari mi nije problem, ali "gatanje" iz zatečenog stanja mi nije jača strana.
Provjerio sam i zazor ventila, usisni je oko 0,25mm (po specifikaciji previše, 0,07mm bi trebala bit oba) a ispušni nisam uspio provjerit jer ima kapicu na donjoj strani i nemoguće je izmjerit zazor. Neznam jeli ovo netko krpio pa su dva različita tipa ventila korištena, ali nekako sumnjam da je to tvornica ovako zamislila.
Isprike na dugom postu...
 

Prilozi

  • IMG_0420.jpg
    IMG_0420.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 4
  • IMG_0417.jpg
    IMG_0417.jpg
    71.8 KB · Pregleda: 4

Najnoviji postovi

Na vrh