• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

motokultivator honda

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Re: motokultivator

Kupujem motokultivator.
Sluzio bi za oranje i frezanje vrta.
Gledam Honde f600, a ono sto mi je jos upalo u oko je Labin Progres Junior 7ks benzinac.
Zanima me koji je bolji i po cemu?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051

Kupujem motokultivator.
Sluzio bi za oranje i frezanje vrta.
Gledam Honde f600, a ono sto mi je jos upalo u oko je Labin Progres Junior 7ks benzinac.
Zanima me koji je bolji i po cemu?

Labin je dobra freza i nije ko honda jer je honda kopacica a labinka je iskljucivo freza i ima pogon preko kardana dok kad bi na hondu htio stavit frezu ima pogon prek lanca.
Ako treba za vrt bolja je labinka jer sitnije radi zemlju dok kopacice tak sitno nemogu.
Honda ima jako kvalitetan motor bar ove do 95god.i cvrstu i izdrzljivu getribu.
Labin malo vise trosi goriva od honde al za vrt je po meni labin bolja. A dosta je teska i jaka za plug.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400

labin je motokultivator i svi prikljucci idu preko kardana i iza njega. tezi je ,jaci i solidan .benzinci su mu skloni malo problemima pogotovu kad se neodrzavaju kako treba. jaci za vucu prikolice i prikljucnih masina i sitnije frezuju zemlju ali i plice u dubinu od honde. sto se tice robusnosti honda je jedna od najzahvalnijih masina i jako malo trosi. frezuje dublje jer se motike stavljaju umesto tockova a ima i vucni frezer ali po meni nije dobro uskladjen jer se mnogi zale na njega. prikljucaka ima dosta na izbor i sa vecinom je dosta dobro uskladjena. za manje radove je bolja i jeftiniji izbor a ako se vise radi labin je bolji izbor

Ante2

Aktivni član
Tu od
12 Tra 2012
Poruka
180

ne znam dali ti uopče možeš montirati kotače jer je to kopačica ali ti je to odličan stroj za frezanje i međuredno frezanje kada smanjiš širinu motika

Mogu se gume da montiraju samo je potrebno osovinu kupit s kolima da se mogu montirati, za ovu sezonu bi koristio samo vadilicu kumpira al neznm bili to moglo fukcionirati zajedno s frezom ili je potrebno stavit kola umjesto nje.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400

ako mislis cips da napravis od krompira onda moze. moras tockove da montiras ili gvozdene ili gumane da bi radio vecinu poslova sa prikljuccima .sav bi krompir isekao a nebi ni krenuo sa vadilicom.

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Nista od labina...isao gledati...curi fest ulje iz getribe...vlasnik laze i mulja...

Jos je jedan goldoni taman ga sad krenuo gledato...kad prodano...

A valjda ce mi uletjeti nesto...

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
obicno je tako kad se hoce kupiti. samo strpljenja i nace se samo ne zuri. bitno je da su novci spremni a cim naletis na dobro nerazmisljaj.

mraci38

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
81
Stigla danas nova bobina poštom: 260 kn + 30 kn dostava.

Al sam se namučio dok nisam došao do čovjeka, koji inače može nabaviti dosta dijelova za mtk povoljnije nego u servisima.
Ako kome zatreba kontakt nek se javi na pp.

Pozdrav. možda neko zna kako stupiti u kontakt sa ovim članom foruma?

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
posalji mu privatnu poruku. kad bude na forumu stice mu odmah. ja neznam kako drugacije

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
Dobar dan zanima me imam HONDU F-600 G-200 Pa me zanima jedno pitanje onaj filter za zrak dali se u njega sipa malo ulja.pomozite mi :^):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Dobar dan zanima me imam HONDU F-600 G-200 Pa me zanima jedno pitanje onaj filter za zrak dali se u njega sipa malo ulja.pomozite mi :^):

Da stavi bilo koje motorno oko 1dl imas oznaku na njemu,crtica i pise pokraj max.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Možeš i spužvicu onu oprat u benzinu i ocijedit i ostavit da se osuši na zraku , i onu posudu di dolazi ulje isto oprat u benzinu.

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
Možeš i spužvicu onu oprat u benzinu i ocijedit i ostavit da se osuši na zraku , i onu posudu di dolazi ulje isto oprat u benzinu.

Kupio sam ja novu tu spuzvu Pa sam i stavio malo ulja napunio one jarke sto ima unutra.I jos me zanima posto sam si kupio frezu a neznam nist o njoj pa me zanima ja kad krecem mislim kad gurnem onu spojku da zategne remen on zašlajdra dali je to normalno ili nesmije tako ja mislim da on bi trebao polako krenuti...

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Kupio sam ja novu tu spuzvu Pa sam i stavio malo ulja napunio one jarke sto ima unutra.I jos me zanima posto sam si kupio frezu a neznam nist o njoj pa me zanima ja kad krecem mislim kad gurnem onu spojku da zategne remen on zašlajdra dali je to normalno ili nesmije tako ja mislim da on bi trebao polako krenuti...

Kad kreces lagano guraj polugu dok ne krene al je normalno da malo cukne ak je jaci gas jace cukne.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
kako spojku gurnes tako krene. ako je polako guras ona ce polako krenuti ,a ako je samo gurnes ona ce momentalno zaslajfati ili trgnuti napred. ko i auto polako do pola da krene i onda do kraja

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
hvala vam svima a sta znaci ako puca iz auspuha kad iz velikog gasa smanjim do kraja.:^):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
hvala vam svima a sta znaci ako puca iz auspuha kad iz velikog gasa smanjim do kraja.:^):

To nije dobro nemoj raditi sporije pustaj gas.
Najcesce je do ventila i loseg goriva stari benzin ili je pun vode ili pre malo oktana.

marijanm

Član
Tu od
11 Svi 2013
Poruka
34
kakvo ide ulje za motor i koji broj i koje je ulje za mjenjać hvala unaprijed:icon_jook:

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ulje ti ide 15w40 mada sam ja u moju sipao 10w40 polusinteticko. bolje mi se pokazalo u eksploataciji. u menjac isto ide motorno ulje bilo koje.cini mi se oko 3ili 3,5L. ako hoces sacuvati motor i da bude dugotrajan nikad neteraj motor pun gas . nikakve potrebe nema za tim pogotovu za motor bez opterecenja. pola gasa do 2/3 je sasvim dovoljno za bilo koji i najcrnji posao. melikim gasom nista nedobijas sem mnogo vece potrosnje i raspadanja masine.moj motor je doziveo 33 god i dva karicenja i kao nov je. a odradio je previse

Najnoviji postovi

Na vrh