Isto šta i sa mjerom 6.2 produžen natječaj i bezveze prijava previše .Mislim da bi se najvise trebalo zaliti na produzenje natjecaja za mjesec dana, a bilo je vec i tada previse prijava. Neka kazu razlog produzenja natjecaja. Isto ce sada biti sa 6.1.1 i 6.3.1.
Znači ništa od alokacije. Točno ti dođe da ti se više ne da raditi ovaj posao kad ljudi ne prolaze na natječajima, nema smisla... Ljudi se samo za pripremu istroše, i novce i vrijeme, ti koji im radiš ih usmjeriš i sve posložiš i na kraju od svog tog truda ništa. A projekti lijepi i pametni. Točno usmjeravaju svih u kredite...Još uvijek se raspravlja o eventualnom povećanju alokacije, zato još traje, ako neće biti povećanje alokacije, sredinom godine ( to će na kraju biti listopad studeni 2022 će opet ići navedeni natječaj)
Pa to i je problem, neki su čekali za super projekte skoro dvije godine, sad ni neće ići u realizaciju jer su cijene išle u prosjeku 30 % gore, morali su odmah objaviti bar inicijalnu listu, i datume prijave projekata....pa da se vidi ko je i kada slal. Šteta jer su se ljudi ponadali, jer se produžil rok, da nema dovoljno prijava.Znači ništa od alokacije. Točno ti dođe da ti se više ne da raditi ovaj posao kad ljudi ne prolaze na natječajima, nema smisla... Ljudi se samo za pripremu istroše, i novce i vrijeme, ti koji im radiš ih usmjeriš i sve posložiš i na kraju od svog tog truda ništa. A projekti lijepi i pametni. Točno usmjeravaju svih u kredite...
Slažem se u potpunosti. Ne znam, baš mi je žao. Trebali bi staviti bodovanje i za inventivnost i dobro osmišljeni plan. Malo od drugih područja pokupiti ideje za bodovanja, bar dio da se tu može iskočiti. Poduzetnici su imali kvalitetan natječaj ove godine, i vrlo brzo odrađena obrada, pa su opet odustajali i zbog tih cijena, a pitam se i kakva će biti realizacija na kraju jer kako sam pričala s jednom ženskicom iznutra, išli su svi na maksimalne bodove pa sada moraju parametre i ostvarivati. Što uopće nije jednostavno. I već odustaju jer su se zaletiliPa to i je problem, neki su čekali za super projekte skoro dvije godine, sad ni neće ići u realizaciju jer su cijene išle u prosjeku 30 % gore, morali su odmah izbaviti bar inivijalbu listu, i datume prijave projekata....pa da se vidi ko je i kada slal
Da kaj se tiče natječaja za poduzetnike rang lista je bila bolje poslozena, ali su si sami poduzetnici krivi kaj su išli na maks.broj bodova, kad onda se ni sam povrat na investiciju ne isplati s obzirom na stopu sufinanciranja i sve popratne troškove.Slažem se u potpunosti. Ne znam, baš mi je žao. Trebali bi staviti bodovanje i za inventivnost i dobro osmišljeni plan. Malo od drugih područja pokupiti ideje za bodovanja, bar dio da se tu može iskočiti. Poduzetnici su imali kvalitetan natječaj ove godine, i vrlo brzo odrađena obrada, pa su opet odustajali i zbog tih cijena, a pitam se i kakva će biti realizacija na kraju jer kako sam pričala s jednom ženskicom iznutra, išli su svi na maksimalne bodove pa sada moraju parametre i ostvarivati. Što uopće nije jednostavno. I već odustaju jer su se zaletili
Ma usmjeravaju na odustajanje od svega, eto kud usmjeravaju.Znači ništa od alokacije. Točno ti dođe da ti se više ne da raditi ovaj posao kad ljudi ne prolaze na natječajima, nema smisla... Ljudi se samo za pripremu istroše, i novce i vrijeme, ti koji im radiš ih usmjeriš i sve posložiš i na kraju od svog tog truda ništa. A projekti lijepi i pametni. Točno usmjeravaju svih u kredite...
Koliko bodova imate?Ma usmjeravaju na odustajanje od svega, eto kud usmjeravaju.
Već mi je preko 4 mjeseca prijava u obradi, dva mjeseca prošla od tražene nadopune, izgubila sam više volju za bilo čim.
Da jedna osoba sama obrađuje sve te prijave i da na 1 odobrenu dolazi 5 odbijenih već bi uz osamsatno radno vrijeme trebala biti gotova s time. Nadrealno je ovo sve.
78Koliko bodova imate?