Mali osvrt...meni je zanimljivo da dobra većina ljudi uopće ne primjećuje zapravo prave i bitne možebitne probleme i pojave prilikom nekih procesa proizvodnje ili sl..nego uvijek neke nebitne površinske stvari..(u što sam se uvjerio kroz desetak svojih postova a i kroz čitanje mnogih drugih)..
**** Velika iznimka: štovani član ZJ !!!!!!!!!!!!!
pozdrav. planiram napraviti kosu mješaonu cca 400 kg pa me zanima koliko okretaja treba imati pužnica, ako netko zna.
koji promjer sita koristite na mlinu?
jel ima razlike u optimalnom promjeru za recimo krave simentalke, svinje itd?
ja sam razmišljao da je 8-10mm najbolje, 12 mi se čini pregrubo, al nisam naročito pametan po tom pitanju
zavisi kakvog mlina imaš...kod mene na mješaoni je 7kW trofazni i sito 8mm,pa mi još uvijek melje malo presitno...
pozz novi sam tu i htio bi praviti mjesaonu za hranu imam neki mlin koji mi goni traktor mellje sve sa klipom pa me interesuje koliki obrtni moment ide uspirale koja mjesa i koja snaga motora recimo jeli ima iko neke nacrte neke preciznije mjere o mjesaoni stim da bi trebao ako ko ima ii precnik spirale koja mjesa recimo na mjesaoni od 400- 500 kg unaprijed hvala
u potpunosti se slazem jer trofazni od 7kw je jak motor i zrnje ga ne uspije zaustavljati ( opteretiti) nazalost ja nemam trofaznu struju i moram se zadovoljiti sa monofaznim od 3kw a sad uvesti trofaznu struju radi 3-4 krmace 10-tak tovljenika i 1 nerista na vidim svrhe.....