Molio bih vašu pomoć jer imam dva pitanja u vezi natječaja za mjeru 6.3.1, a nikako ne uspijevam dobiti odgovor od nadležnih u Ministarstvu.
1. U izmjenama natječaja od 29. kolovoza 2018. stoji da za isplatu druge rate, među ostalim dokumentima, treba podnijeti i:
Ugovor o najmu/ zakupu koji mora biti sklopljen na rok od najmanje 10 godina od podnošenja Zahtjeva za potporu ako su u poslovnom planu navedene aktivnosti koje se obavljaju na zemljištu /objektu koje nije u vlasništvu korisnika
Treba mi pojašnjenje, imam s ocem ugovor o plodouživanju na 15 godina za parcelu (čestica br. 2763/1, k.o. Dubrava) koju sam u sklopu poslovnog plana pripremio za sadnju i na kojoj ću na jesen posaditi bademe. Čestica nije pravno "očišćena", tj. moj otac ima samo ugovor o nasljeđivanju, a na česticu je upisan velik broj vlasnika koji su trenutno tko zna gdje, kako to već biva u Dalmaciji..
Je li takav ugovor o plodouživanju u redu i hoće li mi biti priznat kao valjani dokument?
2. U poslovnom planu sam napisao da kupujem novi stroj, no proizvođač je zbog krize izazvane koronavirusom upao u probleme i ne može mi izraditi stroj. Našao sam sličan koji može služiti za istu namjenu, ali je polovni. Smijem li kupiti polovni umjesto novog, a da sve bude sukladno pravilniku? Radi se o jednom od četiri stroja za čišćenje badema, cijena je 10.000 kuna. Sve ostalo sam priveo kraju i ovo je jedini ustupak koji sam tražio.
Još jednom hvala na odgovorima.