melitakc02
Novi član
- Tu od
- 9 Stu 2021
- Poruka
- 6
U posjedu i zakupu ili se to odnosi samo na tu zemlju koju ću kupiti?Da, bitno je da imaš min 1ha površine (po arkodu)
Posljednje uređivanje:
U posjedu i zakupu ili se to odnosi samo na tu zemlju koju ću kupiti?Da, bitno je da imaš min 1ha površine (po arkodu)
jel nije bitno da poveča EVPG za 25% od trenute, bez obzira na površinu zemlje koju bi kupio.Da, bitno je da imaš min 1ha površine (po arkodu).
Nasljedni red ne moze. Znaci ne moze od oca i djeda ili sina. Mozes od brata, bratica. Tako je bilo u prvom natjecaju prije 5 godinaPitanje vezano za kupovinu zemljišta. U uvijetima prihvatljivosti piše da nije dozvoljena kupovina zemljišta od obitelji, ali nigdje nisam pronašao točnu definiciju tko sve spada pod obitelj. Možda idem previše u detalje, ali na internetu sam pronašao 5 definicija, od toga da djed i baka ne spadaju, pa do toga da ženin bratić spada, pa nisam više pametan što je točno
46Koliko bodova?
Morate zemljište kupiti, jer ne možete na postojećem povećati SO koliko sam ja shvatila..a ako imate dovoljno novaca, kupite i malčerAko netko zna može li se uz digitalizaciju i obnovljive izvore kupovat nešto drugo do oni 50% iznosa potpore ako prati poslovni plan i povećanje ekonomske veličine. Npr zbog povećanja ekonomske veličine potreban mi je novi malčer, tj neka nova mehanizacija. hvala
Cijeli iznos ti je podijeljen na 2 dijela, prvi dio ti je vezan uz sam nasad, znači sadnice,zemlja, obrada zemlje, sve ostalo sto je vezano uz sadnju novog nasada te digitalizacija/obnovljivi izvori energije, iz drugog dijela iznosa se kupuje mehanizacija/strojevi i sve ostalo sto ne ide u prvi dioAko netko zna može li se uz digitalizaciju i obnovljive izvore kupovat nešto drugo do oni 50% iznosa potpore ako prati poslovni plan i povećanje ekonomske veličine. Npr zbog povećanja ekonomske veličine potreban mi je novi malčer, tj neka nova mehanizacija. hvala
NetocnoMorate zemljište kupiti, jer ne možete na postojećem povećati SO koliko sam ja shvatila..a ako imate dovoljno novaca, kupite i malčer
Jel možeš objasnit, sam isto skužio kao i melitakc02Netocno
Tako je, s time da nisam sigurna da li je prihvatljiva kupnja jednogodišnjeg bilja, nisam se stvarno ovim državnim natječajem bavila, svi moji klijenti udu na natječaje lagovaKoliko ja razumijem, ne mora se kupiti zemlja. Ako imas zemlje koja je npr pod ugarom, mozes prosiriti povrsine sadnjok jedno ili visegodisnjeg bilja kroz projekt.
Tako npr mozes posijati mrkvicu na dodatnih 0,5 ha ako ti to dize ekonomsku velicinu za 25%... Troskovi koje imas (sjeme, priprema zemlje) se priznaju, a ostatak do 50% ulozis u digitalizaju ili obnovljive izvore.
Neka me netko ispravi ali ja nisam nasao da je to nedozvoljeno.
@IstraOPG moze pojasnjenje?