• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Molim savjet oko kupovine motokultivatora za voćnjak

gorman

Član
Tu od
19 Sij 2014
Poruka
50
Pozdrav svima.

Dugo čitam ovaj forum, red je i da priupitam nešto Vas, cijenjene forumaše sa stažom. :)
Dakle, prošle sam godine zasadio skoro pa hektar voćnjaka. RIječ je o bobičastom voću (haskap), razmak između redova je standardnih 3m i od ovog proljeća trebat će sve to kositi i održavati.
Parcela je odmah do kuće i potpuno ravna. Nisam pametan kakav stroj da kupim za košnju, nešto malo frezanja, a dobro bi mi došla i prikolica. Motokultivator ili neki mini traktor? Novo ili rabljeno? Kod nas ili vani?
Na jesen ću vjerojatno zasaditi još jedan hektar tako da i to imate na umu. Dakle, trebam motokultivator/mini traktor, malčer, frezu i eventualno prikolicu.
Što predlažete? Gledao sam novi Labinprogres GREEN 3LD 510 sa svim tim priključcima i izračunao da bi me sve skupa izašlo nekih 50.000 kuna.
Ima li jeftinijih opcija?

Unaprijed hvala,
Goran
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
na tvome mjestu ja bi uzel taktor,ali ako si zapel za motokultivator pogledaj bcs(jedan je na ovoj maloj sliki sastrane) ili goldoni.
 

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,000
imaš bezbroj tih vočara,ovi japaneri nisu loši ali za dijelove se čeka jako dugo,imaš antonio carraro,goldoni,bcs,tomo vinkovič....
 

Kuba

Član
Tu od
8 Velj 2011
Poruka
175
Prodaje moj kum Honda G42f 6 konja,u super stanju....evo broj 0959031860 DRAŽEN
7912010-broj oglasa,oglas je na NJUŠKALU
 

sumadinac

Član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
815
Bezi od novih masina,to se mahom radi nekvalitetno,sto starije to bolje(kvalitetnije),najbolje bi bilo kad bi naso malo koristenu masinu proizvedenu krajem70-ih ili80-ih godina.Ja bi ti preporucio toma vinkovica i to modele iz serije700,a i manji bi ti vrsili posla,samo nemoj pe 18,ako se odlucis za tv postavi pitanje u temi tomo vinkovic i dobices adekvatni odgovor,a nisu losi goldonci,pasqvali i zglobne agrije,ali uvek treba gledati dostupnost delova,jer ako kupis neki redak model i sto neodgovara sa drugog sto bi reko narod u mom kraju mozes da se slikas,tako da bi ti ja preporuvio ipak toma vinkovica.Ako se pak odlucis za mtk uzmi velikog labina ili goldonca,sa okretnim ruckama,ako ti je votnjak u strani i ima uspona potrebna je kardanska prikolica.Cene po oglasima su prenaduvane,tako da racunaj 20-30posto manje nego na oglasima,ako ti nije hitno,pricekaj malo,svakodnevno prati oglase i izletece nesto povoljno,ja sam tako ceko i kupio toma vinkovica sa svim prikljuccima ukljucujuci i frezu za500e.
Moj glas ide za manji traktor,nek je sa srecom.
 

gorman

Član
Tu od
19 Sij 2014
Poruka
50
Hvala svima na savjetima.
Tražim Tomu po oglasima, valjda ću ubosti nešto do proljeća.
 

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
ja sam također u razmišljanju dali kupiti motokultivator da ne moram više štihati, pa bi me zanimalo koji tip motokultivatora bi bio optimalan za uzoravanje nekih 200-250m2 i koje priključke bi sve morao imati koji bi mi zamjenili ručno štihanje?
 

traktor

Novi član
Tu od
29 Stu 2013
Poruka
28
meni je to potrebno isključivo da ne moram više štihati...u svakom slučaju gledao bih neki racionalan omjer cijene i kvalitete, a sad nisam upućen previše u kojim okvirima se to kreće
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,375
Hvala svima na savjetima.
Tražim Tomu po oglasima, valjda ću ubosti nešto do proljeća.

Moj prijedlog ti je YTO 254. Ima ga moj komsija vec 5 ili 6 godina i bavi se vocarstvom. Obradjuje malo vise povrsine nego ti. Traktor ima sigurno vise snage nego deklarisanih 25 ks. Nosi grablje bez problema koje ja kacim na traktor od 42 ks,a i teske su 200 kg.Naravno ima pogon i na prednje tockove. On je kacio moj plug 2x10 cola i ore ledinu do 15 cm bez problema, ali za njega je ipak jednobrazdni plug. Na prikolici vozi bez problema 2000L vode.

Bjezi od tih zglobnih traktora. Tomica se samo gura u traktore,a u sustini je malo bolji mtk.
 

veljko

Član
Tu od
21 Stu 2013
Poruka
110
gormen po meni za te pare najisplativize uzeti 539 a on sa tim tvojim prikljucima nebi bio skuplji od 4000e
 

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,155
meni je to potrebno isključivo da ne moram više štihati...u svakom slučaju gledao bih neki racionalan omjer cijene i kvalitete, a sad nisam upućen previše u kojim okvirima se to kreće

u biti tu površinu je dovoljno jednom preorati a poslije samo frezaš. neki manji labin ili goldoni sa frezom je dovoljan.
 

laik

Član
Tu od
27 Pro 2011
Poruka
367
20.000 - 40.000 kuna za stroj i spomenute priključke. Što manje, tim bolje. :)

Poslušaj ti lijepo mene i nećes se zaj... sigurno, otiđi i kupi novi Labin progres motokultivator super specijal 12,2 konja(onaj veliki) i to sa paljenjem na akumulator taj košta mislim 27 000 kuna ali to je kvaliteta Extra ,prikolica kardanska(ta ima pogon i može uzbrdo kao i traktor)košta mislim oko 10 000kn,a ostali priključci za njega su jeftiniji a ima i polovnih kupit još jeftinije po oglasnicima.......Moj savjet ti je da ne kupuješ polovne traktore jer ne znaš šta ćeš kupit i onda će ti se samo kvariti i razočarat ćeš se ovako kupuiš Extra stroj koji bi ti i za 5 hektara bio i više nego dovoljan i koji će ti trajat 20 pa i 30 godina,
 
Na vrh