moram se složiti sa tobom, tebi ne odgovaraju uvjeti i to je ok da se onda ne prijavljuješ. Nadam se da će u budućnosti biti neki natječaj koji će ti odgovarati da ti da vjetar u leđa da se brže razviješMa vidite.. jadna nam je ta poljoprivreda ako ovisi o humanitarnoj pomoći.. Opet njivoi uvjeti ne udovoljavaju mojim kriterijumima.. Premalo je to novca da mi određuju dinamiku, opseg i pravac razvoja moje proizvodnje.. Nisam potkovan niti stranački niti rođački i znam da najmanju stavku ako nisam ispoštovao da će da mi se naplatiti duplo..
Odavno pričam.. da se momentalno ukinu svi poticaji i poljoprivreda bi ličila na nešto a ovako je čista lakrdija.. Kad se maknu poticaji, maknuti će se i mafija iz poljoprivrede jer nema lake love.. Milijarde se slijevaju u nečije džepove a sela nestaju..
Zemlja ne treba gazdu već slugu..
Što se tiče kriterija 6. tu je jasno, u trenutku podnošenja konačnog zahtjeva za isplatu moraš biti proizvođač ili subjekt u lancu proizvodnje proizvoda čiji je naziv zaštićen i registriran na razini Europske unije kao ZOI (zaštićena oznaka izvornosti), ZOZP (zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla) ili na nacionalnoj razini kao „Dokazana kvaliteta“. Guglaj koji su to proizvodi i vidi da li se tu možeš ubaciti. Npr ako proizvodiš maslinovo ulje i iz istre si imaš ZOI Istra, dolaze ti u kontrolu u svakoj fazi proizvodnje i na kraju dobiješ tu oznaku ako prođeš kontrole. Za ZOI se to plaća (imaš za to mjeru 3.1.1.) za ostalo ne znamSto znaci tocka 6 kod kriterija odabira - sustavi kvalitete? Da li uopce mozemo uci u sustav kvalitete ako jos nemamo proizvod odnosno tek planiramo novi nasad?
Možda s nekakvom opremom za preradu,ili još novih nasada.A gdje se ja tu mogu uklopiti kao proizvodac vinskog grozda 🤔
Pa to morate sami provjeriti za sebe ili neka vam konzultant koji će vam raditi provjeri. Svaki opg i svaka prijava je priča za sebe, uvijek se istražuje za specifičnu situaciju. Ako nemate kako zadovoljiti uvjet, nemate bodova, ne možete na silu dobiti bodoveMa u ovo da se uklopim pod zadnje. Znaci moro bi biti u lancu. Men kolko sam nabrzaka skuzio moro bih posaditi grasevinu. Jer grasevina je ZOI u mom kraju-Pozega. E sad mislio sam ako budem uopce pisao za povecanje opg-a ici na sadnju vocnjaka- to cu svakako,dobio nedobio. Imam spremno oko 1.3 h odma zemlje. A gdje mi se uklapa tu vocnjak? Za tu tocku 6.
Za ovo prvo pitanje u vezi ekonomske veličine jasno je na radionici bilo receno da nema vise mijenjanja. Isto tako ne moze se ni sjedište opg-a mijenjati, to je isto bilo postavljeno pitanje.Vidim da su neki od kolega napisali da se ne može više mijenjati ekonomska veličina.
u natječaju to nigdje ne piše, a koliko sam gledao na prošlom natječaju 6.3.1 se ekonomska veličina mogla mijenjati do prijave, ili tako negdje (mislim da su definirali točan datum i sat).
Na drugim natječajima je jasno navedeno do kada se može mijenjati ekonomska veličina, u pravilu prije objave natječaja na e-savjetovanju. Ako bi to ovako naknadno uvodili, to je razlog da se traži poništenje natječaja.
Molim nekog da mi pojasni što znači iz natječaja: Korisnik mora podnijeti poslovni plan za jedan sektor (razred iz EVPG) isključujući cvijeće, gljive, sjeme i sadni materijal, rasadnike, puževe:
Da li to misle na jedan od sektora kako su u natječaju definirali: stočarstvo, voće i povrće, ostali sektori ili a nešto drugo?
Što znači razred iz EVPG?
Može li se prikazati za sektor voćarstvo kupnja sadnica i zemlje (ili samo kupnja sadnica)?
Hvala unaprijed
Sve je to jasno rečeno, ali to nema nigdje napisano i sad to meni ispada kao rekla kazala...Za ovo prvo pitanje u vezi ekonomske veličine jasno je na radionici bilo receno da nema vise mijenjanja. Isto tako ne moze se ni sjedište opg-a mijenjati, to je isto bilo postavljeno pitanje.