Pozdrav i dobro došao !
Lijepa kopačica, dobro izgleda, dobro obojena, dobro izabrane boje (crvena, crna, bijela) sasvim OK ?
:
A sad malo ozbiljnije moja zapažanja. Pa i nisi pogriješio (zavisi za koliki obim poslova je namjeravaš koristiti?). Tvoja dilema je bila: Da li si pogriješio što si uzeo model sa motorom GP 160 umjesto modela sa motorom GX 160. Osnovne razlike između ova dva motora (koliko sam uspio na brzinu zaključiti) su: Kompresijski omjer kod GP 160 je 8,5 : 1, dok kod GX 160 je 9,0 : 1, ostali tehnički podatci su identični.
Gledajći samo motore (kao zasebne), osnovna razlika je da je vjerojatno košuljica cilindra kod GP 160 aluminijska, a kod GX 160 čelična košuljica u aluminijskom bloku. Znači motor GP 160 je za hoby upotrebu, dok GX za ozbiljnije poslove.
Tu kopačicu treba gledati kao cjelinu sa motorom GP 160. Nema mjenjač, prijenos je preko remena, na pogosnku osovinu lancem, koliko sam primjetio da nema ležajeva na pogonskoj osovini (nego piksle), upitno je da li ima ikakvo podmazivanje distribucije ? (na slici se ne vidi dobro taj segment). Po mom mišljenju, nisi pogriješio što si uzeo sa tim motorom, Zašto ? Zato jer će prije početi biti problema sa kompletnom distribucijom. Da si uzeo sa motorom GX 160, cijena bi bila veća, a rezultat još i gori (veći izdatak a rezultat isti), distribucija ?
Ova kopačica je za hoby namijenu.